Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
295
Ostavite komentar
Ma sta ce vam fizijatar!? Pa neke bebe nikad ne puze, jednostavno preskoce tu fazu. Moje dete je uzrasta vaseg, i on nikad nije pokazao zelju da puzi, ali zato hoda. I to radi uz nasu pomoc uveliko od 8m Nista ne brinite i pratite svoje dete, svako dete je razlicito.
možda da pitate pedijatra za savet. Verovatno će vas uputiti fizijatru.... koliko ja znam već je vreme da puzi ili bar da stoji četvoronoške.
Moj sin brblja al daleko je to od toga da podseca na neke reci. Skoro je poceo da stoji tako sto se pridrzava za krevet. Napravio je danas prve korake. Jedino nece da puzi,bila sam uporna da nauci al nista od toga. :)
Nasa beba dobro napreduje, puzi i uspravlja se i brblja po ceo dan. Malo me brine sto pretezno sisa sve sto napravim odbija da jede iako je ukusno. Samo pojedine kupovne kasice hoce. Da li neko ima slicnu situaciju ?
podtovana nado ja sam imalaskoro sliccnu situaciju. moja bebaima9 meseci i tri dana joj nisam davala nikakve kadice i sokice samo sisu i vodu posle sam pocela po malo da joj dajem al samo sto joj ispasiram bez dodataka secera i soli . ookusajte i vii mozda upsli. s postovsnjem ana
Mi imamo drugi problem, moja beba hoce sve da jede ali mleko odbija. Doktor nam je rekao da je to zato sto je dobro prihvatila cvrstu hranu i da tako ima beba koje ne prihvataju cvrstu hranu i non stop sisaju i da to nije bas zabrinjavajuce
imam ja sa mojom bebicom isti taj problem...ja mislim da je do zuba, tako je bilo kad su mu prva dva izbila, sad cekamo druga dva :-)
Mi smo napravili prve korake, bebac je počeo da se sve više pušta, prvo je stajao u mestu i držao ravnotežu dok ne bupne na guzu, a pre nekoliko dana je krenuo da napravi korak, dva, pa onda bup, ali na ručice. Verovatno treba još dosta da prođe dok ne prohoda, ali eto, prvi koraci su napravljeni.
Zdravo svim mamicama.Moja beba ima 9 mesecivi tri nedelje.Na kontroli juce imala je 11 kg i 200 i 79 cm duga :)Sve rucka i spava celu noc do 9 ujutru.Igra se,brblja ima 6 zubica.Jedino ne puzi i ne ustaje.Lenja je beba.Doktorka nam je dala uput za vezbice kod fizijatra.Krecemo od 7.aprila.Da li neka mama vec ide i ako moze iskustva da kaze?
Mi smo isli u Sokobanjsku, nista strasno. Ja bih to uvela kao redovan trening mamama u porodilistu. Nauce te tzv. baby-handling tj. kako da rukujes sa bebom i kako da kroz igru stimulises bebu da se pravilno razvija. Znaci, pokazace ti par igrica koje se uglavnom rade na podu jer oni promovisu i savetuju da beba sto vise vremena provede tu. Nemoj da brines.
Moja beba od treceg meseca prespava celu noc. Jede sve sto je primereno njegovom uzrastu i obozava hranu kao i vodu :) vristi na sav glas i imitira nekog kada kaslje sad mu je to zanimljivo. Nece da puzi, nece ni na stomak da bude okrenut. Krece se dupetom po podu, ali ustaje sam uz krevet. Nismo koristili dubak mislim da nije bas zdrav, ali opet misljenja su podeljena. Ovo nam je najuzbudljiviji mesec do sada :)
Kao da citam o mojoj bebi 😊😘
Primetila sam da moj beban hoda sa stopalima ka unutra. mislim ne hoda on jos uvek sam pridrzava se uz namestaj ja ga inace drzim dok se ucimo da hodamo i ne koristimo dubak..da li je rano da se brinem ??
Moja beba rucka sve sto moze u njenom uzrastu. Ima dorucak jogurt,palenta,pavlaka....Siki kao uzinu. Rucak je uvek nesto kuvano, supica, povrce,mladi sir,meso... Vecera voce koje joj kuvam i dodam neke zitarice ili keksolinoili jogurrt,palentu,voce i griz.... Sta nam padne na pamet.Ne puzi, vuce se kao vojnik ali i to kratko jer ne voli da bude na stomaku. Ne dize se sama uz namestaj nego samo kad joj mi pruzimo ruke. Sedi sama ali se ne podize samostalno iz lezeceg polozaja u sed. Brblja, dere se i tapse na muziku i reklame. E sad, najveci problem je spavanje. Danju spava 3-4 puta po pola sata a nocu zaspe oko 21h i budi se skoro na svaki sat. Do pre mesec dana je sikila a onda smo uveli caj ne bi li skontala kako nece dobiti siku i kako ce odustati od budjenja ali bezuspesno. Nekad zaspe cim joj vratimo dudu ili cim popije cajva nekad brblja po sat vremena. Ustaje oko 7h. Inace je bas sitna bebica ima 7,5 kg i 68cm ali doktor kaze da je to ok jer smo i mi sitniji. Eto to je nasa beba. Nadam se da je ovo spavanje faza koja ce jednog dana proci 😊
I mi smo sitni 7,4 kg. :-)
I moja beba je sitna sa 9meseci ima 8kg i 68cm je dugacka,vesela brbljiva vice koliko moze 😁 u dubku je aktivna zna da puzi i sama se podize, i nama je problem nocno spavanje nekad spava po 4sata a nekad se budi i zaspi tek kad je podojim,a i rano se budi oko pola7,danju spava tri puta
Nisam ni obracala paznju na kg jer ona meni super izgleda. Nije mrsava i sve jede. Malo sam se zapitala kad procitam ovde da bebe imaju 9-10kg u tom uzrastu ali eto doktor kaze da je ona sitna na nas. Vesela je i brbljiva ali izgleda ne voli da spava! A to me vec do ludila dovodi! Kako dodje noc ja znam da mi nema odmora 😱
mi smo slicna prica. Budi se ne bas na sat, ali na dva tri, uglavnom sika pomaze ali nekad mora da se nosa kako bi se uspavala. Tako da bihbi ja bila zahvalna za savet, mrtvi smo umorni. Ovako je vesela beba, ustaje, puze i brblja stalno. I mi smo isto sitni 7500g i 71cm, i nama kazu da je to ok, ja se stalno brinem da je mrsavica.

Moj je beban ove nedelje skontao da moze da moze da vice, pa nam sad odose bubne opne. pre je bio tako tiha beba... :)
draga imamo isti problem sa dojenjem,nece i gotovo on nece ni flasicu.Al sam ja bila lukavija od njega,napravim mu formulu i dadnem kasikicom i to popije po 200-210ml pokusaj uspjet ces ja sam muku mucila sa sinom dva mjeseca sve dok mu nisam na kasikicu dala pije ko lud.Jest da ide sporije al ja znam da je unjeo potrebnih 400-500ml mlijeka.Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »