Komentari za tekst "Koja pitanja ne prijaju trudnicama?"

Komentara
59
Ostavite komentar
To se upravo i meni desava. Ja jos malo ulazim u sesti mesec.
Dvadeset njih sigurno,me je do sada pitalo:Sta ste cekali do sad? Znaci najezim se od tog pitanja. Kao da se zeni podrazumeva da odmah posle jednog deteta ide drugo trece i sl i kao da ne sme iz ko zna kog razloga da prodje nekoliko godina. Nebitno koliko. Svaka cast svima koji mogu da planiraju i koju ubodu iz prve i kojima se nebo smesi svaki dan. A nama ostalima koji cekamo na zrno srece,ostaje da se nosimo sa takvim primitivcima.
Trudna sam, u 20.nedelji, ovo mi je druga trudnoca, na zalost, prvi put je doslo do spontanog. Najvise me nervira moja svekrva, koja non stop prica o jednom te istom. Samo da ovaj put bude sve u redu, samo da izguras do kraja... I samo da bude devojcica. Povredjuje me sa takvim stavom svaki put, kao da ja nisam dovoljno istraumirana predhodnim iskustvom i kao da je meni bitno dal cu roditi decaka ili devojcicu...Trudim se da pozitivno razmisljam i verujem da ce sve biti u redu, ali me ona sputava u tome.
Uh, potpuno shvatam I razumem,isto sam dozivela na zalost da prva trudnoca nesto nije potrajala I sad sam 28 nedelja hvala dragom bogu,mene nervira sto mene moja zove svaki drugi dan I zna da nazove digne frku ako nismo kuci, sacuvaj boze,bas nas uznemiri,kao da mi se ne daj boze nesto desilo,uh samo da nas big sacuva sve❤️🍀🙏
Kakva koza.
Ne razumem što ste tako nervozne i što vas toliko stvari nervira???
Ja uzivam u svakom pitanju, savetu, maženju stomaka...
Pitaju za pol, i naravno moj odgovor ''dechak''... ''jao opet dechak, nema veze, bice devojka iz 3. puta!!'' Naravno da sam bash dechaka zelela, i naravno da u mom sluchaju nece biti 3. puta.... Znam, bila sam drska..al' tako im je kad hoce da me ''sazale'', iz kog razloga?! Ne znam...
Na kom jeziku pises ti?
Najvise mi je smetalo pipkanje stomaka I komentar da sam se ugojila.Malo bi bilo cudno da nisam dobila koj kg u trudnoci.
Neverovatno je da mi je jedna od najboljih drugarica pipnula stomak vec u osmoj nedelji, a onda je to ponovila i u jedanaestoj iako sam joj i prvi put rekla da je to jako glupo. I drugi put sam reagovala jaaako negativno, mislim da sam cak i podviknula, ali jednostavno nisam uspela da se iskobtrolisem jer mi je to odvratno. Ni muz me jos ne pipka jer mi se ne vidi stomak (13+2 trenutno, ima jos vremena za stomak 😊). Ne znam kako je ljudima to normalno...
Upravu si. Ja sam se porodila pre 3 meseca i uvek sam mrzela kad mi pipaju stomak. To sme samo muz.☺
Drage moje, citam ove vase komentare naime ja sam imala 49kg i sad sam usla u 9 nedelju trudnoce i naravno stomak se jos ne vidi. A sta me nervira jest moja svekrva koja nonstop daje savjete kako da legnem , kako da sjednem ,sta da jedem i sl. pa cekaj ako sam trudna nisam bolesna. I na kraju ja znam sta je za mene najbolje. I tako na to sve ja i muz smo rekli da necemo da nam ko daje savjete dok ih sami ne zatrazimo. Postoji ginekolog, hvala bogu i ovaj bebac pa moze svasta da se procita. A ostali me nerviraju kad kazu nadam se da nece biti na tebe mrsava pa cekaj?! odma me izbace iz takta. ili kad se vec spominje ostavljat ces mi robicu ili fazona svaki dan cemo dolaziti kod tebe ako bude sta trebalo pokazati. Pa boze -.-
Mene nervira kad me svekrva pita kojim danima ulazim u sl ned da moze da prati na internetu....
O,bozee
trudna sam sa trecim detetom, trudnoca je zeljena i planirana, medjutim svi me pitaju da li smo planirali i da li cu biti ocajna ako dobijem i treceg decaka.
Ja zaista ne volim da mi se pipa stomak.Naravno muz moze kad hoce,ali ostali...neeeee!!!I bila sam u situaciji da stoji pored mene i prica sa mnom,a kezi mi se i gleda i stomak i ne trepce.I nevolim savete.Boze,koji sam ja mrgud;)!Ali sam presrecna sto cu dobiti bebu jer sam joj se jako dugoooooo nadala.
meni nije jasno sta vam tu bas toliko smeta...
Jooooj,meni se stomak jos uvek ne vidi...deveta sam nedelja,ali vec imam odredjeno misljenje o dodirivanju stomaka. Niti sam to volela da vidim kod drugih trudnica (da njima neko levi dodiruje stomak) a kod sebe to necu dozvoljavati.Normalno je,muz,mama,tata,brat :)
Ostali,stavljam strujno kolo oko stomaka pa cik probajte bez pitanja :)
Nisi mrgud,samo ne volis da bilo ko dira tvoju bebu i stitis je vec sada :)
Mene najvise nerviraju pitanja o kilazi. Bila sam punija pre trudnoce. sada sam 23 nedelja.. stomak mi je malo veci.. I volim moj stomak i svi mi kazu stomak ti je kao da si sesti mesec..
Posto sam relativno mlada (26) ljudi automatski pretpostavljaju da mi se "omaklo". Najbolje mi je sto me potpuni neznanci (tipa u domu zdravlja) pitaju da li sam jos sa ocem deteta, i kako je on to prihvatio. Btw mi smo zajedno vise od 8 godina, i u braku oko godinu i po, a ovo nase bebce smo planirali i jedva docekali dve crtice :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »