Komentari za tekst "Koji sportovi se preporučuju u periodu dojenja?"

Komentara
25
Ostavite komentar
Ја сам атлетичарка и немојте да ширите дезинформације без основе испитивања !
Свакоме бих препоручила трчање до 45мин, око 50% аеробног инзезитета, са 15мин стречинга, тј разгибавања или ти истезања на крају сваког тренинга.
Ја сам у току трудноће препешачила 2500км.
У том периоду, може само вежбе за опуштање мишића. Никаква вежба која би могла да угрози здравље детета. Тако да лагане шетње су сасвим ок, и баланс уношења хране потребни беби и за трошење енергије
А после порођаја, можете и на главу да скачете, када је у питању природни порођај, 🤗 за царски не знам, и ту се ограђујем
Да ли брз ход утиче на количину млека и смањен исхрана?
Srecna i zadovoljna mama je najbolji recept za dovoljnu kolicinu i kvalitet mleka. Ako vam fizicka aktivnost prija i vasem organizmu ne stvara stres na mleko nece uticati. Mrsavite zdravo koliko se preporucuje (pola kg do kg masti nedeljno) i nece uticati na mleko. 😉
Trcanje se ne preporucuje?! Pa, trcanje je potpuno prirodno kretanje coveka.. kao obicno hodanje. Trudna sam tek 2 meseca i trci mi se kao nikad u zivotu. Ali moram da cekam :( Jedva cekam da se porodim i da se vratim u svoje prirodno stanje. Jednostavno, ima nas, zena, kojima je naporniji sport normalna aktivnost koju obavljamo tokom nedelje, kao sto je odlazak na posao, ciscenje kuce, itd.. Mislim na zene koje nisu profi sportisti.
Planiram da dojim, i vec razmisljam kako cu uklopiti dojenje, kucne obaveze i sport. Citam ovde da neke majke to postizu bez problema, jer je to njihov nacin zivota, i tako se najbolje osecaju.
Moj trening pre trudnoce je trajao od 45 minuta do sat vremena, i bila sam fit, misicava i srecna. Nece mi biti tesko da podojim bebu, predam je tati na cuvanje :) , presvucem se i istrcim ili izvezbam trening za 45 min. Bar 3 puta nedeljno.
Naravno, kada budem osecala da mogu.. posle 40 dana odmora apsolutno.. ne pre toga.
Po vasem tekstu najbolje bi bilo da porodilje sede,doje,samo jedu i nabijaju kilograme....pa strasno. Ako je sve proslo kako treba zasto ne vezbati...pa necemo biti kao babe. Vezbala sam godinama pre porodjaja i posle cu.
Niko nije rekao da se prezderavas... :)
Ja sam se porodila 4.decembra i evo vec mesec i po sam prakticno zarobljena u stanu, jer je zima dosta jaka. Bili smo s bebom napolju 2 x kad smo uspele da se organizujemo i kad je bilo napolju u plusu. Ja sam inace aktivna i volim da setam, plivam, itd, imam i diskus herniju lumbalnog dela kicme, tako da mi se vezbanje i kretanje preporucuje. Sad je proslo 7/8 nedelja od porodjaja i planiram da idem na bazen da plivam. Umereno, naravno, jer ni necu imati snage za vise i izabracu neki topliji bazen (topliji od onog npr na SPENS-u u NS:). Volela bih da mi neka od vas koja cita javi ako je kao dojilja i porodjena prirodnimo porodjajem isla na bazen i kakva su iskustva. Osecam da moje telo jos uvek nije sasvim moje, slabasna sam, beba je bila velika i jos uvek se oporavljam. Lopatice, zglobovi ruku i ledja generalno me bole i mislim da bi plivanje (i masaza) bas pomogli. Mislim da se sad jedino bojim infekcija, jer sam mozda podloznija. Ranije nikad nisam imala probleme zbog bazena, a isla sam i u trudnoci. Chao :)
Eh citam svasta, zbunjena sam..ja stvarno moram poceti da trcim, proslo je 3meseca od porodjaja, nije ni do kilaze nego mi nedostaje moj sport i psihicki bih bila sigurno bolja i za bebu i sve oko nje....al bas bi me grizla savest kad bi se nesto lose desilo sa mojim mlekom ??? jednom posle masaze bebac mi je sisao i bas se grozio jela (zaboravila sam da se bar malo izmuzem i izbacim mlecnu koselinu:( i vise se ne masiram:) pa me strah sta ce tek onda biti posle dzogiranja??
Nakon 4 mjeseca pocela trenirati i nastavila sa dojenjem bez dohrane. Mama se smanjuje, beba raste :)
Sport 7 dana posle porodjaja😱? Pa potrebno je 40 dana da se materica skupi i svi organi da se vrate na mesto, a kod vecine zena krvarenje traje i po 6 nedelja ( u manjem obimu naravno). Ako uz to dodamo da beba u tom periodu sisa na 2-3 sata, a tu je uglavnom i rana od epiziotimije, ja stvarno ne znam kome je do sporta...
pocela da vezbam 10.dana nakon porodjaja,a treniram intenzivno od mesec dana po porodjaju.a pored toga setam 2-4h dnevno.iskljucivo dojim vec pet i po meseci.ja jesam jako mrsava (pre trudnoce sam bila buca) ali bebcu ni najmanje ne smeta.
Pa naprotiv,bas zato sto nemam vremena toliko setam. sama brinem o bebi a ona je najmirnija napolju.a tek otkad puzi po kuci a sisa "u hodu",nema leskarenja za mamu.bebe su najbolji i najlepsi fitnes program :) a treninzi su mojih sat vremena tri x nedeljno.jedino vreme kada tata nije na poslu i moze da cuva bebu :) a kad nam stigne i drugi bebac e onda ce tek biti zabava :)
tvoj dan ocigledno da traje 48 h, kad imas vremena za sve to.
Je l neko primecuje da je ova vest iz 2010. godine i njje promenjena ni recenica, a medicina i informisanost ipak napreduju?
8 nedelja od porodjaja se ne preporucuje nikakav napor ili teza fizicka aktivnost zbog moguceg krvarenja. Na laktaciju i kvalitet majcinog mlijeka ne moze nista da utice i ono ne nestaje preko noci.
Naravno da utice! Kada zena vezba ona izbacuje toksine iz tela. Tope se masne naslage koje mogu preko mleka da dodju do bebe. Utice i hrana koju majka unosi na mleko, alkohol, cigarete. Sve utice!
7.5 meseci posle porodjaja sam krenula na pilates i posle 3 treninga imam problem sa laktacijom. Nadam se da ce nam se mleko vratiti u potrebnoj kolicini.
A voznja sobnog bicikla? Razmisljam da ga kupim jer treba da se porodim krajem novembra i beba ce biti premala za duge setnje preko zime. Inace sam jako aktivna i bojim se da cu se mnogo ugojiti preko zime zatvorena u stanu sa bebom, pa mi sobni bicikl deluje kao dobro resenje. Jel ima neko iskustva? Hvala
Ja sam se porodila sredinom jula i imam sobno biciklo, s obzirom da sam se porodila carskim rezom doktor mi je rekao da izbjegavam bilo kakve treninge narednih 10 nedelja.
Bebu dojim, sad joj je 5 ipo mj i smrsala sam 30 kg. Malo sam vodila racuna o ishrani, vise supice a malo manje suve hrane. Sada sa svojom bebicom radim vjezbe, uziva i ona a i ja. Iskreno na biciklo sam sjela 2x za 5 mj jer nemam bas vremena da pedalam pola h da me niko ne ometa.
Meni je proslo 7 nedelja nakon porodjaja i bila sam na trcanje pa puta pa sam prokrvarila.Zanima me da li je opasno?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »