Komentari za tekst "Koje vrste spontanog pobačaja postoje?"

Komentara
59
Ostavite komentar
imala sam spontani proslog meseca. krvarenje krenulo u noci, zaustavila ga sa ustrogestaneom, ujutru otisla na pregled kaze dr. beba se nije razvila dovoljno nema otkucaja srca... :'( prestali sa ustrogestanom do uvece pocelo ponovo krvarenje j sutradan plod ispao napolje.... srecom sve je samo otislo i nije trebala kiretaza. mada sam se toga najvise plasila. i sve to prodje, al ona bol koju vi osecate posle toga e to ne prestaje....
Da li je neko od vas u situaciji da je otac negativan a vi pozitivni ja se nalazim u takvoj situaciji?Samo mi recite da li ste uprkos tome uspeli da dobijete bebu?
to na sta vi mislite se odnosi na rhd negativne trudnice. trudoca i porodjaj normalno prolaze, samo se majci nakon porodjaja daje rogam ili nakon neke druge intervencije( amniocenteza, uzimanje horionskih cupica, sve za sta se sumnja da bi moglo da izazove krvarenje). u slucaju da ne dobije, stvaraju se antitela i svaka naredna trudnoca zavrsava pobacajem. znaci to se odnosi na rhd negativne majke, ne oceve. budite bez brige :-)
Ima nade :-) Ja sam A- a muz A+,imamo dva sina.Bilo je malo problema sa antitelima ali je sve na kraju proteklo super.
Imala sam 5 spontanih pobacaja oko 8. nedelje , sve nalaze moguce smo odradili I sve je ok. Na kraju su mi radili test na trombofiliju I Pai mi je bio pozitivan to je nasledna sklonost ka trombozi. Htela bih da vas posavetujem da odradite taj nalaz jer je to bas ucestali razlog spontanih.
Imala sam dva spontana pobacaja u relativno kratkom vremenskom roku, oba u sedmoj nedelji trudnoce, tek posle drugog mi je na moje insistiranje uradjen test na trombofiliju ( zao mi je sto nisam odmah uradila posle prvog...) bio je pozitivan.
Treca trudnoca mi je bila skolska uz adekvatnu terapiju fraxiparina injekcije do 9 meseca.
Takodje svima preporucujem da odmah urade test na trombofiliju, za svaki slucaj...
Upravo se nalazim u bolnici, jutros sam prirodnim putem izbacila plod, inace je bila 22 nedelja trudnoce, a rast je prestao u 17 nedelji, a srce je pre par dana stalo. Niko ne zna razloge, svi rezultati su mi bili odlicni, kao i uz do juce.. :-(
Maki, da li si imala jake bolove tokom spontanog? Ja sam imala spontani u 5-oj nedelji, takodje izbacen plod prirodnim putem. Sada sam u trecem mesecu i ok je za sada, ali strahujem. I da li sme neki lek da se popije ukoliko su bolovi jaki, dok se ne ukaze doktorska pomoc? Molim za odgovor ukoliko imas iskustva.
Ja sam takodje imala slicno iskustvo, jutros sam imala spontani i izbacila sam plod prirodnim putem u 20-oj nedelji. Plod je bio ziv, ali materica se nije razvijala dovoljno brzo, bebi je bilo usko i htela je da izadje napolje... Na uz je sve bilo uredu pre nedelju dana i beba se normalno razvijala..
Ja sam imala spontani u osmoj nedelji, blago sam krvarila, bez bolova, plod se razvijao do treće nedelje,..Morala sam na keretažu :'(
trudnoca bila 5+4..bolovi dva dana pred krvarenje.ceo dan nista i uvece krvarenje i ugrusak na kraju...krvarenja posle toga nije bilo,bolovi veoma slabi...nisam isla kod doktora,jer se ne nalazim u svojoj zemlji i oni ovde inace vrate kuci da se pobacaj sam od sebe zavrsi,bez intervencije ikakve...zanima me da li postoji mogucnost da pobacaj nije kompletan i kakvi su simptomi u slucaju da je ostalo nesto?
Naravno da moze! Na zalost nema nikakvih simptoma. Jedini nacin da se to ustanovi je odlazak ginekologu na ultra zvuk, zahvaljujuci kom on moze da zakljuci da li je materica cista ili ima ostataka ploda.. U svakom slucaju se nemoj igrati sa zivotom i zdravljem!
Naravno da moze! Na zalost nema nikakvih simptoma. Jedini nacin da se to ustanovi je odlazak ginekologu na ultra zvuk, zahvaljujuci kom on moze da zakljuci da li je materica cista ili ima ostataka ploda.. U svakom slucaju se nemoj igrati sa zivotom i zdravljem!
zanima me koji period trudnoce je najrizicniji od pobacaja???
imala sam spontani pre dva dana,i ispao mi je ogroman komad da tako kazem,posle toga jos jedan,ali doktor je rekao da je ostala posteljica i mora na kiretazu. zanima me vase iskustvo :( bojim se
I ja sam imala, pre 3 dana, zbog greške ginekologa (nije video plod, i dao mi neke lekove (tek tako) koji izazivaju menstruaciju - koji su doveli do ovoga)..ja naravno verujem nekom ko ima 40+radnog staža..dobijem, ispadne mi posteljica, brže bolje odem na pregled..i ladno mi je rekao pa vi ste bili trudni, verovatno nećete morati na kiretažu, ali ako krvarite više nego obično, javite se..van sebe sam, ogorčena..
Kakve lekove vam je ginekolog dao?
Zasto su ti dali minuse, ne razumem? Komentar ti je vezan za temu?!
uzasno iskustvo :( imala sam isti slucaj uzas uzas ne daj boze nikome :( :(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »