Komentari za tekst "Šest razloga za svađu novopečenih roditelja"

Komentara
29
Ostavite komentar
Ja i moj muz imamo devojcicu od 7god. i devojcicu od Godinu dana. Trenutno sam trudna sa trecim detetom, tacnije sedmi mesec. Jedini odmor mi je tih 10 dana letovanja gde on pomaze. Prestao je pomagati posle rodjenja prve cerke, bio je tu prvih 10 dana i prespavao 2 dana kada sam stala na noge. Kada dodje kuci sa posla on je u vcu sat vremena pa onda telefonira jos sat i pola sata se poigra sa decom i to je to. Ponekad cak i tada izadje i vrati se u 11 uvece kad deca spavaju a za posao izadje kada one ustaju. Pomaze mi skoro 0%. Vremenom sam pocela da se svadjam, da placem, da zahtevam pomoc s obzirom da sam u drugom stanju i da me sce boli oko 7 uvece. Samo dodjemo na to da dodje kuci ranije dan,dva i opet isto. Ja odustajem. Porasce deca i bice bolje.
Draga, da ne volite svoju ulogu mučenice i žrtve takvog muža biste odavno ostavili a ne biste sebe dovodili u situaciju da praktično sami podižete uskoro troje dece.
Razmislite kakav primer dajete deci.
ja moram da ostavim komentar.u braku smo godinu dana,pre toga smo 6 godina ziveli zajedno.inace se nismo svadjali,mogu na prste jedne ruke izbrojati nase svadje.danas imamo bebu od 4 meseca i ima kad me neke sitnice iznerviraju jer sam naravno neispavana i umorna konstantno,ali nikad mu ne prebacujem jer stvarno kad mu trazim ostavi me da odmorim ali isto tako i ja njega kada dodje premoren sa posla.kad sam se porodila sve je on radio,a do sda nikad sude oprao nije sada je i kuvao i spremao i prao,sve,naravno da je cim sam ustala iz kreveta to sve prepustio meni ali ne zalim se,on je odradio ono sto sam i ocekivala.ja na mog ne mogu da se pozalim,a vala ni on na mene.kompromis je sve naravno moguc je samo ako su oboje dovoljno zreli.
svaka tu cast ako je tako. ova mo nika dnije zadovoljan jednom ne uradis nesto nikad u zivotu nisi, tako da ga ja vise ne fermemam pet posto on sebe sluzi ja sebe i nema rasravke
Za koga su ove zene udate i sa kim to podizu decu?Ne mislim na te komentare gde muzevi pomazu.Jos pise vredjaju ih muzevi.Skup zena kojima je ozbilljno potrbna pomoc u borbi protiv nasilja u porodici.
U braku smo već jednu godinu,i uveliko očekujemo bebu. Moj suprug je jako dobar,uvijek je tu. Pomaže mi oko svega,jako dobar kuhar. Ako nisam dobro,jer sam trudna,uvijek mi pomaže. Nikada nije bio u kahvani,što je jako dobro. Ne pije puno,i ne podnosi baš alkohol. Kada negdje idemo,popije samo jednu čašu vina,ili malu času pive. Kada ga zovem,svaki put se javi na telefon,a kada kaže da je kući za 5 minuta,tu je za 5 minuta. Jako sam srećna što sam pronašla takvu osobu pokraj sebe.
imam 22godine i vec 7 meseci sam u braku. imamo bebu od 2 meseca,zivimo sa njegovima i ne da niko nece da pomogne nego sam zgrozena kuda to ide.dok smo ziveli sami (pre mog porodjaja) suprug mi je stvarno pomagao ali od kako smo sa njegovima on ni
tanjir ne dize za sobom,svakodnevno se svadjamo jer nece da uzme dete kada place,ali kada je mirna onda mu je zanimljiva. da ne pricam da imam svekrvu koja za pomoc smatra da ce ona uzet dijete a ja da slazem sudje,ves,ribam pod,kuvam rucak i slicno. stalno objasnjava kako se sta cisti i popuje,a ni sama to ne primenjuje.i ovde sam procitala odlican savet - uzeti kucnu pomocnicu. Ovaj sprat na kojem smo mi se sredi za pola sata (potkrovlje stana) tako da cu to sigurno sebi priustiti.
Kod mene je taj slucaj da je muz sve radio (ves sredjivao,brisao,zna skuhat apsolutno sve) i kod mame i sada u svom stanu. dok nije beba dosla i on dobio posao u bolnici. sad je izgovor ja sam umoran ja radim. ti si kuci nista ne radis samo cuvas malog. rekla sam jednog dana cu sve ostaviti po podu stolu i pempas i maramice flasice igrackice pa ces vidjeti dali ista radim. svadja je uvijek oko sitnica. kad mi kaze ja placam stan,ja njemu kazem i sebi ga placas i ja cuvam i tvoje dijete ne samo svoje. kad mi kaze ajde vrati se ti na posao a ja cu malog cuvat kosa mi se digne na glavi. posto bi bilo hajd na posao pa trci kuci spremi skuhaj uradi ocisti i na kraju uzmi dijete jer ipak nista po cijeli dan ne radis. sta god uradis oni ce biti nezadovoljni. tako da je najbolje da se prestanemo trudit da im ugodimo i to je to.
Kod nas tog dogovora,kompromisa i zlatne sredine nema.Nigde ne radi,mislim i da se ne trudi da trazi.Kad mu kazem sto ne ide raditi on pita mene sto ja ne idem.Sto nisi uradio to to i to on naravno kaze sto nisam ja to uradila.Ide u kafane,lezi po ceo dan,svake druge nedelje radi dan dva oko kuce i to je to.Uvek ulazi u sobu u pola noci.Nemoze dete ni da spava na miru.Stalno vice,psuje,vredja,ponizava...
Meni muz pomaze u svemu, a ja kad vidim da je mnogo umoran pustim ga da spava. Mada uvek se i on probudi kad i beba.
Mogu biti umorna za pranje sudova, ali za ovo pod #6... za to nikad nisam umorna. :D
Ja sam svog muza zamrzela otkad je pocela cela ujdurma sa decom, iako mi pomaze..nema pravila.
Mi delimo poslove i sve je ok, ali dodju dani kada se gadno posvadjamo i to sve zbog toga ja sam uradio danas to i to ti si samo to ili obrnuto gde sam ja ta koja nabraja sta je sve uradila. A i imamo problem kada radi covek je "preumoran" i mora da spava dok sam ja ta koja cuva dete i tada sve radi, iskreno jedno vreme nisam imala vremena da sednem kafu da popijem, ali sam sve okrenula, sada stignem i sa drugaricama da se vidim i da odem kod frizera i nokte da radim... Jednostavno dodji sa posla rucaj odmori, pa ksd ustane on cerkicu cuva a ja odmaram. Mora neka sredina da se nadje i sve ce biti ok.
Pa ne peru se sudovi zaboga sat vremana? 10-ak minuta...
Hvala Bogu ovih problema nema... Men suprug sve pomaze, cim dodje sa posla uzima sina u ruke da bih ja posla da se odmorim... Jedino se svadjamo oko toga sto ja necu da ga opterecujem jer on radi pa mi je zao da ga mucim, a on insistira da ja odmaram vise.
Isto sam imala problem sa suprugom.. Nije hteo ništa da pomaže, stalno je govorio da je umoran.. Dođe sa posla kupa se sat vremena, potom ode spavati.. Na kraju smo prestali da komuniciramo. Bilo je užasno. Rastali smo se na 6 meseci dok sam nije shvatio grešku. Sada smo zajedno i sve mi pomaže, šta god mi zatreba on je tu. Moraš biti malo strog, da oseti. Nikako da popustate. I sve uz dogovor. ;)
Kod nas su svi poslovi bili podeljeni dok smo oboje radili. Medjutim,nekako se desilo da kad smo dobili bebu, odjednom ja sve radim i u kuci i oko bebe, a on je umoran jer on, zaboga, ide na posao. Pa dodje kuci i spava. Svako moje objasnjavanje čiji da zvučim kao džangrizava žena. I pitam se kako smo dosli do toga i kako to da mu se zahvaljujem kad pricuva svoje dete dok ja operem sudove ili okačim veš. I kako to da promenim...
Bas me interesuje kako ce biti poslije druge bebe...Poslije prve bebe smo se svadjali mislila sam razvedosmo se :) Kako je beban rastao,tako je u meni rasla zelja da nesto skuvam (za bebu,a onda polako I za nas). Da je pomoc pomtrebna potrebna je...Ali umjesto da "silujem" muza da pere sudje iLi sta vec, organizovala Sam zenu da cisti I radi poslove koje ja ne volim. I tako svi srecni. Naravno za takvu vrstu pomoci u kuci treba imati mogucnosti...Ali ko moze bolje to nego da se glodje sa parterom I kuka.
Kada dodje beba sve bude drugacije. Nema vise planiranja! Icega! Ikada! Ne volim clanke gde pisu isplanirajte romantican izlazak, ili slicno. Na zene se uvek vrsi neki pritisak da mora sve da bude savsrseno, da kuca bude tip top, da dete bude super, da muz ima mir.. Ja nekako shvatam da u nasem domu zivimo mi, porodica, znaci meni moj suprug ne pomaze zato sto je iprao sudje, jer oprao ga je i sebi. On meni ne pomaze tako sto je cuvao dete, jer ja nisam dete donela odnekud nego ga sa njim napravila, sa njim cu ga i podici. Znam milion primera gde se muz ne angazuje i bude mi mnogo zao i u isto vreme budem besna, takve muskarce treba da je sramota! Jednostavno srecna zena-srecna porodica!! To treba da skontaju!
Bravo!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Da li je bezbedno imati seks u trudnoći? Da li je normalno to što.. »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »