Komentari za tekst "Šta treba da znam o povijanju bebe"

Komentara
48
Ostavite komentar
Po preporuci par mama sam probala pelene iz Lidla i DMa i mogu vam reci da su odlične. Pampers je samo ime i drže cenu. Ne štedim ništa na bebi, nije mi zao, ali su pelene zaista odlične i povoljne.
Široki povoj stavljam, ali gotov široki povoj, baluga pelene i jako su praktične, peru se u mašini, ne peglaju se😁, bar do prvog savetovalista, videćemo šta kažu dalje....
Mi koristimo iz DM pelene (babylove), i za sad su se pokazale dobro.
Za Beluga pelene za širok povoj sve pohvala , i svaka čast onom ko ih je izmislio 😃 nama su po izlasku iz bolnice ,pri oblačenju bebca, stavili i jednu tetra pelenu pre beluga, očigledno misleći da mu neće biti dovoljno vruće sa samo 2 pelene 🤣 , tako da samo opušteno , ovo je Srbija, nisu svi u toku sa inovacijama 🧐
I ja sam kupila Beluga pelene, beban ima dve nedelje, ali još mu ih ne stavljam, nekako mi se čini da mu je velika. :( Ili možda ja ne namestim dobro, ne znam... Deluje mi kao da mu ne drži kukove baš najbolje. Vi ih stavljate bebi od prvog dana? Hvala na odgovoru. 😊🤗
Redovno čitam ovaj sajt, i uglavnom sam prezadovljna, ali da budem iskrena, smatram da je besmisleno i bespotrebno maltretirati bebu presvlačenjem 8-10 puta na dan, i čvrsto verujem da većina to i ne radi.
Izgleda da široko povijanje samo još postoji u Srbiji.
Izgleda.
Koristila sam iskljucivo pampers prvoj cerkici, nikada nije imala osip, redovno sam je presvlacila, prala vodom i sapunom, mazala, na nosu sam pocela da je stavljam kada je napunila 10 meseci, od godinu i po i malo vise nikada se vise nije ukakila u pelenu ili upiškila nocu, piskila je preko dana u pelenu, desavalo se,a kada sam resila da joj skroz skinem pelenu, odmah posto je napunila dve godine, nije se ni jedan jedini put upiskila u gacice ni danju ni nocu. Druga devojcica sada ima 13 meseci, pocela sam sa istim postupkom, vec pocinje da kapira da je "kaka" i "pipi" u nosu, dobro se "hvatamo", ima jos ,naravno, kada se desi da kaki u pelenu ali jos je mala. Bitno je krenuti na vreme sa nosom, znam mame i tate cija deca napune po godinu i po a oni jos nisu poceli da ih stavljaju na nosu, to je velika greska. Kao i kod svega ostalog, treba raditi sa detetom i biti uporan.Prva devojcica mi nije nikada, ni jednom zaplakala na nosi da nece, druga je u pocetku par puta negodovala ali to je sve. Roditelji, vasa lenjost ili NElenjost su presudni kod svega u vezi sa decom pa i kod odvikavanja od pelene. Svako dete nauci da treba da kaki i piski u nosu, pre ili kasnije, nisu sva deca ista.
Tekst je o prepovijanju beba a ne o odvikavanju od pelena.
Ja sam svojoj bebi stavljala siroki povoj do drugog snimanja kukica sa 6 meseci. Razmisljala sam da ranije skinem, ali kako je ona počela da se pridize u sedeci polozaj još sa 2.5 meseca, a pedijatar nam je rekao da je napredna sa motornim funkcijama, mene je bilo strah. Ovako sam ja bila sama sa sobom mirna. Sa 7.5 je već krenula da se dize na noge, i sad sa 8 već sama traži da stoji duze na nogama. Što se tiče pelena, sve pohvale za BAMBO, nikad od izlaska iz porodilista nije imala tačkicu na guzi.
"Kupite najveće pakovanje jednokratnih pelena jer su one najisplativije." Jel ovo forsiranje da se koriste jednokratne pelene ili mi se samo cini???
Nije nikakvo forsiranje tako kako je napisano tako i jeste. Velika pakovanja kao sto je npr kartonska kutija pampersa imaju najvise pelena i u odnosu izmedju kolicine i cene su najisplativija. Vise se isplati kupiti tu veliku kutiju nego vise malih...
Imam sina od 4 ipo godie i curicu od 5 meseci.
I za jedno i za drugo sam koristila jednokratne pelene.
Pampers je za mene ok. Nije idealno, ali po meni bolje resenje od pamucnih pelena.
Sto se tice sirokog povoja, niti sam ga stavljala niti su mi deca imala kakvih problema. Problemi sa kukicima su genetski i ne mogu se spreciti na taj nacin.
Deci nista nisam peglala niti sam im odecu iskuvavala na visokim temperarurama, samo sam je prala odvojenu od nase odece. Koristila sam omeksivac u normalnim kolicinama.
Драге маме, користила сам разне једнократне пелене пре неко што сам се одлучила да пређем на платнене. Све једнократне пелене су на гузи моје бебе остављале ситне кристале због чега сам одлучила да пробам платнене. Купила сам неколико модерних платнених пелена, јер сам на нету читала да су маме презадовољне, али морам да признам да ја не делим њихово мишљење. Модерне платнене пелене су веома дебеле и код малих беба је преко њих немогуће ставити широки повој, веома се тешко суше и цена је доста висока, материјали од којих се праве су врло пријатни, али је беба увек мокра и пожељно је да се пресвлачи много чешће него кад се користе једнократне пелене. Свим мамама које желе да користе памучне пелене топло препоручујем обичне тетра платнене пелене спаковане у облик ромба. Уколико желите да повећате моћ упијања тетра пелена, можете купити улошке које се корите код модерних платенних пелена, али и поред њих беба мора да се пресвлачи на сваких сат до два како не би била дуго мокра. Срећно!
Текст је одличан, али није много практичан код памучних пелена.
Већ шест месеци користим памучне пелене и када бих бебу преповијала на овај начин, вероватно бих полудела од пеглања и прања. Што се широког повоја тиче ту немам шта да додам. Наиме, ствар је у томе да се прва пелена која се ставља до бебе направи тако да личи на једнократне пелене, тако што се пелена сложи у облик змаја. То се ради тако што се тетра пелена рашири тако да је један њен врх ипсред вас и од ње се направи облик змаја, на тај начин што се два врха са ваше леве и десне стране саставе на средини пелене, а доњи шпиц остане нетакнут. Затим се и горњи врх пребаци преко свега и добије се троугао. Када се и преостали доњи врх пребаци преко средине пелене све до горње странице троугла добије се ромб, који подсећа на облик једнократних пелена. Овако добијена пелена се исто ставља беби као и једнократна само се крајеви не лепе него се укрштају на бебином стомаку и пробадају зихернадлом. Пелена која се на овај начин добије има више слојева. Преко ове пелене се обавезно стављају заштитне гаћице, сада имају да се купе од материјала које не пропуштају течност, али пропуштају ваздух тако да бебина кожа слободно дише. Преко свега се ставља широки повој као што је описано код једнократних пелена. Овај начин повијања сам пронашла у једној старој књизи и захваљујући њему ја користим памучне пелене. Надам се да сам некоме ко хоће да користи памучне пелене помогла.
Maloj koristila sam pampers od rođenja, cim je znala da sjedi , stavljala sam je na tutu i igrala se s njom. Sa 13 mjeseci je ostavila pampers i nikad se nije upiskila u gacice. Takođe nikad nije imala osip. Sve je stvar higijene i odgoja. U zivotu nisam koristila pamučne pelene.
pozdrav mamice.imam jednu nedoumicu koja me jako brine.Mojoj bebici su tri sedmice,presvlacim je prije svakog podoja,jede na 2-2,5 sata.Medjutim ukaki se svaki put na kraju dojenja.Pokusala sam je odmah presvlaciti ali sve sto je pojela izbljuca i nece onda ponovo da doji.Imate li kakav savjet sta da radim jer bojim se da je previse da mi bude u necistoj peleni do sljedeceg podoja.I primijetila sam da se malkice osula oko guze,ne previse.
Beba ne doji nego sisa, a vi dojite bebu.
sacekaj sat vremena da joj se malo slegne pa je onda presvuci tako je meni rekla pedijatriska sestra.
zivim u inostranstvu i doktori nikad nisu culi za siroki povoj i da su razlog kukovi sve i jedan se cudio i rekli su mi da nema nikakvog razloga za to.sestra mi zivi u Svajcarskoj i njoj su rekli isto.ja mojoj samo pampers ili up n up koristim,a sestrin sin je vec veliki decak i nikakvih problema nisu imali.Mislim da je to kod nas navika i da nije dovoljno istrazeno.jedino sto pomaze je da se dete brze odvikne od pelene.
Slavice vi mozda sad živite u inostranstvu ali ste se rodili u Srbiji i vama su kao i nama stavljali širok povoj. Milica i Isidora su lepo objasnile zašto se stavlja, vi ako mislite da je to glupost radite kako mislite da je ispravno. Moj bebac ima 20 dana i ja ne želim sutra da se kajem sto par meseci nije nosio širok povoj.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »