Komentari za tekst "Gojaznost u trudnoći - da li trudnica sme da drži dijetu"

Komentara
61
Ostavite komentar
Usla u 6 mesec. Ostala trudna sa 64,sada imam 68. Izbacila sam samo beli hleb totalno ✌️ inace treca trudnoca mi je
Ja sam u prvoj trudnoci dobila 12 kg , a u drugoj sam smrsala 10🤣 u drugoj trudnoci nisam mogla nista da jedem imala sam nenormalnu kiselinu. Tako da ne opterecujte se sa kilogramima
Ja sam u trudnoću ušla s predijabetesom, da ne bih bila na insulinu morala sam preći na niskoglikemijsku ishranu, slično keto djeti, ali sa više povrća i voća. Beba raste u skladu sa nedejama, moji su nalazi dobri, do 20-te nedelje dobila sam 4 kilograma. Ako trudnica jede zdravu domaću hranu, pretežno kuvanu, bez mnogo ugljenih hidrata i bez šećera, to je zdrava ishrana i za nju i za bebu.
Ja sam 4 meseca trudna i imam 114 kg sto nikako nije dobro. Trudim se sto vise da jedem zdravije. Tesko je ali mora se..
Ja sam vec gojazna a ostala sam trudna al imam veliku mucinu nemogu nista da jedem, pitanje jel moze da se gubi na kilazi u trudnoci
Ostala sam ne planirano trudna u to vreme sam imala 60kg vec u 6 mesecu imam 73 kg a niska sam 156cm pa zamislite kako to izgleda 😟 da li neko imam neki savet da mi da, jer ako ovako napravim imacu do porodjaja 100kg
Naravno da sme ako ima 98kg na 165cm u 4-om mesecu 😒
Ja sam u trudnoci jela kolicinski kao i prije trudnoce s tim sto sam se trudila da jedem jos zdraviju hranu nego prije. Prije trudnoce sam imala 58 kg a na porod otisla s 68. Neposredno nakon poroda sam imala 61kg.U trudnoci sam mnogo setala sve do samog poroda.
Ostala sam neplanirano trudna sa 82kg i odmah(u šestoj nedelji, pošto sam u predhodne dve trudnoće imala dijabetes tipa II koji sam imala samo u trudnoći, jer imam genetske predispozicije-baka mi je bila insulinski dijabetičar) otisla kod nutricioniste u domu zdravlja gde sam odrzavala trudnocu. U prva tri meseca sa redukovanom, ali kvalitetnom ishranom došla do 78kg, da bih otišla da se porađam sa 84,7kg. Posle porođaja došla na 76. Smatram da je neophodno da svaka trudnica odmah poseti i nutricionistu, jer će on napraviti plan ishrane prema svakom posebno. Naravno da varanja ima, ali je zdravlje bebe na prvom mestu. Žao mi je samo što dom zdravlja Srati grad nema više nutricionistu!!!!
Nedavno su mi konstatovali gestacijski dijabetes i prepisali strogu dijetu (1800 kalorija dnevno, bez suncokretovog ulja, masti, svinjetine, belog brašna i slatkiša ili bilo čega što sadrži šećer). Dijete se pridržavam u smislu kvaliteta i kvantiteta hrane, jedem 6 manjih raspoređenih obroka dnevno, ali ipak povremeno osećam glad ili se noću probudim gladna. Ponekad me u popodnevnim časovima uhvati malaksalost. Štitna žlezda mi je dobra, gvožđe takođe (pijem ga jer je krenulo da pada). Sedmi sam mesec, a od početka porođaja sam dobila 3,7 kilograma, od toga 200 g u poslednjem mesecu kako držim ovu dijetu. Da li je to normalno? Treba napomenuti da sam se u prvoj trudnoći ugojila 20 kg, a da sam u drugu trudnoću ušla sa nekih 6 kilograma više nego pre prve trudnoće. Primećujem i da mršavim, ali su mi rekli da moram da nastavim s dijetom i dva meseca nakon porođaja, pa da opet radim test opterećenja na glukozu.
Samo napred, napisala sam i moje iskustvo. Za gvoždje pijte mleko sa kakaom. Pozdrav!
Ne znam kakav je vas stav o tome, ali mene najvise nerviraju komentari tipa: Skinuces kad se porodis, Jedi vise zbog bebe i Nemoj da te kilogrami opterecuju. Nisam za to da treba da rizikujemo zdravlje ni bebino ni svoje radi linije, ali mislim da se u nasem drustvu jos uvek ne shvata da su debljina i nezdrava hrana mnogo opasnije od umerene dijete.
Ja sam sad u 6.mesecu i do sada sam se ugojila 14kg s tim sto sam skoro svui tu kilazu dobila do 5.meseca kada me je ginekolog upozorio da moram da usporim...i evo vec tri nedelje koristim my fitness pal...i super se osecam smanjila sam kalorijski unos,gorusica je nestala,gojenje se usporilo...
Problem sa mojim gojenjem je bio u tome sto od prvog dana trudnoce mi se mnogo povecao apetit...ni jednom nisam povratila,nisam imala mucnine...dok neke trudnice u prva tri meseca povracaju i gube kile,ja sam se u ta prva tri meseca najvise ugojila.
Pozdrav svima. Trudna sam sedam nedjelja a vec sam pocela da dobijam na kilazi. Ne jedem puno, skoro nikad ne veceram, prije trudnoce sam pazila na liniju i imala cesce ali male obroke. Sada imam jedan do dva obroka dnevno i ne tako obilna, najvise voca i krompira a imam osjecaj kako sam sve deblja i deblja. Zanima me da li iko ima slicnog iskustva i da li cpostoji nacin da se dobijanje kg smanji na mininum? Unapred hvala.
Isti problem, iz perioda dijete usla sam pravo u trudnocu. Dobra vest je da se za sad nisam mnogo ugojila (+10, a uskoro ulazim u deveti), ali negde od sredine sedmog meseca sam na dijeti (svi se mrste na to, ali kad kazem dijeta mislim na strogo vodjenje racuna o tome sta i kad jedem, ne na izgladnjivanje). Savetujem neku aplikaciju tipa My Fitness Pal, mene motivise. Kad pocnes da belezis svaki zalogaj tek onda skontas sta sve gricnes onako usput. I mnoooogo setnje i vezbi, ako ti stanje dopusta naravno.
Pozdravim svima. Evo i mog iskustva. Dobijanje na tezini je individualna a prvenstveno zavisi od genetike,dobrih odnosno losih navika u ishrani i ono sto niko ne pominje tezine same bebe. Naime,nije isto nositi a kasnije i roditi bebu sa recimo 3kg i 4ili 5kg. Ja sam se u prvoj trudnoci do 7meseca ugojila 6kg,sto je prosek. Medjutim vec narednog meseca kilaza mi je i vise nego udvostrucena, plus 15 kg! Ali je uz pokazao da je i beba naglo dobila na tezini, na to kada se doda tezina plodove vode i svega ostalog eto ga plus 15kg. Na kraju dogurah do plus 22kg a beba do 4,300 kg. po poradjaju je otislo 11kg a ostatak za godinu dana. Da istaknem da je gotovo svih 22 kg bilo u stomaku, gotovo nigde nisam imala "sala", a svi su mislili da nosim dvojke ili trojke i niko od dr mi nije rekao da imam previse kg jer je ocito tezina bebe uticala i na moju tezinu. Sada sam u 6 mesecu i imam plus 6kg,opet sve u stomaku. Videcemo kako ce biti do kraja. Trudim se da se hranim koliko toliko zdravo,koliko je to moguce pored prvog deteta. Savet svim buducim mamama : opustite se,uzivajte u trudnoci,jedite sve za cim osetite zelju ali umereno sa onim nezdravim,a o kg razmisljajte nakon porodjaja,jer se na kg nekad i ne moze uticati tokom trudnoce, a ko zeli i ima cvrstu volju da nakon porodjaja bude kao i pre uspece sa vezbama dijetams i ostalim cudima.
Cao mame :) Ja sam u strasnoj panici oko kilaze, sklona sam gojenju ali jako vodim racuna jedem samo zdravu hranu (voce, povrce, pahuljice, nemasno meso i jogurt) ali moram priznati da se cesto izgladnjujem (kao slucajno ne ponesem hranu na posao ili me kao mrzi da veceram).Takvim rezimom odrzavam sjajnu tezinu od nekih 52kg Otkad sam trudna jedem redovno i dalje vrlo zdravo, ali moj vec usporeni metabolizam samo dodaje kilograme.Ne znam sta da radim :( Ima li neko savet?
ja sam u 23.nedelji, pazim sta ruckam, cak ponekad veceram samo jabuke i kiselu vodu, pa se gojim bas...Ginekologica je rekla da se smem ugojiti samo 10 kg u citavoj trudnoci, ali ja mislim da ce biti mnogo vise. Mirim se polako sa drugacijim telom, jer je cilj vredan i mnogo vecih zrtvi, zar ne?! Ako se sama ne snalazis, idi nutricionisti, mozda ces otkriti gde gresis(ako gresis). Vazno je da beba i ti budete zdrave, sve ostalo cemo resiti snagom volje kasnije.
Cao svima,ja sam u 8-om mesecu trudnoce i ugojila sam se tacno 5kg,jako sam srecna zbog toga jer nisam pazila narucito sta jedem ali se samo nisam prezderavala,jela sam male kolicine hrane vise puta dnevno,tako da savetujem i vama to. I naravno dajte bebi sve sto joj je potrebno vitamine...Jedite voce i povrce. Pijte vodu,cajeve a ne sokove. Poz
Ja sam pocela trudnocu sa malim viskom kg, ali organizam mi je prva 3m sam filtrirao sta je zdravo jesti a sta ne, sad sam u 25n i imam isto kg kao i pre trudnoce. Osim porebe za ogromnom kolicinom voca, nista mi se drugo ni ne jede, ali naravno, trudim se da unosim i sve ostalo. Isto tako, kretanje je jako vazno, svaki dan idem na pijacu peske, u auto skoro da ne sedam i ne dozvoljavam sebi da mi bude nesto tesko da uradim (cak i da sredjujem kucu). Mi zene treba i trudne da budemo privlacne, a naravno i posle porodjaja! :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »