Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
429
Ostavite komentar
Pozdrav svim mamama (i tatama)...
Imam dve bebe starija 22 meseca a mladja 8 meseci . Razlikuju se po svemu , po jelu, razvoju, interesovanjima,... da ne nabrajam dalje. Primer : Starija je u 8 mesecu uveliko vozila dubak dok mladja i ne pokusava to, mladja samostalno sedi starija to nije mogla (uvek jastuci oko nje)... Ipak pored svega jedino je bitno da su zive i zdrave i zauvek srecne sto zelim svim vasim bebama takodje od srca.
Jeste dosadne vise na svim ovim komentarima vezanim za dob beba, uvijeek isti komentari,sta cija beba moze,onda raspravke pa ljubomorne mame pa hvalisave mame pa ovo pa ono,vise mi nema smisla citati ove gluposti,svaki tjedan isto ,i nije mi jasno da neke mame i u 9 mj ispituju sta beba treba da jede , pa brate mili valjda si vec mogla shvatit do sad sta tvoja beba oce i voli i sta je za njenu dob!! Eto i popljujte me sad svi tamo me boli briga ionako necu vise dolazit ovdje i citati svaki tjedan jedno te iste komentare. Svaka cast normalnim korisnicama ovog portala , da nebi bilo da sve vrijedjam, volim procitati koristan komentar i iskustvo necijee, a ne uvijek ko sta treba jest i u koje dobaa dana
Evo ja nisam shvatila!!!! Moja beba uporno od pocetka dohrane sa pet i po meseci do dana danasnje ODBIJA svu hranu!! Ne, nisam shvatila sta voli i zasto SVE odbija.
E neko nesto pametno da kaze
Mislim da je ipak tvoj komentar najbezvezniji ovde trenutno
Dali neko ima problema ako je to uopce tako veliki problem,neznam sta da mislim, sa znojenjem bebe kad krene da spava? Tata mu se inace jako znoji dok spava, sad neznam dal je to genetika al jako je cudno vidjeti malu bebu mokrog lica sve u kapljicamaa znoja tjekom spavanja, naglasavam da nije prejako obucen i pokriven , bodi ,tanka pidzamica carapice i lagani ljetni pokrivac, a temperatura u sobi je 20-21 celzijev stupanj .. I ja spavam u toj sobi ,cak nekad jace obucena za spavanje nego beba, i uopce mi nije vruce a pogotovo se neznojim.. Zvat cu patronaznu za par dana da dodje da vidim sta ce mi ona reci, a vas dragee mame bih zaamolila da ako neko ima isti problem il zna zasto je to tako,da podijeli samnom .. Hvala unaprijed :)
Provjerite sa pedijatrom, moguce da bebi treba veca doza D vitamina, moguce da pedijatar pojaca dnevnu dozu D3 kapi.
cula sam za to o cemu pricas, moze biti da je to.. ne verujem da moze biti nesto opasno zato sto se znoji ali posavetuj se sa halo bebom ili pedijatrom da budes mirna.
Iako ja sumnjam da nije to mozda ta prva faza sna , neznam sad kako se to strucno zove ali citala sam o tome, kada dijete u toj prvoj fazi sna u ovoj dobi starosti ima puno posla , tj mozak u toj fazi sna ima puno posla da sve sto je naucio tokom dana preradi i ajmo rec zakljuci ( neznam sad kako da objasnim) i da se u toj fazi sna dijete zna pretjerano znojiti ,ali da je to najnormalnija stvar
Ne cijelu noc, dojim ga pred spavanje al ne direktno pred spavanje uvijek, i u prva dva-tri sata sna sav se uznoji sav bude u kapima znoja toliko nevjerojatno izgleda kao da je po njemu kisa padala. Kasnije tjekom sna ne,i onda sam opet primjetila ujutro ispod njegove glavice bude velika fleka mokra od znoja ,napominjem da plahta na kojoj spava je 100% pamuk i sve lijepa pamucna posteljina,tako da uzrok nikako nemoze bit da se znoji od materijala posteljine na kojoj spava. Sutra mi dolazi patronazna pa cu vidjeti sta ona kaze,iako ja s
je l' se celu noc znoji ili samo malo? moj npr dok pije mleko i dok ne ucvrsti san se znoji nekad, to je verovatno zato sto mu se dosta spava a umoran je i mora da vuce iz flasice to je za njih mali napor.
zdravo svima.
Moja mazulja rodjena 8.07. nema ni jedan zub, ne puzi, ne sedi, ne podize se, malo se podigne na kolena i klacka napred-nazad i to je to, brzo se spusti na stomak. Da li da se zabrinem?

Odavno verbalno i gestikulacijom komunicira, vesela je... Ma dobra beba, mozda je malo lenja samo
koliko vasi bebci imaju zubica? moj samo jedan.
8 zubica imamo
mi u 9. nijedan :O
Tamara 7,u mesec dana izaslo 5,nadam se da ce neka pauza da se odmorimo obe:'(
Moja devojcica jos uvek nema nijedan zubic..nema ga ni na vidiku 😁💫
drage mame,da li stavljate decu u dubak. ja sam mog ina stavila prvi put sa 6 ipo meseci na 15 min.sada obozava dubak a ima 8 ipo. ne znam da li je dobro to sto ga stavljam. cula sam da su i zabranjeni,ali eto...moram kada zavrsavam nesto po kuci jer nam tata radi do kasno i mi smo sami.
Mi ga imamo ali ga koristimo minimalno dakle samo onda kada moram u wc jer znam da je tu bezbedan i da nece doci do zavese i krenuti da je vuce sto ume da radi kad je dole na podu. Inace je 80% vremena na podu.. pokusava da puzi, vuce se, okrece... pa zavrsi ispod ugaone pa ga izvlacim i tako 😂 (da napomenem ugaona nam je odignuta od parketa toliko da i ja mogu da se zavucem ispod)
mi poceli sa osam ipo da stavljamo ali nije nista posebno odusevljen... sto da ne po malo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »