Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
295
Ostavite komentar
"Deveti mjesec - treca nedelja znaci upravo punih devet mjeseci i tri nedelje."
Marija, ja te necu ubedjivati u nesto sto je tako banalno. Razmisli sama ili pitaj nekoga da ti objasni. Sta bi, po tvom misljenju znacilo npr. kada je beba u 1. mesecu svog zivota? Prvi mesec bebinog zivota ima 4 nedelje (i 2-3 dana), tako da je beba u 3. nedelji svog 1. meseca stara nepune 3 nedelje, a nikako 1 mesec i 3 nedelje.,Mogu toliko primera da ti dam, ali pametnom je dovoljan jedan.
Dakle, ja nisam na pogresnom mestu. A ako dobijate mail-ove od urednika, onda oni rade pogresno.
Sto se tice mojih zivaca - hvala na brizi. Odlicno ih cuvam.
Deveti mjesec - treca nedelja znaci upravo punih devet mjeseci i tri nedelje. Ja sam registrovani clan od trudnoce i moja beba za koji dan puni deset mjeseci, sto znaci da su notifikacije koje primam od Bebca o razvoju po nedeljama tacne. Tako da, draga Tatjana, jedina mama koja je na pogresnom mjestu si ti. Prebaci se na osmi mjesec - treca nedelja i cuvaj zivce, trebace ti.
Cao drage mame. I ja imam Teodoru, od 9 ipo meseci. Hiperaktivna je u svakom smislu reci. Mesto je ne drzi. Stalno bi da hoda i pipka stvari. Od 6 meseca se sama podize na noge i u krevecu i ogradici. Hoda uz nasu pomoc,, ali je svakim danom sve cvrsca i stabilnija. Polako pocinje da pusta jednu ruku i njom hvata predmete ispred sebe. Nadam se da ce uskoro i sama da prohoda.
Mislim, da su devojcice aktivnije od decaka! Vecina mama sa muskim bebama, ostavljaju komentara, da im se bebe nisu podigle samostalno na noge. P.s. Forsirajte ih, podizite za rukice, vodite ih da hodaju, pokazite im kako da ustaju cetvoronoske ... i verujte mi - bice rezultata. Pozdrav
Nije istina. Odrasla sam jednu devojcicu, a sada svog sina. moj sin puzi od 7 ipo msc, sa nepunih 6 je sedeo, sada sa 9 msc i 3 ned se sam podize na noge i uz krevet napravi neki korak, okrece se iz puzeceg stava da sedne, podigne se iz lezeceg stava. Ima 5 obroka, dve uzine i dorucak, rucak i veceru. Gleda i crtani, igra se sa igrackama, zaspi bez dojenja ali i na dojci, ume sam da zaspi u krevecu. 3 dnevna podoja i dva nocna. Podoji su na zahtev, a obroci u odredjeno vreme.Medjutim taj nocni trenutno izbacujemo zbog zubica. A ima 2 cela zubica i dva pola donja vilica. Razgovetno kaze mama, tata, dada, ajde.. a ima i reci koje ne razumem, poput brrrmm, ajajajaj, uuujhuu itd.😅 A da jede u svojoj stolici tacnije hranilici, na nosu se navikavamo, ali kad on zeli, jer smatram da je rano. Da se razumemo sa detetom se vezba uz puno ljubavi i strpljenja i prate se njegove potrebe samo. Sin ima 10700gr i dugacak/visok je 74cm. Srdacan pozdrav!❤
Ovde su zene bas dokone da daju minuse iz cista mira. Istina je da su zenska deca naprednija od muske. Otpornije su i brze progovore. Naravno ima i izuzetaka.
Moja beba se zove Antonina :)
Moj sin je star 9,5 meseci. Pokusava da ouzi, napravi korak dva i legne i sve tako! Bas se trudim da propuzi ali nesto bas polako ide to! Usataje na kolena u krevecu, pokusao je par puta na noge, ali je kao bambi na ledu! Jede dosta voca, povrca, dva puta sedmicno meso, zitarice... Svasta nesto i bas sam zadovoljna! Imao je sa 9 meseci 10kg i 400g a dugacak je 76cm. NEMAMO NI JEDAN ZUB!!!!!!!
Moja Zeljana ima 9mj i 3 nedjelje. Vesela je curica,ima 8 zubica, ne budi se po noći da jede. Jos ne stoji i ne puze. Pije domaće kravlje mlijeko 2x dnevno, jede voće,povrće,meso... i super napreduje. Govori tata,baba,dede,daj,av-av.
pozdrav mamama,zaista nam saveti i razmene misljenja mogu dosta pomoci,moja beba je u 9 mesecu i 3 nedelji,hiperaktivna je i radoznala,pored posla i ucenja,ne stize se mnogo u kuci,osim onoga sto mora,a to su obroci koji moraju biti spremni :) ali ono sto mozda moze nas utesi,jeste da i taj perio jako brzo prodje,tako da mozda mozemo samo da uzivamo u tim njihovim istrazivanjima...pozz
Pozdrav svim mamama,
Naša Ana ima 9 meseci i 3 nedelje.Nema ni jedan zub,ali to nas ne čudi,jer je i njenom bratu je prvi izbio sa 10 meseci.Puzi po malo,to je ne zanima,jer bi samo da stoji.Gde god da je stavim,hvata šta joj je najbliže da ustane.Hoće sve da dira,ali već zna kad joj kažem ne,određenim tonom,pa ostavi.Jede čvrstu hranu odavno,a od trećeg meseca se ne budi noću.otprilike nam je raspored sledeći:budi se od 7 do pola 8 i tada popije oko 230ml mleka.Oko pola 10 jede obično palentu ili poparu ili griz sa pavlakom/mladim sirom/mladim kajmakom.Za užinu voće,sada je trenutno na breskvama i kajsijama (probala je do sada sve od voća kako je pristizalo).Ručak je oko pola 3 i to meso sa raznim povrćem ili povrće sa žumancom.Između ručka i večere pojede ili banabu ili malo plazme sa sokom od cvekle,jabuke,pomorandže (svaki dan joj cedim).Večera je oko 7-pola 8 i tada jede žitarice sa nečim,zavisi šta stavim u njih.U 8:45 230ml mleka i spavanje do ujutru.Nemirna je i nasmejana.Priča tata,mama,baba,bata,da,daj,,,,
kakve joj zitarice dajes I kako pravis griz
kakve zitarice joj uvece dajes i kako koj pravis griz
caos svima moj sin ima 9 meseci i 3 nedelje,ima 8 zubica 9 na putu ima 11.300kg visok je izgovara mama baba deda tata i jos neke sitnice u dubku ide svud puzi ima 3 meseca ustaje uz sve i samo krene da seta decko misli to tako ide hahah legen oko 7.30 do 8 u krevet budi se do 2 puta ustaje oko 7.preko dana zaspi jednom do 2 puta i to samo po malo
Pozdrav mame!
Moja Natalija ima 7 zubica i 9 ipo mjeseci. Jos smo na Aptamilu, koji jedemo ujutru i uvece pred spavanje u bocici sa jednom kašikom keksolina, cokolina ili plazme. Za doručak jedemo vocnu kasicu sa dodatkom plazma keksa, pa oko podna palentu sa puterom i jogurtom, kasnije popodne kuvano meso i povrće sa kuvanim zumancetom i malo maslinovog ulja, pa predveče griz ili neku gotovu kasicu tipa banana keks mlijeko. I pred spavanje Aptamil. Nana je dobra beba, ali ni sekundu je ne smijemo ostaviti samu jer se zagrcne od placa u momentu. Voli da se nosi i da dira zabranjene stvari.
Veliki pozdrav svim majkama, samo polako i opušteno sa bebama jer svaki stres i nervozu osjećaju jednako kao i mi i to im remeti zivot. Ako beba nece da jede trenutno, neka nece, ako vrišti ili place privijte je uz svoje grudi. Ako se probudi u sred noci orna za igru uzvratite joj osmijeh, ne dajte da primijeti vas umor i neispavanost, jer ce to lose uticati na nju. Pozdrav jos jednom!
Zumance i meso se ne daju zajedno bebi. Plazma je puna secera, meda, pojacivaca ukusa, dajte detetu zitarice. Mislim da vase dete ima previse obroka za svoj uzrast.
Zdravo mame.. Moj Ognjen ima isto 9 i po meseci. Puzi 200 na sat, po desetak sekundi stoji potpuno sam.. Seta se u krevet stolice itd. Imamo samo JEDAN ZUBIIC :D i to nam je skoro izbio.. :D. po obicaju dira sve sto ne treba.. :) Silazi sam pazljivo i polako sa kreveta :)
Prica mama, tata.baba, deda i jos poneke sitnice koje niko ne razume.. :D
JAKO PONOSNA MAMA :)..
Zdravo mame,imam cerkicu od devet ipo meseci, imam problem sa podlepom,nemam nikakvu pomoc od doktora uvek mi kaze isto da joj mazem pavlovicevu mast,nama to ne pomaze...Stavljala sam joj cickovo ulje,zejtin,hlorofenikolor mast,i nista nam nije pomoglo...padne joj ali se ponovo na isto mesto pojavi...ako je neko imao takav problem neka mi javi kako da to resim...???MOLIM VAS...!!!
Sta je podlep?
Drage mame, i nas sin ima devet i po, puzi od sedmog meseca, krece se uz sto i kauc sam, ima osam zuba koji su izasli bez vece muke a ne koristimo cilibar, spava tri puta na dan, ali kada se sabere cetiri sata, jako je aktivan, voli da bude u slobodnom prostoru a ne u dubku. Dugo se budio nocu da siki, od 4 do 6 puta, pa smo morali tome da stanemo na put. Prvu noc je plakao, smirivali smo ga i tata i ja, ali vec drugu noc se probudio dva puta, ali se i sam uspavao. Ne dajem mu nocu ni vodu, ni caja, niti nista, da se ponovo ne nauci na nesto. Sada se budi oko pet da siki, pa jos nastavi sat, dva. Mada nas je poremetilo ovo pomeranje vremena, jer sad ispadne da se budi u cetiri da siki a onda vec oko pet , pola sest kuva sa mamom kafu. :) Jede vec jako lepo, svasta smo isprobali. Dok je nocu sikio, nije bas hteo da jede, ali sada je to super. Inace ima dosta kose od rodjenja, loknice oko usiju kao Amisi, "prica" svasta, i stalno radi brrrrrrrrm. :)
Hello majke!
Beka ima isto 9meseci i 3 nedelje. ima oko 8,5 kg.8 zubica sa kojima nismo imali problema ni u jednom trenutku -cilibar! :)puzi jedno mesec dana, sama stoji brblja ko navijena.nije spavala sve do 9-og meseca i onda smo joj jedno vece umesto dojke ponudili vodu a isto to vece smo pred spavanje uveli zitarice sa mlekom, pa sad ne znam da li zbog toga spava celu noc. preko dana je dojim jedno 9x i to je to.
Sta mi slite o dubku? i koje cipelice hodajuce kupiti i da li kupovati vec?
Veliki pozdrav!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »