Komentari za tekst "Koji su problemi prilikom dojenja?"

Komentara
63
Ostavite komentar
Nigde se ne govori o retkim problemima sa viškom mleka i kako ga smanjiti prirodnim putem.
Prošla sam sve "boljke" zbog preterane količine mleka,kada sam uspela da smanjim (čaj od nane, zova, žalfija i peršun) morala sam da prekinem iz medicinskih razloga.
Jako mi je teško što više ne dojim, taj kontakt, maženje, mljackanje i bebinog svadjanje sa dojkom nikada neću zaboraviti....
Ovoga puta depresija je pobedila dojenje😒
da li mogu da dojim bebu sa temperaturom iznad 38c?
da li je neko imao problem sa dijenjem posle sest meseci? moja beba sisa od rodjenja svega par puta je prihvatila dohranu, flasicu nikad nije htela ni dan danas. povremeno je odbijala da sisa ili da teze je ubrdum da sisa pa bude sve ok opet. ali zadnjih dana je najveci strajk do sada. jedva je ubedum da sisa okrece glavu nekad i place a kad pristane da pocne da sisa bar minut onda krene lepo i umiri se. sta to treba da znaci? na ivici sam da odustanem jako je tesko. dan dva bude bolje i opet haos. pritom su i zubici krenuli.
Molim za savete iskusnih mama.
Moja beba ima 2 meseca i 4 nedelje.
Tokom prvog meseca sisao je sjajno i vrlo cesto, mleka sam imala i previse.
S obzirom da od pocetka spava tokom noci, nemamo nocni podoj.
U prvom mesecu je napredovao 1450g.
Tokom drugog meseca nastaju problemi, slabo zeli da jede, grcevi nas ubise pored svega sto smo koristili, pa je napredovao samo 500g.
S obzirom da mleka imam dosta nismo uvodili dohranu jer on nije zeleo da jede puno.
Pre 2 nedelje dobijem temperaturu 40 zbog jedne dojke koja je bila jako bolna i crvena i tako dva dana, nakon silnih pokusaja da je spustim paracetamolom, odem kod lekara i dobijem antibiotike.
Trudila sam se da stimulisem dojke, praznim ih, zastoj je bio veliki. Par dana pre toga sam mogla oko 200ml da ispraznim, a u tom trenutku jedva 50ml.
Nisam odustajala i pored loseg stanja, praznila sam ih stalno, dojila ga.
Medjutim, nakon toga on krece da odbija dojku, nervozan je svaki put kad zelim da ga dojim, a odbija i flasicu sa mojim mlekom.
Ne zelim da odustanem od dojenja, ali postaje vrlo tesko hraniti ga kad on vristi po sat vremena i ne zeli da jede. Na kraju uspem da ga prevarim nekako na flasicu jer ne mogu dete gladno da ostavim. Ali plasim se da odustaje od sisanja.
Sta uraditi? Ne mogu da ga ostavim gladnog, a evo vec 3 dana nema sanse da ga podojim duze od 5min, a to mu nije dovoljno da izvuce mleka.
Da li ste mozda jeli nesto novo u poslenjih nekoliko dana? Mozda se ukus mleka promenio pa to smeta bebi. Svakako kod pedijatra, mozda ima neku infekciju
evo mozda ti ovo bude od pomoci http://dojenje.roditelj.org/2014/06/24/sta-je-strajk-dojenja/ . moj bebac, koji inace obozava da sisa i stvarno lepo vuce, je u tom nekom periodu oko treceg meseca "zaboravio" da sisa, nekako je neprirodno hvatao dojku, samo usnama, kao da ga bole desni, i sve vreme je plakao. to me strasno frustriralo. dr ga pregledala i rekla da je sve u redu, da nije bolestan i samo savetovala da budem neznija prema njemu. nemoj ga terati kad nece, napravi pauzu, ceskaj ga, mazi, ljuljaj, probaj da ga smiris, pa onda ppolako probaj ponovo. lezi pored njega, opusti se. mozda oseca da si napeta. nemoj nista na silu jer ako sisanje poveze sa necim negativnim moze stvarno da ga zamrzi. eto ja sam tako radila. on place neko vreme, pa se smiri i na kraju sam protrazi sisu. valjda ogladni pa mora. nisam mu davala flasicu jer sam se plasila da ce odustati od sisanja. uglavnom, jako tezak period. ne ponovilo se! osecala sam se kao najgora majka na svetu i svaki put dosla u iskusenje da prekinem dojenje, ali me muz bas ohrabrivao i podrzavao. ne znam kako bih inace istrajala. potrebni su ti konjski zivci, ali valjda ce proci. nama je trajalo sa prekidima oko 15 dana. a to sto sisa samo pet minuta ne mora uvek da znaci da nije jeo dovoljno. vremenom bebe postanu bas efikasne u izvlacenju mleka. proveri obavezno da nema upalu uva ili nesto drugo sto ga boli. i jos nesto - cula sam da kad dodje do zastoja pa se mleko duze nakuplja, da ume da promeni ukus pa postane slankasto i onda bebama ne prija. negde sam procitala da crni luk daje sladji ukus mleku, i da moze da pomogne. meni je jos u prvoj nedelji krenuo mastitis na jednoj, pa mi je patronazna istisla cep iz nje i srecom sve se resilo samo sa paracetamolom i kupusom, ali je bebac posle toga nedelju dana odbijao tu dojku. ja sam je izmuzala sve vreme. srecom, ova druga mu je bila dovoljna. posle je krenuo da vuce iz obe, ali samo ako mu prvo dok je jos gladan ponudim ovu problematicnu. u tom periodu je i manje mleka bilo u njoj. posle mesec dana sve se sredilo. eto, to su neka moja iskustva. nadam se da ti je nesto od ovoga pomoglo. srecno!
Moj bebac ima 3 dana i nikako da pocne da sisa :( a mleka ima dovoljno. Ni jedna babica niti ja nismo uspele da ga namamimo da povuce. Hrane ga na kasicicu, lepo spavka i mazi se. Ima li neka slicnu situaciju ili predlog? Hvala
Ni moj nije hteo. Kupila sam silikonsku bradavicu, pa je krenuo da sisa i posle nekog vremena sam mu polako ukinula silikonsku bradavicu i sad normalno sisa
mi smo ih prosli sa 9 dana (taj sam preplakala jer nisam znala sta je poceo da se smesi), sa 7 nedelja (tad je sisao 23h dnevno tokom 3 dana poceo da guguce i da hvata stvari), sa 3.5 m (bio je malo nervozniji par dana i poceo da se okrece posle toga), sa 6.5m (sisao vise puta nocu i lose spavao cak tri nedelje,poceo da puzi i da sedi).Evo cekamo sledeci kad bude poceo da stoji. Svaki novi skok traje duze ali je blazi.I sto je najbitnije svaki nosi nagradu jer beba napravi neki pomak u razvoju :) Nije bebama lako, tako brzo rastu i uce nije ni cudo sto su povremeno prenadrazeni i nervozni.Kaze mm kao da ce mozak da im pregori od uzbudjenja.
po izlasku iz bolnice su i meni grudi bile kao kamen i bolne, skoro je nemoguce bilo iscediti i kap iz njih. najbolji savet kojj sam dobila- staviti hladne obloge (pokvasiti tetra pelenu, zamrznuti i drzati dok se ne ugreje) i sto cesce davati bebi da siki. za 24h sam resila problem i bebu iskljucivo dojim do danas (ima 5 meseci).
Meni niko nije dovoljno jasno rekao: bices umorna, haluciniraces, dobijaces temperaturu od iscrpljenosti, stici ces i do infuzije, ali MORAS da se izmuzas da bi se uspostavilo lucenje mleka i da bi se razbijale one grudve i plocice od kojih nastane mastitis. Sva sreca, pa se u mom zivotu pojavila babica koja me je dovela u red. Imam blizance, sest meseci, sisaju oboje. Na samom pocetku sam im davala dohranu, ali kad je mleko krenulo, sami su je izbacili. I da, veoma vazna stvar: kad se uspostavi laktacija, prestane bol i dojenje je uzivanje i za bebu i za mamu. Drzim fige svim novopecenim mamicama!
Bravo👏 sve pohvale
Evo nama je dosao kraj dojenju na moju veliku zalost,mali ima 9 mjeseci.Izjutra nece da doji,samo par gutljaja i to je sve,presli smo na adaptirano i ponekad podoji,vecinom po noci dva puta.Nemam problema sa dojkama sad za sad valjda zato sto povremeno povuce par gutnjaja.
Beba mi ima 15 dana dojim ga stalno po sat vremena,ali on i dalje place kad mu dam flasucu ucuti i zaspi.sta moze biti uzrok.dali ne valja mlijeko ili?jos nesto kad ga dojim buni se place jako.pomozite hvala unapred.
Nikako flasicu ne davati!! beba se ulenji i nece da sisa jer joj za to treba vise snage vec joj je lakse samo na flasicu i odustaje od dojki...
Proveri da li ga ispravno dojis da li je polozaj dojenja ispravan?Isto tako vidi da zahvati i areolu a ne samo bradavicu.Nemoj mu davati flasicu,mali je pa ga mrzi da vuce zato i place.Pritom moguce da ima i skok u razvoju pa zato cesce siki.Posle flasice ne place jer se brze najede.Nemoj tako lako odustajati od dojenja najlakse flasicu dati.I da nikad nemoj da ti je merilo ispumpavanje mleka nekad ces vise imati nekad manje a beba sama sebi "navuce" potrebnu kolicinu zato nekad cesce sisa.I majcino mleko ne moze biti "slabo" i ne moze da ne valja,ono je savrseno za bebu,stvoreno za nju i bas tako kako treba.
Pa mozda nemas mleka onda vuče na prazno probaj sa pumpom da se izmazas i onda ces videti koliko imas mleka. Kod mene je bio taj slucaj.
Silikonske bradavice i skokovi u razvoju!NAJBITNIJE STVARI VEZANE ZA DOJENJE.Niko mi za to nije objasnio,a spasle su i dojenje i moje psihicko zdravlje.Cak su me savetovali dan niposto ne koristim bradavice,ne znam samo zasto.Za skokove nisam ni cula dok jedve ocajne noci nisam placuci citala forume jer mi je beba stalno trazila da sisa,a ja mislila da joj uvedem dohranu.
kod nas je bio ovako skokovi su se javljali 3 nedelje nakon rodjenja ,pa sa 3 meseca,pa sa 6 meseci ,i sad sa 9 :-)
A u kom uzrastu se javljaju skokovi u razvoju?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »