Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
295
Ostavite komentar
sta da radim.da li ima neko isti ptoblem.moja beba bilo sta da pojede tvrdo kaki
Vidim da je post od pre pola godine ali ne mari...
Ako beba pije Rosu, dajte joj Janu ili Voda Voda
Za dorucak skuvajte suvu sljivu i pomesajte sa nekim drugim vocem
Izbacite barenu jabuku, bananu!
Izrendajte svezu jabuku pa dajte sok koji se ocedi da popije
Kao obrok dajte detetu PROSO koji ste isprali 3 puta i skuvali dok voda ne ispari .treba da postane gusta kasa.
Ubacite kiselo mleko ili jogurt jer je to prirodni probiotik.
Moze i biogaia
isto i moja ,dajte joj sto vise voca
Kako se navikavaju deca na nosu?
Jaoo, ja jos nisam pocela da stavljam bebu na nosu. Prosto ne znam ni kako ce mirno da sedi...
Po savetu mame, ja sam svoju bebu stavila na nosu cim je naucila da samostalno i stabilno sedi, u 7om mesecu. Od tad je stavljam odmah po budjenju ujutro-jer ce sigurno kakiti, i onda tako povezuje tu radnju sa nosom. U toku dana je stavim jos par puta i svaki put piski (dakle povezala je) a ponekad i kaki.
Nasa beba ima 9meseci i 3nedelje. Uspravlja se sama uz namestaj, puzi do prvog komada nameataja i tu se uspravi i stoji, zatim ide za nama u svaku prostoriju uspravlja se da je gledamo i nagradimo aplauzom. Vice i djuska uz muziku i reklame, zeli sve sto trenutno zaokuplja nasu paznju- tipa telefon, lap lop, iPad, i sl ( sto joj naravno me dozvoljavamo, nego zaigramo sa nekim igrackama). Prepoznajemo nase reci, doziva mamu i tatu ako smo u nekoj prostoriji zatvorenih iza vrata. Jede sve!!! Zavisno koliko je gladna, ujutro pije NAN 2 zamenu za majcino mleko, kaki na nosu jednom dnevno. Nadamo se da ce se uskoro otpustiti i prohodati sama. Pozz svima
Samo jos prvi razred prije prvog rodjendana da zavrsi😂
nasa maza sve isto 😇
drage mame, moj bebac se budi nocu nekada i na sat vremena, uglavnom uz vrisak, i dok ga ne stavim da sisa ne smiruje se. probala i sa vodom i ljuljanjem, ali nista. postalo je sve ucestalije.
ima li neko slicno iskustvo i jeste li resile problem, jer je ovo nepodnosljivo.
I nasa beba se jos uvek budi nocu,pije mleko,nekad prodizi i sa vodom ali budi se obavezno.jos nije prespavala celu noc lepo.jedno vreme se isto tako budila skoro na svaki sat,pa je to prestalo,sad se opet budi na 3,4h :)
hvala Draga, sve sam to i ranije radila. sada sam mu smanjila kolicinu vecere pred spavanje (a inace ne voli puno da jede, zgolja je) i dosta bolje spava. ko ce ga znati, samo da nekada dozivim da prespavamo celu noc.
Beba verovatno samo trazi utehu jer zubici znaju stvarati probleme i nocu. Ako jede i cvrstu hranu osim sike, probaj bebu nahraniti dobro pre spavanja i probaj potraziti gel za izbijanje zubica, namazi ga na dudu (varalicu) ako koristi, obuci mu/joj udobnu pidzamicu, neka bude suva pelena, nemoj carapice oblaciti, pokrij ga/je sa tanjim prekrivacem/ cebence ili jorgancic da mu ne bude pretoplo. To su neki od trikova koji su doprineli da nasa cerka dobro spava vele noci.
Moja beba je 9 meseci i 3 nedelje. Jede kasice koje joj sama spremim samo mora biti strogo dobro izmiksano,jer cim naidje na neki grumencic u hrani odma se ispovraca. Zanima me da li neko ima slicnog iskustva,ili mi moze pomoci kako da probam da je naviknem i na malko tvrdju hranu jer bi uskoro trebala ici u jaslice. Hvala unapred!!!
Draga Lazareta, vidim da je post od prosle godine, kako ste resili problem sa miksanjem i zvakanjem, mi smo sada u fazi pljuvanja i davljenja ako nije skroz izblendirano. Probala sam da pasiram viljuskom, zgadjeno je odbila, plakala... ne znam kako da je naucim da zvace.
Moja beba ima 9meseci i 3nedelje, i imam problem sto nece ujutru i uvece mleko da pije, da li neka mama ima isti problem kao i ja i da li mozete da mi date savet? Ubacivala sam mu i plazme i pokusavala na 100 nacina da ga prevarim ali nece. I onda kad ide da spava popije samo vodu. Napravim mu mleko u tanjir, stavim kekse i tako jedino jede "pije" mleko. Ne znam u cemu je problem sto nece na flasicu :/ koristim Aptamil.
moj prvi sin oko 6 mesca odbio flasicu,nije je hteo ni pogledat...dok nismo skontali da isti taj obrok pojede ali na kasiku...tako da je on sebi sam izbacio flasicu,vise nije hteo ni vodu na nju...probaj kasikom da mu dajes,sa keksom,cokolinom,grizom,palentom pripremljeno mleko,ja sam tako nadoknadjivala...
Isto tako i moj nije hteo, pa cim sam presla na kravlje, pije punu flasicu. Suboticko "Zdravo" 2,8mm. ;)
uh mame,mame....E owako treba mi sawjet...Moja beba ima 9 meseci i 3 nedj...Ruckimo swe osim jagoda i meda,ima 13kg aktiwna je po cio dan,ima 4 zubica,prespawa cijelu noc,swe je kako treba,ali problem je sto nece da puzi ni da stoji sama,hoce kada se drzi za ruke,da li ima potrebe da se brinem,ona cim je legnem odmah se prewrce na stomak ali da puzi nikako...swe smo probali ali ne ide...
Ne opterećujte se time kada je i za šta bebi "vreme"... Svaka beba je različita, ne upoređujte je sa drugim bebama... Neke bebe su pre spremne da puzaju i da hodaju, neke kasnije, kao što je slučaj i sa sedenjem i sa prihvatanjem čvrste hrane i sa pričanjem itd... Kao što pupoljak procveta kad je spreman tako je i sa detetom....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »