Komentari za tekst "Zašto beba sisa prst i kako je odvići od toga?"

Komentara
61
Ostavite komentar
Ja sam sisala palac do kraja osmog razreda, uz to sam imala i posebnu jastučnicu koju sam držala u ruci čij palac sisam. Nemam problema sa zubima, nisu rasli krivo, nisu se kvarili. Znam da su me svi mučili da prestanem da sisam prst, nikad nisam ni htela da pokušam jer je to neverovatno zadovoljstvo, i posle prestanka sisanja palca se nikada nisam slatko naspavala. Imam bebu od 6 meseci, i on isto sisa prst, na pamet mi ne pada da ga odvikavam, jer znam šta je to meni značilo. Kada bude želeo prestaće sam. Pustite decu da uživaju😉
moja beba je stalno nervozan i samo viče
e sto moja beba stalo stavla prst na usta bez toga ne spava
Moja je palac i usporedo kosu frkala, ošišala sam ju načelavo i nije više to radila ali kad je kosa narasla opet Je počela. Netom prije nego je krenula u školu, dogovorili se da ako ne bude cicala palac, dobit će stol za školu i nije ga cicala 10 dana i kupili smo stol. Poslije toga joj je bilo neugodno stavljati palac pa se suzdržavala ali je znala u noći dok spava.... Odvikla se uglavnom maloprije nego je krenula u prvi razred. S tim da smo punom pričali o tome a kako je ona samosvjesna i ništa ju ne može omesti, ona je po svom.
Drage mame NEMA POTREBE da se uzbuđujete oko toga što vaše dete sisa palac.
Živ sam primer da sam dugo dugo sisala prst tipa do 12 godina i ništa mi ne fali.Niti imam krive zube nit su mi se kvarili niti ništa od toga.Sećam se da je došao dan kad sam sebi rekla da više neću da sisam prst i to je to.Pustite decu nek uživaju u tome,prestaće kad budu htela da prestanu.Ako možete na neki za njih ne primetan način da ih odviknete OK.
Tako da pustite decu nek uživaju.
Slazem se... One samo istrazuju pa glockaju prvo rukicu jer jos ne mogu drzati nista u njoj. Moja beba je jos u stomaku sisala palac i sad to radi ili cak celu sakicu gura u usta. Ako joj dam nesto da drzi to gura u usta i glocka. Beba od 2,5 meseca. Njen tata je sisao palac do pete godine ima prelepe zube. Pustite decu da rade sta im je zanimljivo neka istrazuju svet oko sebe, to je cela poenta odrastanja.
Moj sin je poceo da susa prst kada je imao deset dana. Sada ima 2 god i to ga smiruje kada hoce da spava zagrli svoju pamucnu pelenu i prst u usta i tako zaspi.
Preslatko❤️
moj sin ima 10 godina i sisa prst. Pokusala sam raznim metodama da ga odviknem, ali bey uspeha. Odvikavanje dozivljava jako stresno, pa sam odustala...
moj sin ima tri ipo godine i jos uvek sisa palac kako da ga odviknem od toga
Moj sin je sisao prst negde do cetvrte godine i posao je u vrtic,ja sam mu stalno govorila da je to ruzno i da ce deca da ga ismevaju i nece hteti sa njim da se igraju i vremenom je sam prestao..mada sam ga hvatala posle toga u snu stavi prst i sisa ja mu izvadim i sad ima sest ipo god i smesno mu je kad mu pricam sta je radio..al zato imamo bebu od cetri meseca koja pokusava da sisa palac ja izvadim palac i stavim cuclu:-)
Moja beba ima 3 ipo meseca i neprestalno sisa svoje prste ... ne znam zasto ni kako da je odviknem od toga 😠
Moja cerkica ima 16. meseci i sisa prst kada se uspavljuje. Probala sam da joj dajem pre spavanja cuclu, ali nista. Ne znam sta da radim.
Prstic ispred cucle. Ja mom sinu nisam ni ponudila cuclu. S vremena na vreme sisa prst ili celu saku gura u usta, pocinju zubici. Ali oni u stomaku sisaju palac i to je prirodno, da im treba cucla radjali bi se sa njom.
Nisu se rodili ni sa pelenom, pa pretppstavljam da njih ipak koristite.
Moja bebica ima 2 meseca i 11 dana i ne sisa prst nego celu rukicu i to dok vuče cuclu izgura je svojom rukom i nastavi tako slatko da je sisa, sve puca od slasti, a nije gladna, dobro se nasisa, verovatno je to umiruje, to je tako počelo još u porodiliste
Moje dete ima 6 meseci i sisa palac otkako su se pojavili problemi sa zubima. Kupili smo 6 različitih cucli međutim neće ni da ih pogleda i kad ih proba kao da joj se gade.
Meni je to toliko slatko da mi trenutno ni na kraj pameti ne pada da je odvikavam od toga, mala je beba, ima toliko stvari sa kojima treba još da se izbori. Ako je to smiruje - ma samo neka uživa!
Moja beba sisa 2 prsta
Moj sincic za 3 dana puni 4 meseca, voli da sisa i prste i dudu ali samo dok se ne uspavka. Nije gladan jednostavno mu je to neko zadovoljstvo. Ali on ne sisa samo palac vec istovremeno i kaziprst. Strah me je da ce da ga iskrivi.
ja sam sisala prst do seste godine i hvala bogu imam pravilne zube,jedino sto mi je palac uvek bio smezuran od sisanja. 😉
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »