Komentari za tekst "Koji su problemi prilikom dojenja?"

Komentara
63
Ostavite komentar
tokom skokova beba je strasno nervozna,place dok sisa,ne spava,sisala bi doslovno bez prestanka.a grudi deluju prazno,ni kap ne moze da se izmuze,prestane i osecaj otpustanja mleka.i to je NORMALNO.beba sebi navlaci vise mleka za predstojeci period a i ubrzano raste i razvija se u tom periodu.to traje par dana nekad i malo duze i prodje.bitno je ne podleci pritisku i ne uvesti dohranu.Beba nije gladna.to je samo faza koja mora da prodje.pogledaj na sajtu superbeba ima vrlo detaljno.mene su prvi skokovi istraumirali jer sam mislila da mi je dete gladno i da nemam mleka.
Skokovi u razvoju su periodi kada se beba brzo razvija i kada su joj potrebne vece kolicine mleka. Tada beba cesce trazi da sisa jer joj kolicina mleka koju vase dojke proizvedu za podoj nije dovoljna. Ovo se resava tako sto cete bebi dati da sisa na zahtev i ona ce sisanjem stimulisati vas organizam te ce vrlo brzo mleka biti vise :-) Dozvolite bebama da sisaju na zahtem, zabiravite satnice i brojanje podoja, moj bebac ima 9 meseci jos uvek sisa kada god zazeli i to funkcionise odlicno. Nikakvih problema sa dojenjem nismo imali od prvog dana - niko mi mije pomogao niti imam iskustvo samo sam osluskivala svg bebca i sve je teklo savrseno. Mame, opustite se i uzivajte u dojenju
Skokovi u razvoju- kad beba hoce cesce da sisa... Cak i na svakih sat vremena..
Sta su skokivi u razvoju? Da li mogu da zamolim za objasnjenje, zbog nas kojima tek predstoji taj mucan ali sigurna sam nakon toga lep pocetak...
Pozdrav
Porodila sam se pre nedelju dana. Mleko je polagano krenulo u porodilistu,ali vrlo, vrlo malo, da bi se treceg dana sasvim malo povecalo i od tada nista. Bebu dojim i po sat vremena, ali je ona posle pola sata- sat vec gladna, kao da je uopste nisam hranila.Uvela sam dohranu, dala joj malo dohrane nakon dojenja i spavala je tacno 3 sata.Probala sam i sa izmlazavanjem, gde sam jedva sakupila 30ml. Da li neko ima neki savet kako da povecam kolicinu mleka?Pijem caj za dojilje, hranim se tipicno skolski bas zbog mleka i opet nista....
I meni je bilo tako par dana. Molim te samo budi uporna i bebu na sisu kad god potrazi dok se ne razrade mlecni kanali i mleko ne krenw kako treba. Veeuj mi bice ti mnogo lakse da dojis preo noci nego da uatajea i apremaa formulu. Pricam ti iz iakustva. pozdrav
Daj bebi da sisa,kad god zaplace makar i na prazno, pocece mleko.a za izmlazanje ne brini ja ni 20mlne mogu da izvucem,a beba se ugojila i previse od sisanja.
Drage moje, dok sam bila u bolnici nije mi nadoslo mleko, ali zato kad smo stigli kući, grudi su mi se skamenile. Bol je bio nepodnošljiv. Patronazna sestra je bila toliko gruba i drska da sam pteplakala njenu posetu. Srećom, u Zrenjaninu postoji privatna patronaza i rešila sam da pokušam i pozovem. Kad sam opisala problem, ženica je došla za 20 min. Ni sanjala nisam da ću u roku od 3 dana samo dojiti (bez dohrane). Sestra Jelena me je pre svega smirila, podrzala. Toliko je nežna, brižna... Satima me je masirala, cedila i tako 2-3 dana i... uspele smo. Moj mališa ima mesec i po, samo sisa, i prvi mesec je napredovao 1100g . Ne prodje ni dan da se ne setim Jelene. Ona je moj spasitelj. Zrenjaninke, konačno i mi imamo nekog na koga možemo da se oslonimo. Hvalila bih je još, ali ne želim da neko pomisli da je to samo reklama. Ja sam prezadovoljna, presrećna, naspavana. Eto, toliko.
A gde se moze naci ta privatna patronaza??
moja beba ima 9 meseci i nece vise da sisa, medjutim ja imam jos malo mleka. bila sam kod ginekologa , on kaze da se izmlazavam i da vezem grudi pelenom ali nista od toga, kao da ima vise mleka, na levoj strani su mi se javili cvorovu .jel ima neko savet kako da prekinem mleko.
Ja ne dojim bebu ali imam pitanje!moja beba pije nestle mlecnu formulu nan 1!sa 10ak majki sam prichala od 10 mama 9 je swojoj bebi u trecem mesecu mlecnu formulu zamenilo krawljim mlekom!ako mi mozete pomoci bila bix wam wrllo zaxwalna
to da se detetu ne daje kravlje mleko do godinu dana je cista glupost! Sto su nam potvrdili i u skolici. Pa pobogu cime hrane decu majke koje nemaju para za silne mlecne formule!? A i kako su nas majke odgajale,pa smo zdravi i pravi!
Kravje mleko se ne daje bebama do 1god. Proverite na internetu. Pozdrav
moja beba je sada mesec dana i do prepar dana sam ga dojila ne mnogo jer nisam imala mnogo mleka a sad od jednom mi prestaje mleko bez ikakvog raloga niiti sam se nerirala pijem tecnosti pogotovo mleka litru na dan ne znam sta da radim ????!!!!!da li ima neko savet da mi kaze asta da radim ??
pozdrav svima
Mitaru je danas 23 dan,dojim ga na zahtev ali ovih dana je poceo da se budi na svakih sat vremena!podojim ga,zaspe i ubrzo se probudi,i tako u krug nekih sat vremena!!!
da li je to normalno??inace u desnoj dojci mi se zacepio jedan kanal,imam grudvice pa se izmlazam i masiram,al se grudvice jos nisu povukle!!inace siki i iz desne i leve,a imala sam i temperaturu dva dana pa se povukla!!
da li je normalno da se ne povlace grudvice,i da li treba da se javim doktoru i kom??
HVALA UNAPRED PUNO...POZZ
Moj savet je da ne odustajete od dojenja ,ako beba place i okrece glavu na drugu stranu.Meni se to desilo i pomisljala sam da pocnem da se izmlazavam pa u flasicu, ali uspela sam da je vratim.Kad pocne da place ja joj dam lazu, da se malo smiri i okrenem glavu ka bradavici, izvadim i odmah joj dam da sisa i deluje.pozdrav
A gde su tu tate ? I oni treba da pruze mamama logisticku pomoc.
Moja beba ima 5 meseci i od pocetka nije mogla da sisa (imam uvucene bradavice) nego sam se izmazala, i to dana radim svaki put kad treba da jede. Imam jako mnogo mleka dnevno oko 1,5l i a ona popije oko 600ml, pa me zanima kako da smanjim kolicinu mleka?
Probala sam i manje da imuzem ali mi onda pre nadodje mleko pa moram cesce to da radim. Ako ima neko slicno iskustvo neka sa javi, Hvala unapred
Zasto ne donirate?
Ja oko 150-200ml dnevno odvojim za doniranje jer u toku dana sigurno oko litar ispranim. Nesto odvojim u zamrzivac za svoje dete, nesto za doniranje. Strasno im znaci za te male borce, pa pomozite umesto da smanjite mleko.
Pozdrav
Zasto bi smanjivala?!!!! Pa zaledi mleko, doniraj u banku humanog mleka, bilo sta!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »