Komentari za tekst "Poremećaj količine plodove vode"

Komentara
50
Ostavite komentar
Pozdrav. Imam jedno pitanje, bila sam juce kod doktora i rekao mi je da imam visak plodove vode i da mi je beba mala, 31 nedelja sam i bebac ima 1470g. Pa me zanima da li je neka mama bila u slicnoj situaciji ili? I da li znate o cemu se radi? :) Nisu me dalje poslali ni na kakve testove ni nista samo mi je rekao da dodjem za 3 nedelje ponovo na ultrazvuk i color doppler
Mozda kasnim sa odgovorom, ali moje iskustvo je da su svi testovi bili uredni, i da mi je za visak plodove vode pomogla promena ishrane. Smanjen unos ugljenih hidrata i bez slatkisa skroz. Cim bih se malo opustila, plodova voda bi skakala. Porodila sam se normalno, 39+4, bebica uskoro puni 4 meseca, zdrava i prava. Zagrljaj svim mamama koje prolaze kroz isto! ❤️
Zdravo, imam slican problem. U 25.nedelji doktor mi je rekao da imam visak plodove vode, ali obzirom da je bebac ok, prentalni test isto ok, da uradim OGTT i TORCH. Cekam rezultate analiza, a u medjuvremenu sam izbacila slatko i malo redukovala ishranu, pa da vidimo da li ce to pomoci. Iskreno, malo sam preplasena i ne znam da li je ovoliko testiranje zaista neophodno u poodmakloj trudnoci.
Iznini zanima me iskustvo. Imam sličan problem i jako sam preplašena. Prvo sam na double testu imala povišen betaHcg 4.2 Mom, pa sam radila prenatalni test koji je bio u redu. Nakon toga su mi u 19. nedelji na 4D rekli da je beba nisko i sa mirujem. Posle toga na eksperskom ultrazvuku kazu da je bebac super, ali da imam višak plodove vode. Uradila sam ogtt, vaginalni, cervikalni bris, urin, urinokulturu, krvnu sliku, briseve na polnonprenosive bolesti i torch. Sve je bilo uredno, osim sto je torch pokazao da je neodređen uzorak za IgM za herpes. Zanima me koje je bilo vaše iskustvo, hvala puno!
Zdravo.
Meni su rekli u 8.nedelji da imam povecanu plodovu vodu. Dali je neka imala slicnu situaciju,i dali mislite da je to opasno?
Zdravo, ista situacija. Ne znam koliko je opasno, doktorka je rekla da treba da se prati. Idem za nedelju dana ponovo na UZ. Ja imam insulinsku rezistenciju, pa sumnjam da verovatno ima veze sa time.
Zdravo!
Ja sam u 19.tjednu trenutno, u 18tjednu i 2dana sam prokrvarila, otvorila se i ispustila vodu.
Doktori me pripremaju na najgore, ja idem dan po dan.
Ne primam nikakve ljekove, probali su me zasit ali nije uspjelo.
Iskustva mozda?
Hvala
U sestom mesecu su mi rekli da postoji visak plodove vode, i to mnogo.. vukli me mesec dana po bolnici u Bg-u i nikakav uzrok nisu nasli. Pricali su da nije strasno, da je to normalno, i da je secer sasvim u redu. Porodila sam se u 34 nedelji, puko vodenjak, brzo se sve zavrsilo, moja dusa zivela svega jedan dan i umrla, zbog svakakvih anomalija, sto je uzrokovala visak visak voda. Boli me dusa, pa sve ostalo. Toliko o strucnosti lekara u Beogradu.
Ja imam problem sa viskom vode od 7.meseca,a sad sam 9i.Kada je ustanovljena, radila sam OGTT, bio je odlican, potom sam dobila uput za Bg, gde su rekli da je ima ali da nije strasno i zakazali kontrolu.. S tim sto su mi rekli da izbacim skroz beli hleb iz ishrane, peciva, sve slatkise, smanjen unos secera... Pridrzavala sam se toga i kad sam bila ipet na kontrolu, rekli su da se vratila u normalu, ima je malo ali u granicama normale.. Sad samo cekamo kad ce da krene bebac da izlazi 😊Samo bez brige i panike i izbacite slatkise.. Sve najlepse 😊🤔
ja sam se porodila prirodnim putem u 30-oj nedelji,a u 28-oj i par dana mi je pocela oticati plodova voda. Beba je je htela izaci.. Vrlo je sve to bilo traumaticno i bolno...Hvala bogu,sve je proslo ok. Sada smo veliki,imamo 2,5 god.
Meni je u obe trudnoce bila povisena plodova voda i to se desavalo id sedmog meseca.Oba puta mi je doktor rekao da to nije nista strasno samo ce malo veca kolicina da istece plodove vode na porodjaju i stvarno tako je i bilo.Mada sam se ja jako bila prepala oba puta citajuci sve i svasta sta sve moze da prouzrokuje povecanje plodove vode.Zato de ne treba koliko je to god moguce unapred nervirati.
Zdravo svima. Ja sam 29 nedelja. Pre par nedelja mi je doktorka rekla da omam viska plodove vode. Poslala me da radim OGTT -test. Bio je ok. Opet na kontroli, stanje isto...visak. Da mi da radim TORCH I PARVO B19 test...na neke viruse. Cekam nalaz tih analiza. Sa bebom je sve ok..hvala Bogu. Ali brine me to sto ima vise plodove vode. Rekla mi je i da beba krupnija nego sto treba da bude. Da odgovara 32 nedelji po kilazi, a ja sam 29. Da li je neka imala ovakav slican problem. Srecno svima!!!!😘
ja sam imala u tom periodu viska plodove vode i doktorka mi je rekla da izbacim slatko na deset dana i dodjem ponovo na kontrolu. I na kontroli mi je plodova voda bila OK.
Imam devojcicu 4 godine i nece bas da prica a u trudnoci sam gubila plodovu vodu porodili me cim sam usla u 9 mesec pa me interesuje da li ostavlja posledice na sete
ja sam u 36 nedeli trudnoce pre osam dana mi rekli da mi smanjena kolicina vode bila sam cetiri dana u bolnici kolicina je ista dali je neka imala isti problem i dali moze da utice na bebu.
Cao,ja sam u 32 nedelji trudnoce,na proslom pregledu,pre nekoliko dana doktor mi je rekao da imam visak plodove vode,i da nije nista toliko strasno,i rekso mi je da didjem za mesec i po,i nije mi dao da radim nikakve nalaze. Da li neka od vas ima slican problem? I da li bi trebala da brinem radi ovog?
I ja sam imala veću količinu plodove vode od 6.meseca. Proveravali su mi i šećer i TORCH test sam radila. Svi nalazi su bili uredni. Bila sam predstavljena. Bebu su proveravali na svake 2 nedelje do kraja trudnoće. Radili su bebi i dopler, sve je bilo ok. Pred porođaj mi je jedna dr rekla da je to možda moje fiziološko stanje, neko skuplja vodu u nogama, pa otiče... Do kraja je sve bilo kako treba. Prenela sam bebu par dana i sve je bilo ok. Evo napunila je godinu, vesela, živahna, brbljiva devojčica. Nemojte da se plašite. Sve će to biti dobro. Ja sam samo pazila šta jedem. Iako nisam imala povećan šećer izbegavala sam pite, slatkiše, jela integralnu testeninu. Možda je i to pomoglo. Eto, pokušajte, bar da se ne povećava ta količina vode.
Cao. Imamo slican problem. Ja sam u 25 oj nedelji trudnoce. Radila sam ekspertski nalaz gde je ustanovljeno da imam visak plodove vode i da je beba krupnija od predvidjenog, odstupa za nekih dve nedelje. Sad ima 700g. S tim da mi je ginekolog rekao da dodjem za tri nedelje na kontrolu, da proverimo plodovu vodu i isto tako nije mi dao nikakave nalaze da radim. Sta mislite da li je to normalno i zbog cega nastaje povecanje plodove vode? Molim vas ako se solidarisete sa mnom, da mi odgovorite na moj mejl porukom? Sladjana
Ne znam da li mi je promakao mozda odgovor ali hitno mi yreba savet posto sam izbezumljena.Pre 6 dana sam bila na kontroli u 33+1 sedmici trudnoce.Sve je bilo u redu, beba fino uznapredovala.Odlaskom u rodiliste na konsultacije nedelju dana kasnije ultrazvukom je utvrdjeno da beba nema dovoljnu tezinu za 35+1 sedmucu trudnoce I da postoji problem preranog starenja posteljice.Pritom su protok krvi i otkucaji bebinog srca najnormalniji.Naime, jutros se pojavio I vodeni iscedak .Sl redovna kontrola mi je za 4 dana.Da li je to alarmantno I da li mogu sacekati jos 4 dana do kontrole ili moram hitno nazvati doktora?
u 16-toj sam nedelji trudnoce,jutros sam osetila da curkam neku vodu,dva tri puta danas,i to kad sedam ili ustajem....brine me to,zna li neko st ato znaci i koliko moze biti problem
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »