Komentari za tekst "Biti ili ne biti na porođaju"

Komentara
97
Ostavite komentar
Da li neko mozda zna da li u Kragujevcu postoji mogucnost prisustvovanja oca na porodjaju?
Hvala!
Rodila sam nasu djevojcicu carskim rezom(u Njemckoj se carski ne radi u opstoj anesteziji,pa sam bila budna),suprug je prisustvovao i mnogo mi je to znacilo!
Naravno da ti je znacilo. I najjaca zena u tom trenutku pukne pred silinom tih emocija koje se pomesaju(sreca,radost,ljubav,bol,ponos sto si uspela i sto si toliko bila hrabra i jaka-nema veze sto je carski) i naravno da zelis da i on bude tu. Moj muz kaze da nikada nista emotivnije nije doziveo :)
Iskreno, meni se licno ne svidja da mi muz prisustvuje porodjaju. Prvo bi se ja raspekmezila, drugo bi mi samo jos on falio pored svih doktora i babica, a i mislim da u tim trenutcima muskarci gube zelju za zenom. Mislim da sam dovoljno jaka zena da mogu to samo da podnesem, a da muza i tu ne vucem sa sobom
Muskarci gube tada zelju za zenama? Da li je onda to pravi muskarac za mene? Hm
Onako smezurano?! Mislim da nisi svesna kakve su to eksplozije emocija i ljubavi u samom tom trenutku, nesto natprirodno i sto se desava samo tada i u tom trenutku,eto svaka mama ce mi dati za pravo...naravno da dete volis i posle toga svega i uvek na kraju krajeva...
Ako te suprug dobro poznaje, ne trebaju mu dokazi kroz sta prilazis u toku porodjaja. A dete se svakako voli bez obzira da li ga vidis onako smezurano ili dan posle.
Ja Mislim da ce te vise ceniti, oni ovako nisu uopste svesni sta se zeni tamo stvarno desi i koliko je to tesko... Poenta svega jeste ta vasa bebica koju ste zajedno napravili i koju ste zajedno doneli na svet. Glupo je da on razmislja o tome da li ces mu ti i dalje biti privlacna, a jos gore je ako ti zbog toga brines, to je toliko nebitno u celoj prici...veruj mi da cete muz voleti jos vise kad ugleda bebu, a ti ces uzivati da vidis tu ljubav izmedju njih.srecno!
ja sam za to da se uvede da muz moze da prisustvuje porodjaju. drugacije je kad ti je neko tu u trenucima kad su bolovi i sam cin radjanja... il bar uz neku doplatu kao npr u vrbasu. konkretno sam iz ns i nema tih uslova kod nas... nadam se da ce usloro razmotriti tu mogucnost.
Koliko se placa prisustvo pri porodjaju
u Pancevu? Ako neko zna slucajno..
Nije se placalo prosle godine ali je potrebna prethodna dozvola nacelnika odeljenja i odradjene analize oca kao dokaz o zdravstvenom stanju.
Da li je moguce da Moja sestra prisustvuje na mom porodjaju ? I da li je dozvoljeno to u novom sadu
Prisustvovao sam porođaju, u Vrbasu se plaća 5000din i par dana pre porođaja radi se bris nosa i usta. Sve u svemu utisci su izmešani, nije bilo toliko strasno za mene, jer se ne gadim krvi rana i slično, ali imali smo OGROMAN PRBLEM SA EPIDURALOM, sve što je moglo tj poći naopako pošlo je, no da ne otvaram tu temu. Ko ima priliku neka prisustvuje jer to je prelepo gledati prve trenutke svoga deteta, preseći pupčane v. I cenicete vašu zenu više posle svega. :)
Drage mame, da li znate koliko se placa prisusvo supruga na porodjaju u Dragisa Misovicu?
Hvala mame!
U DM ne postoji usluga da otac bude na porodjaju.

Nije dozvoljeno, ne postoji ta opcija u Misovicu :-.
Porodila sam se pre mesec ipo u Becu, ovde je normalno da muz prisustvuje moj je Bio 14 sati pored mene nit jeo nit pio. Video je sve i nisam mu se zgadila sad me kako vidim jos i vise Postuje i voli. Nije cak ni pao u nesvest mada smo svi mislili da ce, posle porodjaja je cak dobio i krevet pored mene i bebca da se odmori i naspava do sutra. Ne postoji nista lepse.Mislim da je greska sto se kod nas to naplacuje i sto nema u svakom gradu bolnicu gde muz moze da prisustvuje takodje grese tate Koje imaju tu mogucnost da prisustvuju a ne zele.
Da li je moguce prisustvo supruga u zemunskoj bolnici? Negde sam procitala da je potrebno odobrenje direktora bolnice ali nisam sigurna koliko je to tacno pa ako ima neka mama koja zna nesto o ovome bila bih joj zahvalna da podeli informaciju sa nama :-)
porodila sam se 24.6. na zvezdari i muz je prisustvovao porodjaju,poradjala sam se prirodno i iskreno ne bih znala sta cu da mi nije bilo njega . potrebno je samo da ima bris grla i nosa ne stariji od 2 nedelje malo je zeznuto tempirati tu oko termina te rezultate ali vredi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »