Komentari za tekst "Recepti za bebe od 5 do 6 meseci"

Komentara
245
Ostavite komentar
moj bebi puni 6m uskoro.jos uvek sisa skoro iskljucivo ne mogu da racunam par kasicica koje pojede dva puta nedeljno.jos ne forsiram cvrstu hranu ali sam mu svasta dala da proba i dobro je reagovao fizicki,ali kao da uopste ne shvata da je to hrana.kad je gladan nece ni da proba trazi da sisa,kad je sit hoce da jede.mislim da misli da je to neka vrsta igracke.kako da ga mu uvedem obrok?
haha isti smo, kad ogladni dzaba sve :)))
ja tako spremim pola u flasicu a pola sa pirincem pa mu prvo dam flasicu dok malo utoli glad a onda se mazemo kasikom
Moja beba za koji dan puni cetiri meseca i uvela sam joj milupa kasicu sa pirincem i mlekom za rucak. Ujutru kada ustane u 9 popije 150ml ad mleka, u 12 120ml,u 15h jede kasicu tu, u 18h 120ml mleka i u 21h 120ml. Po nekad joj dam izmedji 18 i 21 kasicu od jabuke. Rodjena je sa 3,5kg na kontroli pre dva dana je imala 6,480. Doktorka kaze da lepo napreduje,a patronozna sestra mi je rekla pre 10ak dana da joj uvedem ovu kasicu, a i doktorka na kontroli, samo mi je ona rekla sa punih 4.
A da i dajem joj po malo sokic od sargarepe cisto da se privikne na ukus.
Aptamil. Pa ni meni bebica nece kao sto je po tabeli a doktorka kaze da super napreduje... Meni jedva nekada pojede 150 vise od toga nece. Dok lepo napreduju onda je to ok valjda :)
koje mleko koristis? moj sa pet meseci treba da pije 210ml a on ne popije toliko, najvise 180.. isto tako po 120-159. sad vidim da nije jedini pa mi lakse, mada ima 8kg.. to znaci da lepo napreduje i ako ga ne hranim po tabeli.
I ja sam u pocetku imala problem oko hranjenja. Da li imam dovoljno mleka, da li je beba sita ili ne, kad je poslednji put sisao itd. A Onda sam odlucila da ne slusam nikog, dojim dete na njegov zahtev, ne gledam na sat pa nek on jede koliko hoce. Pa ni mi ne pojedemo uvek is tu kolicinu hrane I ne ogladnimo za tacno into vreme pa zasto bi to bio slucaj sa nasom decom. Moje dete ima 5 meseci 8200gr I 67,5cm I jos samo sisa. Zato zivela nasa deca I majke koje prate potrebe deteta a ne tabele I babske price.
moja devojcica ima 5 meseci a kuvanu jabukicu sangarepu jede od 3 ipo meseca bez ikakvih problema za dorucak mleko rucak kasica posle joj dam obavezno neko voce i uvece u 8 popije mleko 230 ml onda mi do ujutru nit se budi nit trazi jesti ja sam je sama naucila tako i nemamo nikaki problema sokice joj ja pravim i kasice tako isto moja devojcica rodjena sa 2 500 a sad ima 10 kg
mnogo je zdravije i bolje za dete da mu pravimo mi nego da kupujemo
Pusti te savrsene mame koje rade sve po knjizi i nemaju taj instikt za dete. Moj sin je rodjen sa 1500g sa pet meseci imao je 3180g zbog dve operacije i boravka u bolnici slusala sam bebu i sledila svoj instikt i sa 7mesecin imao je 6kg. A u knjigama to nepise niti mi pada na pamet da idem po njima jer otkud one znaju potrbe mog deteta.Marijana podrzavam te!
Sve mi je jasno kad procitam da nema "nikaki" problema. Bolje poslusajte doktora.
dete vam je ucetvorstrucilo tezinu sa rodjenja do 5 meseci?!?!? ne kapiram potrebu svega sto radite... a inace po tom infinitivu ne bih rekla da je gospodja is Srbije,a i po onome sto citam na ovom portalu,Srpkinje su daleko od toga da su zatucane,a i mislim da je to krajnja diskriminacija i uvreda i ne razumem kako ste objavili takav komentar..
slazem se da nema veze odakle je, ja imam bebu 3,5 mjeseca, pokusala sam joj dati bananu zgnjecenu kolicine kao zrno rize samo da osjeti okus, i time se uvjerila da definitivno toliko dijete nije za kasice, ona to ne zna da jede, samo prevrce jezikom oko usana i vrti tu mrvu banane, tako da kasice ne jos, moja je udvostrucila tezinu ali to nije mjerilo, 10 kg je za djete od godinu dana a ne od 3,5 mjeseca
Kakve ima veze odakle je? Ni ja ne podrzavam njen nacin, ali to nema veze jedno sa drugim.
Usput da ne zaboravim, u skoli se uci pravopis!
A odakle si ti tako pametna?
kasu sa 3,5 mj...omg nemam rijeci...uzas kako ste tretirali bebu...sigurno ste iz Srbije cim ste tako maloumni
Udvostrucivanje kilaze za 3,4,ili 5 meseci mislim da nije merdavno i da na to ne treba obracati paznju,osim ako jako malo dobija na kilazi ili ne dobija.Moja beba je rodjena sa 2250 i iskljucivo je dojena na zahtev.Sa 3,5 meseca ima 5400 sto je vise od duplog za ovo vreme.😉
U soku sam..ona je ucetvorostrucila kilazu sa 5 mjeseci umjesto da udvostruci...nisu sva djeca ista,sto jeste jeste,al ovo je stvarno previse!!!!!Sto joj to zaboga dajes da jede?
Drage mame molim za POMOC
Radi se o tome da imam bebu od 5,5mjeseci i od drugog mjeseca je na humani 1 pa je zbog problema sa refluksom prebacena na humanu AR koju je lijepoprihvatila i solidno napredovala.Sa puna 4 mjeseca po preporuci gastroenterologa sam joj uvela kasu od sargarepe zatim krompir tikvica i negdje od punog petog mjeseca i komadic pileceg mesa kao i vodica u kojoj se sve to kuvalo.To joj je rucak i to fino pojede.Zadnjih 15 dana je pocela da odbija formulu pa sam uspijevala nekako u snu da je nahranim makar tri puta po 180ml da bi zadnjih pet dana i to postalo nemoguce.Nece vise ni malo mlijeka da popije ni u snu a dok je budna ne postoji nacin dati joj flasicu.Cucla je nova i odgovarajuce velicine za nju sve joj pripremam kao i do sad ali jednostavno ne zeli flasicu.Formulu joj stavljam u kukuruzni griz i tada se ne buni jer jede kasikom.Vjestacke kasice ne voli.znaci doslo je do toga da ona unese oko 100ml formule u tom grizu i to je sve .Znam koliko bi trebala da popije za dan i bas se mnogo nerviram bojim se da nije faza nego da se odbila od flasice iz nekog njenog razloga :(
Ako je neko imao slicno iskustvo molim za savjet jer nemam bas puno izbora na koji nacin bi joj davala mlijeko jer je premala da bi jela sad sve.
Hvala puno
Sta je se desilo sa vasim prolemom posle???? Ja ga sad iman. A vidim da je proslo dve god od kako ste pisali.
moja princeza sa otprilike 6 meseci odlucila da nece mleko. to je bio ponedeljak, ziva sam se pojela... vesela, zivahna, sve bi jela ali kada vidi mleko pocne da place. cak sam je i kod pedijatra vodila. to je trajalo do subote. u subotu se probudila, ja joj ponudila mleko, popila je kao da nista nije bilo prethodnih dana :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »