Komentari za tekst "Petar: Bensedin, kafa i amino...amnio... bušenje stomaka!"

Komentara
18
Ostavite komentar
ja sam bila baš ta stota na redu za vađenje plodove vode :),bila sam pozitivna i nisam paničila kao većina ženica koje su išle na amino ali kod mene je pošlo po zlu... a tako sam saznala da sam baš ta jedna u 100. to jutro me je tata odvezao jer je muž bio na putu,sestra me je upisala i dala bensedin,posle sat vremena bila sam već na krevetu,nije bolelo toliko koliko je bilo neprijatno. posle toga još 20 min ležanja i kući. kad sam stigla kući legla sam i zaspala. posle par sati ustajem iz kreveta a voda mlaka počinje da se sliva niz noge. počela sam odmah da pakujem stvari jer sam znala da će me zadržati u bolnici. kad sam stigla,posle pregleda doktor je rekao,da otiče vam voda,šanse su 50:50,ili će se zaustaviti ili će isteći sve :( odmah po prijemu su počeli da mi daju 2 antibiotika kako ne bi došlo do infekcije jer bi to bilo pogubno po bebu i svaki dan vađenje krvi da bi znali koliki je rizik od infekcije. voda je stala posle 3 dana a 7mi dan sam otpuštena kući posle isprimljene terapije. sada ležim i odmaram kući i zahvalna sam Bogu jer je beba jošuvek tu :) Dobro razmislite da li je to toliko neophodno raditi!
Ja je radila u 19 nedelji, inace sam iz Pg... Nista strasno, malo neprijatan bol, odmarala sam sjutra dan, a vec sledeci setala :) rezultati su bili za 3 nedelje i sve je ok! Pozdrav svima. :***
Koji si ti car, umirem od smeha, blago tvojoj zeni nikad joj nije dosadno! Pozz
Koji si ti car, umirem od smeha, blago tvojoj zeni nikad joj nije dosadno! Pozz
Ja sam radila amniocentezu(imam 28 god).Nista strasno..malo neprijatno ali tih 20 sekundi koliko traje vadjenje plodove vode je nista.Rezultati su bili gotovi za 3 dana(radili smo privatno) i bilo je sve ok.Rodio se divan decak zdrav i prav.Nikakvih bensedina nije bilo.Muz je bio samnom i njega su vise pitali jel mu dobro 😂😂😂 Vise mi je to lezanje posle bilo smor .A samo u 1%slucajeva se desava da dodje do nekih nezeljenih posledica ..ne daj boze...Svima koji rade zelim srecu i zdrave bebice .Pozdrav od Vukove mame
Istina je da su sanse da sa bebom nesto nije u redu,mnogo,mnogo manje,nego sanse sa spontani pobacaj;usled amniocenteze.Ali,sta ako beba spada u bas taj mali procenat sa nekom anomalijom?Onda pate celog zivota i roditelji i dete.Tada je nevazna statistika,jer uvek neko mora da bude bas taj,bas toliki baksuz,da se njemu to desi.Ja sam se mnogo dvoumila,ali sam ipak pristala na amniocentezu,jer imam 40 god.Hvala bogu,proslo je bez posledica,rodila sam zdravu bebu i stvarno mislim da trudnice trebaju da je prihvate,bar dok se ne pronadje neki manje agresivan nacin,ali samo ako zaista ima potrebe za tim.
Moji rezultati (amnio u inostranstvu ) su: rezultati poslije 24 sata, rizik minimalan,platis ohoho. Ali muz pored mene,drzao me za ruku....m daleko je sunce I za moju CG, a I za Srbiju.
I meni su pocetak trudnoce napravili traumaticnim sa svim tim "sta ako" i crnim mislima, osecala sam da mi u glavi zuji od svih tih zastrasivanja i mogucih odgovornosti... biti sutra odgovoran u slucaju da ti dete ima jedan takav sindrom za ceo zivot... Prestrasno!
A onda su mi pomogle 2 misli u toj odluci:
1. Verovatnoca da beba ima Daunov sindrom je 1:10 000, a verovatnoca od spontanog pobacaja ili ostecenja ploda posle amnioc... je 1:100.
2. S obzirom da sam prvorotkinja i da ukolilo bi doslo do toga da treba da sklonim bebu, povecavam rizik da vise i ne mogu ostati trudna...
Bili su razlizi zbog kojih je moja odluka bila odlucno NE i pre nego su stigli nalazi krvi.
Na srecu, nalazi su se posle pokazali sasvim u redu.
Isto tako sam ja razmisljala,naisla sam na osude od strane porodice mog muza ali sam im stavila do znanja da je to iskljucivo moj izbor (dabl test odlucan,uz uredan) i uzivam u trudnoci bez imalo grize savesti :)
Imam 24 godine, radila sam amino..nije strasno, ni bolno, samo sto se miruje par dana.Prvi deo rezultata je bio gotov nakon tri dana, a drugi nakon dve nedelje.Moj momak je bio svo vreme samnom u toj privatnoj ordinaciji.Hvala Bogu sve je uredu.Jos par nedelja i rodice se nas sin.
petre uzivanje je cicati te ,imas predivan zivopisan stil.....pozdrav sve najbolje :)
I mi smo radili amniocintezu, nismo dobili bensedin ali smo imali divnu doktorku pa kao i da jesmo. :)
Malo mirovanja, strpljenja i prelep osecaj kad dobiješ dobre rezultate.
I ja sam radila amniocentezu ali me niko nije kljukao bensedinima ni kafom. Nije toliko strasna procedura, samo sto se miruje posle danima pa vas gluteus i kicma zabole od silnog lezenja... moji rezultati su bili gotovi posle 2 dana. Razna iskustva za istu proceduru. Pozdrav
Drzim vam fige!:)
Petre, pravi je gušt čitati te!
ne znam zasto ovi minusi, citateljke ocigledno ne znaju sta znaci gust :D
Budite srecni sto na takav nacin opisujete svoje iskustvo. Ja sam iz toga izasla sa strasnom traumom jer sam izgubila bebu zbog amniocenteze. Nikada vise, niti pod bilo kojim uslovima ne bih prihvatila taj zahvat. Bilo, ne ponovilo se...
like like like like... n puta like
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »