Komentari za tekst "Kako da perem bebinu odeću?"

Komentara
51
Ostavite komentar
Ja sam od početka sve bebine stvari prala na bebi programu (program na 60 stepeni sa dodatnim ispiranjem), ali nisam koristila specijalan deterdžent, već onaj koji koristimo i za nas, DM-ov tečni. Sad bebac ima 3 meseca, već je ojačao, vidim da nije osetljiv, nema alergija, pa sam počela šareni veš da perem na 40, a pelene, belo, peškire na 60 na nekom bio programu koji skida i fleke organskog porekla, jer se dešavalo da nam ostane poneka žuta fleka na pelenama. Sve peglam. Do sada nije bilo nikakvih problema.
Perem joj stvari od pocetka sa Chicco 0+ tecnim deterdzentom i Chicco 0+ omeksivacemi naravno perem njene stvari zasebno od mojih i suprugovih. Sada ima sest meseci i do daljnjeg cu sa tim i zasebno da joj perem stvari.
Koristim isti deterdzent od pocetka bez omeksivaca za pranje bebine odjece koju perem odvojeno od ostale,peglam je i do sada je sve u redu.Pozdrav.
Odgajila sam prvog sina (5,5 godina) bez imalo paranoje- njegove stvari sam prala sa našim, sa normalnim praškom i omekšivačem, i nikada ih nisam peglala. Nikada nikakvu alergiju ni reakciju nije imao, čak ni osip od pelena, iako smo mu uglavnom kupovali najjeftinije dostupne pelene. Sada imamo bebu od 1,5 mesec, i od prvog dana i njegove stvari perem sa našim, sa običnim praškom i omekšivačem, i takođe ih ne peglam. Ni njemu ništa ne fali, niti ima bilo kakav problem sa kožom.
Postoji toliko stvari na koje MORA da se potroši dodatni novac kada se ima malo dete, a specijalni i spektakularni praškovi i omekšivači po meni su čisto bacanje para. Takođe mi nije jasan koncept forsiranja apsolutne sterilnosti svega sa čim beba dolazi u kontakt. Koja je svrha odvojenog pranja? Deterdženti i vruća voda ubijaju bakterije i skidaju prljavštinu, tako da bebin veš sigurno neće biti zagađen ako se pere sa vešom odraslih osoba. Svakako niko ne pere gaće i detetove stvari zajedno.
Iako je stari komentar, ono sto imam da kazem je BRAVO! Jedino nisam za to da se stvari peru zajedno sa nasim stvarima, bebine perem posebno, sve na programu 60C i sa predpranjem i pustim jos jedno ispiranje (verujte, videla sam koliko praska ostane za to drugo ispiranje) i manje omeksivaca stavim nego nama. Iz porodilista je izasao u neispeglanim stvarima i nikada nije imao reakciju. Koristim isti prasak (Ariel tecni) i omeksivac (Frosch) koji koristim nama i koji i nama prijaju. Dete ne treba drzati u previse sterilnom jer time se kasnije stvaraju alergije. Dete treba da stvori imunitet. Naravno, jedino u slucaju da je jako osetljivo onda to ne treba forsirati i treba se prilagoditi i uraditi sve za vase dete. Ali ako nije, nema potrebe da se drzi u staklenom zvonu.
Vase carape i bebine portiklice u istu masinu....svaka cast.. Svasta. I jos da ne peglate, svasta. Boze me sacuvaj.
🤦🤦🤦
Lenor prašak i cocolino omekšivač. Program na mašini baby. Na 90 pelene, peškiri, portikle, na 60 ostatak garderobe. Sušim u mašini za sušenje. NE PEGLAM!!! NE TROŠIM VREME NA BUDALAŠTINE. Ako to nije čisto i sterilno, neznam šta je!
Ne znam,ali ja ne mogu bebine gegice i portiklice itd. prati sa svojim i muzevljevim gacama..prosto ne mogu
Sumnjam da iko pere svoj donji veš sa dečijim portiklama!!!!! Pa, mi ni svoje pantalone ne peremo sa donjim rubljem, a kamoli da sve to zajedno ide sa dečijim stvarima! Doduše, mi našem bebcu od 3,5 meseci portikle peremo zasebno, sa pelenama (koristimo papmers, tako da su pelene oslobodjene fekalija) i to na 95. Ostalo, zavisno od boje, materijala i namene na 40 ili 60. I sve mu peglam, ali se dešavalo da po neku pelenu ili prostirku iskoristimo a da pre toga nisam popeglala. Do sada smo koristili Chicco omeškivač i prašak, ali planiram da sada predjem na "naš" tečni Duel, a omekšivač ne menjam. I dalje ću mu stvari prati odvojeno, tako mi se više svidja😆
Domaci prasak, bez omekaivaca i dva puta isprati.
ma koji omekšivač za bebinu odeću, strasno nesto...treba da ostane zadnja voda ispiranja cista a ne sa nekim hemijskim dodacima
Pocela sam sa tecnim Persilom za bebe i Chicco 0+ omeksivacem. Zadovoljna skroz.. medjutim, pedijatar tvrdi da strani deterdzenti nisu prilagodjeni nasoj vodi, koja je dosta tvrdja nego u drugim delovima Evrope. Kaze treba uzimati domace praskove, kao i kupke. Prasak Merix bebi sapun nije los. Od omeksivaca mi se najvise svidja Silan baby... nas ili ne. Sad je beba starija pa sam opustenija. Inace, nista ne perem na 90 i stvari su kao nove. Peskire povremeno kad skupim za masinu ili ih dobro ispeglam na pari. Nista joj ne fali, mislim da se bakterije zarade na druge nacine.
Ne znam koliko je Merix nas prašak, ipak je to kupio Henkel i proizvodi se ono što Henkel hoće...
Persil sensitive i Chicco beli omeksivac! Ves je perfektno opran, bele stvari su uvek bele kao sneg. Mislim da veliki udeo pored svega sto ste navele
Ima i vrsta ves masine! Uzmite u obzir da ne peru sve masine jednako, npr mi smo imali Gorenje masinu , ves je uvek mirisao jako na omeksivac , a sad imamo Bosch i upola manje ves mirise , sa istom dozom omeksivaca.
Slazem se sa gore napisanim. Ja jos uvijek zalim za mojom gorenje ves masinom. Trenutno imam bosch i uopste nisam zadovoljna. Ves je nenormalno izguzvan i ne mirise ni blizu kao iz "gorenja".
Bosch masine i ostale bolje marke imaju senzore za detektovanje pene, tako da bolje isperu ves nego gorenje masine. Manje hemikalija ostaje u vesu i zato manje mirise. Takodje bolje peru nego gorenje, ne ostaju fleke koji god prasak da koristim,a masina je marke siemens
Drage mame, vazno je (barem u pocetku) ne menjati marku praska i omeskivaca. sa cime ste pocele kad se beba rodila, sa time nastavite barem prvih nekoliko meseci. Zbog alergija. Za bebin ves je dovoljno i pola mere uz obavezno dodatno ispiranje. Svaki prasak je jak, bilo da je preskup ili "specijalan", a bebina garderoba i nije toliko prljava...barem dok ne pocne da puzi. :-)
citam ove komentare i uzasavam se, drage mame :( ves i nas i bebin perem koriteci keramicku kuglu koja je toliko jaka, pogotovo u pocetku prva 3 meseca da moze da opere i ukakane bebine pelene! a nema boljeg i zdravijeg omeksivaca od sode bikarbone sa mrvom sirceta, koje je zacinejeno korama od narandze pa jos i mirise. kad se kugla malo istrosi, ponekad dodam mrvicu tecnog froscha..toliko smo se svi navikli da mi sad svaki deterdzent smeta i gusi, najlepsi je miris cistog vesa koji ne mirise ni na kakve hemije nego na CISTO!
Sjajno! I mi koristimo samo ecoegg i Fitaky, ni Frosh mi nije dovoljno dobar mada je ok. Omekšivače nikakve ne koristimo godinama, ja ne podnosim hemiju... A svi koji koristite Chicco i Persil i svašta edukujte se malo o sastavu i dejstvu ...
Uzasavam se i ja tebe draga !

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »