Komentari za tekst "Higijena usta"

Komentara
15
Ostavite komentar
koliko dugo moze stajati rastvor vode i sode b.? ili se mora svaki dan praviti svez?
Pozdrav , kad bebu voditi prvi put kod zubara .Sad ima 8 zubica i jos malo puni godinu dana .
Ja sam mom sinu cistila jezik i usta sa malo pamuka i kisele vode i super mu je bilo.
Kako da koristim daktanog gel?
Najbolje je na vrh kasike iscediti daktanol otp kao zrno graska, pa namazati bebi na jezik, negde izmedju podoja, i cisto bez dudice, jer tako samo sklizne. Tako je nama patronazna sestrica objasnila :) pozz
Dobar dan.Nasa beba ima 6 dana i pojavile su joj se bele tackice na jeziku i ustima.Kupio sam daktanol 2% u apoteci,ali pise da je za decu stariju od 4.meseca.Da li da joj mazem ili ne?
Ivana,pogledajte u ustima Vaše devojčice da li ima karijesa na nekom zubiću(mada se početni karijes u većini slučajeva može dijagnostifikovati kod stomatologa u ordinaciji pomoću instrumenata),proverite onda jezik-da li ima naslaga bele ili druge boje,takodje i obraze,nepce,desni.Proverite da nema možda ranicu u ustima.Sve to može izazvati neprijatan miris.Ako ima,obratiti se dečijem stomatologu.Ako ne,ispirajte usta mlakim čajem od kamilice,žalfije i obavezno pranje zubića pomoću četkice za zube sa mekim vlaknima,dečijom pastom za zube,vertikalnim pokretima.Moguće da je u pitanju samo pad imuniteta.Nadam se da sam pomogla savetom.Pozdrav!
ana marija ima 1 i 7 meseci i vo poslednite 2 dena i mirisa usteto kako na vozrasno. dali e toa nekoj problem.pozz i mnogu fala
Možete u čaši od 2 dl ispunjene mlakom vodom do polovine čaše,staviti sodu bikarbonu,na vrh kafene kašičice.Usnu duplju čistite gazicom ili običnom pamučnom maramicom.Ne vršite veći pritisak da se ne bi oštetila bebina sluzokoža usta.Pozdrav!
Bila bih vam veoma zahvalna ukoliko biste mi napisali u kojoj razmeri vode i sode bikarbone se pravi rastvor za ciscenje bebinog jezika, nepceta i unutrasnje strane obraza.
Hvala
Tamara,ko Vam je rekao da su u pitanju fistule i opišite mi ih detaljno,kada su nastale,gde su tačno?Nije opasno,a nastaju od povrede u usnoj duplji,mogu biti urodjene,nastati od infekcije.Neke se spontano zatvaraju,jer su to kanalići u ustima,gde se može videti ulazni i izlazni otvor.Za neke fistule treba hirurška intervencija i antibiotici-mislim na one veće fistule.Mislim da je kod Vas prvi slučaj,ali mi opišite kad ste primetili,da li je urodjeno,gde se tačno nalaze,koliko ih je,da li je bilo traume,infekcije?
moj bebac ima na jeziku fistulice,koliko je opasno i od cegs nastaje?
Obavezno bi trebalo naneti daktanol gel sterilnom gazom obmotanom oko vrha prsta,sa tim se ne smeju majke igrati,jer je nokat taj ma koliko nemao duzinu koji je pun bakterija.One se ne mogu u potpunosti oprati,tokom pranja ruku!! Jedna od mogucnosti je i gel namazan na cucu,ali ne zahvata bas citavu povrsinu!
cao, mi smo koritile soda bikarbonu za mlecac i to nam je pomoglo ali mora vise puta da se ponavlja da se ne bi vratilo.
nama je patronazna sestra rekla da umesto krpice iili gazice i soda bikarbone koristimo Daktanol gel kao preventivu protiv mlecca. prijatnog je ukusa, beba ga rado prihvata a nema muke sa ciscenjem, kao sa gazicom. eto, ako nekom nesto ovo pomaze, probajte. inace nas bebac nema mlecac (sor), samo eto nije lose prvih par meseci malo pripaziti. pozz mamama
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »