Komentari za tekst "Pričanje sa bebom"

Komentara
25
Ostavite komentar
Moj Vojin ima deset dana i dok spava smeje se...
Sa 10 dana osmeh...!!!
Draga Dragana, Vaša beba je sad malo veća i taj period novorođenčeta je prošao, ali eto, najlepša stvar koju vidimo je bebin osmeh, pogotovo naše bebe. Ne želim da umanjujem Vašu sreću, naprotiv, ali bebci se refleksno osmehuju i ta radnja je apsolutno i samo refleks u tom dobu. Sve najbolje ❤️
Imam bebicu od 4 meseca, suprugova majka svo vreme prica sa bebom tako sto tepa. Do kog uzrasta mogu da tolerisem, tj. Kada da pocnem da inlsistiram da prestane sa tepanjem?
Moja beba isto glavicu naginje na desnu stranu evo vec mesec dana, i to pretezno radi kada je nervozan. Zabrinjava me. Vec zbog hipertonije imamo zakazano kod fizijatra pa cu mu i to reci, ali dok dodje zakazan termin, ziva se iskidah.
Imam jednu nedoumicu u vezi pričanja za bebom.
Da li im se treba obraćati glasnije nego u normalnom govoru sa odraslim ljudima ili ne?
Primetio sam da moja supruga razgovara nesnosno glasno sa našom bebom od 7 meseci. Visina glasa je na granici vikanja.Isto tako i kad se smeje sa njim, izrazito je glasno. Na primer meni to smeta, probija mi uši, ali ne znam kako bi beba trebala da reaguje. Predpostavljam da ako smeta odraslom čoveku, nije dobro ni za bebu. Mada, hteo bih da čujem vaše mišljenje.
Moj beban,uveliko guce jer ja sa njim od prvog dana kada je izasao na svet pricam,pevam...pravim grimase,imitiram zivotinje ama sve sto mi padne napamet...sve za njega
Moj bebac stalno okrece glavu na desnu stranu dok lezi ili dok je naslonjen na moje grudi kad god mu ispravim glavicu on je uvek vrati nazad sta da radim?
I moja beba se uvek okretala na desnu stranu, pa su joj vratni misici bili malo bolje razvijeni na jednoj strani nego na drugoj. Doktorka nam je na kontroli rekla da bi trebalo svaki put kad je presvlacim da joj okrecem glavu na suprotnu stranu i pridrzavam i glavu i rame tako po bar minut-2. Par nedelja kasnije, vec je mnogo bolje. Nadam se da ce nekom to biti od pomoci.
A sto se tice dvojezicnosti, moj muz sa bebom prica na svajcarkom nemackom, ja na srpskom, a oboje pricamo na engleskom. Mislim da nece da ima problema da savlada sva tri jezika, a i znacice joj mnogo kasnije u zivotu da zna vise jezika.
Pozdrav svim mamama i malenim bebcima od Marije i Lucy!
Ne vidim zasto bi neko zanemario obaveze koje ima u kuci da bi pricao sa bebom i sta ces Sladjana da radis kad dobijes drugu bebu? Prvoj neces dati da jede ili ces joj kupiti picu? Neces joj obuci cist ves? U ostalom sto si rekla se zaista slazem sa tobom ali mislim da bi morala bolje da se organizujes. Ja sam to resila sa jednom prakticnom lezaljkom za bebe i gde sam ja tu je i beba pa pricamo dok ja kuvam ili peglam. To sam isprobala sa prvim sinom a sad primenjujem i sa drugim(prvi ima tri ipo godine a drugi 2 meseca). Tako mi je i lakse da zavrsim posao jer mi moja beba pravi drustvo i "caska" samnom. Probaj, videces da nije tesko.
I jos nesto, bebe zaista plakanjem razvijaju pluca i povecavaju im kapacitet. To nisu bapske price nego surova realnost tako da nije lose pustiti bebu da malo place (kad kazem malo misllim na minut-dva). Veliki pozdrav svim roditeljima!
sto se tice dvojezicnosti ja sam odrasla sa babom madjaricom i ocem srbinom i od rodjenja, tj. od kad su poceli da me uce da pricam ucili su me i madjarski i srpsi, tako da sam sa 3, 4 godine perfektno pricala i jedan i drugi, ne hvalim se nego samo da napomenem da nije zbunjujuce vec veoma korisno za bebu da uci dva jezika istovremeno jer lakse je tako nauciti jezik, nego kasnije kad je jedan vec savladan ....
ispravka, bebe ne govore vec ispustaju glasove i to su uglavnom ma-ma, ba-ba, da-da ... pa onda nasi ljudi pomisle kako su nase bebe pametne i vec znaju sa 5 meseci da kazu mama, baba i slicno :)
moj sin filip je 4 meseca i guce jos od kada je imao 1,5-2 meseca, sada svakim danom sve vise i vise, ali ono sto je jako vazno i jako potrebno, jeste da se bebama puno prica, da bi se beba "navikla" i "naucila" jeziku...
Moja beba ima 3,5 meseci i guguce vec 2 meseca, odnosno reaguje na moj govor i mimiku. U pocetku skromnije a sada vec cici od radosti ako joj se nesto posebno dopada sto radim (golicam licem po stomaku i ledjima... ) Od njenog rodjenja puno pricam sa njom, i mislim da je ona jedna srecna i zadovoljna beba. Mi cesto nemamo skuvan rucak ili nesto zavrseno od poslova u kuci,ali bebu nikada ne ostavljam da place (ono sto babe kazu "neka place, valja da siri pluca"). Dovoljno place kada je nesto muci, ne moram je ostavljati da place kada joj treba mama. Nasa paznja i posvecenost je najvaznija za bebu. Ubedjena sam da ce to koliko joj ljubavi budemo pruzali od pocetka umnogome doprineti kakav ce covek postati. Ljudi, bavite se svojom decom! To ce vam se uvek isplatiti. U zivotu se desavaju razni usponi i padovi, a to koliko ste ulozili u duhovni razvoj svog deteta je neotudjiva katedorija.
SVETINA PRVA REC SA 6 MESECI BILA JE MAMA PA DRUGA BABA...DVOJKE SU SA SEDAM MESECI REKLI PRVU REC DADA A TO SE ODNOSILO NA BATU...A SVETA SE ODUSEVIO SVAKI PUT KAD SU MU REKLI DADA...DECA SU NAJVECE BLAGO I BOGATSTVO
Nasa tromesecna sarica guguce smeje se pokusava da uhvati plisanu igrackicu ili zveckicu.Vesela mirna bebe.Sarica je nase 4 dete.Imamo jos 3,5 godisnje dvojke Andjelu i Mihajla i 11,5 godisnjeg sina Svetu.Svi se oko nje sjate pa gugucu a Sara im odgovori Osmehom i sa GUUU,AEE,EGI...aL KAD MUZ DODJE SA POSLA PRVO STO UCINI PRESVUCE SE I UZME SARU MA PO 15 MINUTA GUGUCU PRICAJU SMEJU SE...PRVO JE POCELA SA SVOJIM TATICOM DA GUGUCE I DA SE SMEJE.kAD GA VIDI VESELO CIKNE OSMEHNE SE...NASE DVOJKE SU U TOM PERIODU BILE PASIVNIJE MALO VISE SU SE UZAJAMNO GLEDALI I GUGUTALI JEDN NA DRUGO...iMAMO 4 DECE A SA SVAKOM BEBOM SAM 3 GODINE NA PORODILJSKOM, GDE JA ZIVIM JE PORODILJSKO 3 GODINE, ZA CELO VREME TJ TE 3 GODINE IMAM PLACENO PORODILJSKO MESECNO 170 €.
sVETA JE PROHODAO SA 10 MESECI, DVOJJKE SA 13 MESECI PROHODALI, A SARA ĆE VIDECEMO KADA.dRAGI RODITELJI SA DECOM NA PORODILJSKOM KORISTITE SVAKI MOGUCI MOMENAT DA SA VASIM BEBCOM PRICATE IGRATE SE...JER MI RODITELJI SMO IM NAJVAZNIJI I NAJBOLJI UCITELJI KROZ ZIVOT...ZDRAVLJE SRECU I USPEHE VAMA I VASOJ DECICI ZELI ANNA IZ BRATISLAVE
Moj Mihajlo je,verovali ili ne,sa 4 meseca rekao TATA!!!Nisam mogla da verujem jer mislim da je jos uvek mali da"prica"i da posle toga nece da ponovi opet.Ali on uskoro puni 5meseci i svakog jutra prva rec mu je tata.Mislim da je za to zasluzna moja i suprugova paznja koju mu neizmerno pruzamo.Dragi roditelji,pricajte sto vise sa vasom bebom jer ce i beba brze da proprica,a mislim da cete se i vi itekako obradovati kad cujete prvu rec vase bebe...
Nas Alexa ima 10 dana....Interesuje me, sa koliko nedelja vec mogu da ga iznosim napolje i na koji vremenski period? Period ostanka bi trebalo da bude u pocetku 5 .min., pa ga posle produzavati?
Biljana,
Moj sin ima 4 meseca. Moj suprug mu prica na italijanskom, ja na spskom a medjusobno pricamo engleski. imam dosta prijatelja koji su u slicnoj situaciji i njihova deca su progovorila malo kasnije od svojih vrsnjaka, ali sada savrseno pricaju 3 jezika. bitno je samo da dete poveze jezik za osobu/situaciju inace moze da se zbuni - ako mu mama UVEK prica 1, tata 2. a u skoli 3. i sl. onda ce moci da ih razlikuje.
Nas bebac ovih dana puni 2 meseca. Suprug i ja imamo razlicite maternje jezike, a cesto u medjusobnoj komunikaciji koristimo i engleski (kao treci jezik). Da li da nastavimo da pricamo sa bebom na bar 2 jezika ili da se skoncentisemo na jedan? Ima li neko licnog iskustva? Sta je bolje za bebu? Unapred hvala!
nas bebac je danas napunio 2 meseca. Pricamo sa njim od kako je bio jos u mom stomaku. Sada je i on poceo da nam uzvraca velikom osmesima , gugutanjem i ispustanjem neverovatnih zvukova. tata i ja uzivamo u razgovoru sa njim svaki dan sve vise i vise...
Draga moja Daniela,
hvala ti sto si mi svojim savetom pomogla da resim svoj "problem"
Zelela bih da stupim u kontakt sa tobom mimo bebca ,ako budes zelela.
Urednik Bebca nas moze spojiti
Ostavila bih ti moju e mail adresu
ljubim te ,puno
Ana
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »