Komentari za tekst "Problemi nakon porođaja"

Komentara
26
Ostavite komentar
Porodila sam se pre 2 i po meseca i jop uvek me boli materica i taj donji deo stomaka kao i sa strane. Kontrola mi je otkazana zbog vanrednog stanja, a ne znam da li je normalno da boli toliko dugo. Molim vas za iskustva, koliko dugo je vas bolelo?
Skoro ce 8 meseci kako sam se porodila a mene i dalje boli ta trticna kost, najvise me boli kada sedim na nesto tvrdo, na primer klupa, i pri ustajanju, da li ima neka mama da se susrela sa tim?
Ne da mi je opadala kosa nego i trepavice! Od lepotice sam postala suvi limun, ali sve opet dodje na svoje.. Puno vitamina dobra ishrana bogata omega 3i 6, a ima i raznih dodataka u apotekama posebno za period dojenja..
Nema sale kad te nesto boli javit se lekaru odredjenom. Ja sam patila od velikih bolova u ledjima lumbalni deo i sve hajde proci ce mislila sam i nisam nista preduzimala povodom toga sa bi posle 9 meseci od porodjaja zavrsila na hitnu operaciju diskus hernije jer mi otkazalo mokrene stolica i pocele noge da otkazuju a o bolu i da ne govorim koji sam oselaca kako odmah nakon porodjaja kako 9 meseci.Tako da pustite to proci ce nego se javite lekaru pre nego bude kasno.
Moja beba ce za 7dan napuniti 6meseci. Ledja me bole nakon porodjaja u trudnoci ne. Nocu kada ustajem zbog bebe desi se da ne osecam noge. Isto tako nakon praznjenja creva bol prestaje. Sto nikad pre nisam imala problem. Reci mi da li si i ti imala ovakve situacije? Hvala unapred.
ovo sto cu napisati nema nikakve veze sa tekstom...
21.3. sam imala pregled,radili su mi ctg i po ctgu ja sam imala vec porodjajne kontrakcije. 36 sam nedelja, a ja te kontrakcije ne osecam.. osecam kao pomeranje bebe sa jedne na drugu stranu. ginekolog,babica i sve sestre su bili ubedjeni da su to kontrakcije i da ja nemam pojma sta osecam. zadrzali su me u bolnicu. Ceo dan su me drzali na infuziji i radili ctg, uvek je prikazivalo da ja imam porodjajne kontrakcije ali ja nisam nista osetila. na svoj zahtev sam dosla juce kuci i idalje ne osecam nista, a po njima bi idalje verovatno imala PORODJAJNE kontrakcije, jedni su pricali da je rano za to a drugi da bi me porodili pre vremena..uzas...da li je jos neka mama imala taj problem?
Kod mene je bila ista situacija, nista nisam osecala, samo pokrete bebe. Cak i kada mi je pukao vodenjak i dalje nisam osecala kontrakcije a bila na prijemu otvorena 4cm, onda su mi ukljucili indukciju i za 20min sve gotovo, jedino sam tada osetila. Prati svoje stanje, malo setaj malo odmaraj, ponovi ctg ako je moguce... Pozdrav
ja sam otvorena samo 1cm. Ali ja te njihove kontrakcije osecam vec mesec ipo,dva.. i to kao pokrete.. evo vec dva dana sam kuci i ne osecam idalje nista sem pokreta.
I ja sam isto tako imala.. Nista nisam osjecala,a na pregled sam bila otvorena 5cm,do 8cm nisam imala bolove onda su mi ukljucili indukciju i porodila se za 20min.. Porodila sam se prvi dan 9tog mjeseca...
Najbolje je da se prati situacija, ne znam šta su ti rekli, ali verovatno bi trebalo da ponoviš ctg. Ni ja pred porođaj nisam osećala kontrakcije, a ctg ih je pokazivao, doduše bila sam u 41. nedelji i porodila sam se za nešto manje od 10 sati od tih početnih kontrakcija.
tokom tri meseca nakon porodjaja uzasno su me boleli svi zglobovi...i to je normalno.
Porodila sam se pre cetiri meseca, kosa mi uzasno opada, svuda je ima. Najvise me zabrine kad ujutro na jastuku vidim, sve pramenovi...
Pomozite! sta da radim???
Hvala Vam mame na savetima! Uzecu taj sampon i losion ako i dalje ne bude bilo bolje zakazacu se kod endokrinologa. Pre trudnoce sam proveravala stitnu zlezdu jer sam naglo smrsala ali mozda ne bi bilo lose i posle, ipak je trudnoca drugo stanje...
Veliko pozdrav svima!
Meni je slicno kosa opadala posle porodjaja i to prvih par meseci. Posebno je bilo primetno posle kupanja jer sam sve vreme po ceo dan drzala vezanu kosu zbog dojenja pa kad je operem posle par dana u resetkici kod slivnika je ostajalo pravo klupko! Jednom me je svekrva zabezeknuto pogledala, nije mogla da veruje. Mislim da mi nije samo taj visak otpao kako kaze jedan komentar vec i dobar deo koji mi je kasnije ponovo nikao. Mislim da mi je trebalo oko 2 god da mi se povrati kosa.
To je potpuno normalno zato sto u trudnoci zbog hormona kosa slabije opada tako da je to zapravo samo visak kose
Rigenforte sampon i losion mozete probati,jer je meni pomogao posle porodjaja. Jedno vreme je opadala kosa da bi se kasnije obnovila i izrasla nova. Mozete i pantenol rastvor prskati na teme....
Proveri stitnu zlezdu...svakako se javi endokrinologu...
Znojim se pojačano i dalje, bebac ima 9 meseci, još dojim. Opadala mi je kosa nenormalno mnogo do pre 2 meseca. Nakon porođaja delovalo mi je da se više nikada neću osećati kao čovek, zbog bolova, epiziotomije, osećaja da ne mogu da zaustavim mokrenje, hemoroida, preostalih kilograma, razdvojenih trbušnih mišića, ali sve dođe na svoje, možda ne na stanje od pre trudnoće, ali sve bude sasvim okej.
ja sam se 6 meseci nakon porodjaja nenormalno znojila ,kosa mi je nenormalno opadala ,nokti se krzali i lomili ,dr mi je rekao da je zbog dojenja ,6 meseci nakon porodjaja sam prvi put dobila menstruaciju i sve se regulisalo jos da dodam da me je stidna kost mnogo bolela isto tih 6 meseci to me je bolelo zato sto sam rodila krupnu bebu tako mi je dr rekao ,evo sada 11 meseci je proslo i bas se sve vratilo u normalu ciklusi redovni ali cini mi se malo obilniji.
Proslo je sedam meseci nakon porodjaja,imam problem sa oticanjem nogu ujutru kad ustanem nemogu da stojim od bola...inace pocela sam da se gojim ali ne znam od cega,znojim se,pritisak mi nizak a otkucaj srca 100,sta da radim?????Molim pomoccccccccccc.....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »