Komentari za tekst "Koje su prednosti 3D i 4D ultrazvuka"

Komentara
42
Ostavite komentar
4d nije obavezan ,ali je osećaj prelep.Preporuĉila bih svima barem jednom da odu.
Zna li neko zasto se lezi 1 dan, u kbc zemunu dok se radi 4d tests? hvala
Pod kojim uslovima se dobija uput za 3D i 4D ako nije obavezan?
Ja sam iz Nisa, i kod nas se 4d uz radi privatno. od 4900 pa do 7,8 hiljada kosta ovde. Jedina razlika je ordinacija... Tacnije ove da kazem poznatije naplacuju i do 8hiljada dinara....
Da li se u Niskoj bolnici radi besplatan 4d ultrazvuk?
Ja koliko znam ne. Sutra idem na 4D u privatnu kliniku.
24 nedelja sam doktor nit je rekao da trebam niti me gleda preko 4d
21.nedelja sam i juce sam isla na 4D. dozivljaj je neverovatan i mnogo me je smirio i opustio jer se sve do detalja vidi i ne u smislu slikanja bebe vec preciznosti merenja i jasne slike da je beba zdrava.preporuke svima vredi svaku paru.
Ja sam na 4D ultrazvuk isla pre svega da bih umirila sebe. Rezultat trpl testa mi je bio 1:431 i moja doktorka mi je predlozila amniocentezu. Zakazala sam i otisla u Nis, da ne spominjem kroz kakav sam pakao prosla tih nedelju dana dok sam cekala. Tamo su se izdrali na mene kako nista ne znam i kako slepo verujem svojoj doktorki i vratili me kuci. Od svog tog stresa sam dobila kontrakcije zbog kojih sam morala da odlezim par dana uz pojacanu dozu utrogestana, ali ja i dalje nisam imala mira. Pitala sam moju doktorku i uradila taj 4D. Osecaj kada sam videla svoju bebu na ekranu, zdravu i citavu vredeo je i vise od onoga koiko smo platili.
Dobar dan, meni nije jasno, ako je ekspertni ultrazvuk toliko bitan u drugom tromjesecju trudnoce, zasto se toliko placa? zasto lekari ga traze bas kod privatnika da ga uradis? Rodila sam troje dece u Hrvatskoj i tamo vodila te tri trudnoce, zadnja je bila pre 6 god i nikada nismo radili 3D/4D ekspertni ultrazvuk nije bilo obavezno niti me lecnik slao na to i rodila sam sve prirodnim put i u redu :) sada sam s cetvrtim detetom ovde u Srbiji /Subotici i tu sam isla i na genetski ultrazvuk u prvom tromjesecju, i sada me salju na ekspertni, trudnoca je u redu sve je super, zato mi nije jasno zasto "moras" na ekspertni i jos kod privatnika i jos plati 6.500 hiljada dinara, zasto ga ne rade u bolnici bez da se placa? Hvala!!
Pre 6 godina 4d se nije radio u Srbiji za 3d nisam sigurna, al je stvarno cudno da vam ni obican 2d nisu radili to je malo neodgovorno ipak se tu najvise vidi u kom je stanju beba a ovi dabl i trpl testovi su samo neke procene. E sad da treba da je jeftinije treba ali zdravstvo nam je u problemu. Samo cu reci da su mi tokom boravka na Malti proletos radili obican ultrazvuk i to u bolnici koja je mnogo bolje opremljenija od nasih pa cak ni tamo nemaju taj 4d
Da li zna neko cenu 4D ultrazvuka?Iz Nisa sam.
Ja sam u Ginobsis radila za 4900, a ista ta cena je i u poliklinigu Panajotovic.
od6-8 000 din
4D sa uputom svog lekara možete uraditi u Višegradskoj, N. Fronta i Zemunskoj - to se ne naplaćuje :-)
Hvala na odgovoru :)
Trenutno sam u 18oj nedelji trudnoce,jos nisam radila 4d. Znam mnoge zene koje su citavu trudnocu isle na obican ultrazvuk i sve je bilo ok,doktor je mogao videti i glavicu ,udove ,kicmu ....i naravno njihov razvitak,kontam da je 4d mnogo napredniji ali i dalje ne razumem zbog cega je neophodan?
Nije neophodan, samo je napredniji. Vide se najsitniji detalji koji se nisu mogli videti na klasicnom UZ, npr "soft" markeri za daunov sindrom. Mada je kljucna stvar strucnost lekara koji koristi ovakav uredjaj. Ko moze da priusti, svakako treba bar jednom da ode na 4D.
U kojoj nedelji je najbolje raditi 4D?da li mogu da ga radim u 26 nedelji?pozdrav hvala
4D mozes da radis u bilo kojoj nedelji trudnoce(?!).Do sada bi trebalo da si radila rani ekspertski u 12-oj nedelji i sledeci u 20-oj (kroz 4D sliku) bukvalno su neophodni!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »