Komentari za tekst "Koliko je važna uloga oca u porodici?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Na ovu temu bi mogao polemisati danima.Ruzni je vreme doslo da u porodicnoj zajednici niko vise nikog ne postuje.Zato je statistika takva kakva jeste!!
Kao neko ko se razvodi od svoje supruge mogu samo da kazem da je zakon taj koji je tako napravljen da se brak kao svetinja i “institucija” ne postuje ali opet bolje dobar razvod nego los brak.Pogotovo kad je neko sklon prevarama i malverzacijama.
Na veliku zalost ,deca su ta koja najvise ispastaju u svemu tome.Biti roditelj ,otac ,muz je nesto najlepse ali na zalost ljudi su danas spremni na sve!!!
Kao otac za koga je dete jako vezano dosao sam u situaciju da mi ga je zena odvela samo zato sto je eto zakon na njenoj strani.Kakva je majka necu komentarisati jer majka je majka!!Soc .sluzbu to naravno ne interesuje.
Omasili ste temu... Ovde se prica o ulozi oca, a ne o bracnim i vanbracnim zajednicama i ko se kako snalazi! Ja, licno, svesna sam da je uloga oca bitna, ali otac ne zeli da vidja dete niti ga je priznao, ja na silu ne mogu nista! Tako da nije svako za majku a ni za oca, najlakse ga je napraviti...
Pozdrav eto na nekakvu nesrecu ozenio sam zenu koja je usko povezna sa svojom mamom I odbijati odrasti sve sta radi mama ó dobra a pá ja kao otac sam samo u financijama bitan. Cesto dolazi do svade koje óna za pocinje. Ponekad zbog njene vike djete je sé plasi. Neznam sta mí je pametno učiniti. Znam dá to nije dobro Ali... Napomena zenama postivajte svoje muzeve zbog dobrog sto cine ne pokusava tell ih mjenjati. Jer nisu muzevi uvjek krivi puno je zena koje ne zele postivati muza a musko bez postovanjem odlazi gdje moze biti musko
Ne poznajem vas i ne mogu da sudim o vama ili vasoj situaciji, ali postovanje je nesto sto muskarci moraju i da zasluze.
Pustila ga da joj napravi dete pre nego sto je zasluzio postovanje??? Genijalno
I ja zivim u vanbracnoj zajednici sa bebom od skoro 2 godine i lepo mi je ovako. Tacno je da je brak samo papir... ali moj buduci muz radi u inostranstvo vec 3 godine. Ovde u Srbiji nikako nije mogao naci normalan posao.. on ima 30 godina a poceo je raditi sa svojih 18 godina.. na crno nikako prijavljeno.. nije imao ni jedan dan radnog staza.. odlucio je otici u inostranstvo i zaposlio se i prijavljen je tamo. Zato se sada trebamo vencati kako bi mogla preko njega da dobijem stalni boravak i mogla bih naci i prijavljen posao. On inace ima madjarsko drzavljanstvo i zato mu je kako kaze mnooogo bolje tamo nego ovde i zeli da beba i ja odemo sa njim i zivimo tamo. Zato moramo biti vencani jer sa srpskim pasosem ne mogu skoro nista.
Поздрав маме и очеви моја жена и ја живимо у ванбрачној заједници и нетреба нам никакав папир ја радим и зарађујем јер је тренутно таква ситуација јер стање у држави је веома лоше и сналазимо се како можемо притом живимо у кирији што још више отежава ситуацију једну ствар ћу вам само рећи мора да постоји компромис тренуци када је мени свега преко главе невреди свађа са женом јер она је мој најбољи пријатељ друг сестра и брат са њом делим све и кад се има и када се нема већ то решавам тако што отворено причамо и кажем шта би ми можда било потребно дали је то излазак са друшвом или лили већ шта год ми је потребно да испустим тај вентил и допуним батерије већ за сутра дан али исто тако тај компромис треба да се врати јер је и њој јако потребан можда би и она изашла са својим друштвом сама или шта већ али ту треба пуно поверења а знамо и само да нас има разних и да знамо на друге да кукамо а да себе невидимо ненађу се двоје случајно бог их спаја и ставља их на разна искушења да би се борили да би истрајали да би заједничким снагама сачували то огњиште које граде а то што овај текст пише има тачних а има и нетачних чињеница јер се само о очевима говори некажем да смо златни али нисте ни ви јер текст говори о томе да дете види како се отац понаша па ће и он није тачно мој отац је тежак алкохоличар детињство ми је било велики лом али ја нисам такав јер знам шта сам проживео ту се мајци својој само могу захвалити али имао сам расправа са мојом женом пример пмс ма она незна шта хоће и шта неће у истом моменту мрзи себе и мене и дете као да је ђаво у њу ушао и шта сад треба дете да види мама напада тату тата ћути то је исправно не није него самоконтрола ако ти је дошло ма иди брате напоље па напољу шизи на комшију што је пре неки дан пекао роштиљ а ти тек раширила већ или шта год ти је драго иди у кафану напи се само нас остави на миру а то и за очеве исто важи јеби шефу матер а не жени буквално кажем да ненабрајам а пред дететом несме нико ником да ћути али то несме да буде свађа расправа галама и туча људи свађајте се у тишини а веселите се да вас сви чују
Брате... цео коментар једна реченица. Уби...
Pozdrav mame :-) , ja imam 23 godine, bebu od dva meseca i supruga koji je samo vikendaom i praznicima kod kuce. Da li je to idealan brak!? A šta je idealan brak?! ...idealan zivot!? Bez ulepsavanja stvarnosti uzivam u roditeljstvu sa svojim svojim posvecenim suprugom iako malo prisutnim (fizicki). Odsitan je zbog posla (medjunarodna spedicija) smatram to fazom u zivotu prepunom raznih faza. Mozda sam previse optimisticna...ali kakve su ti misli takav ti je zivot. Vreme koje provodimo bez njega je kvalitetno provedeno vreme psveceno maksimalno detetu, a kad nam se on vrati sa puta to je još veca sreća. Naravno da mi po nekad bude tesko (psihicki)...kad idem bez njga na kontrole, vakcine, kupanje bebe svako vece, setnje bez njega i mnoge druge stvari (uglavnom) bez njega. I pre braka, i pre deteta sam znala da ce tako biti...i odluka je ipak doneta, jedna (brak), pa druga (beba)...uz duzno postovanje porodicama koje su svaki dan na okupu, mozda sam i srecnija sa svojom ceznjom (radnim danima, ili ti od vikenda do vikenda) od nekih drugih zena sa FIZICKI prisutnijim suprugom...kao što rekoh :-) život ima svoje faze..dakle, ako vas je neko nezadovoljstvo u porodici trenutno snaslo, gledajte to kao fazu, prozivite je i prevazidjite. Zbog svog psihickog zdravlja, srece svog deteta...zbog vas dvoje, vi ste stvotili tu porodicu. Porodica je svetinja. Cuvajte je. I ako se muskarac vekovima smatra glavom porodice, medju nama...svesne smo da u mnogome mi drzimo konce, namaknite osmeh na razna nacine svim članovima porodice. I smejte se surovom zivoti i on će se osmehnuti vama. Iskezite se i svekrvi :-D ...pa makar vaš cudno gledala i pitala se zasto jedan dan niste spremili rucak NJENOM sinu...neće umreti od gladi. Nije ga ni ona verovatno stigla spremiti svaki dan. ;-) Fazama u zivotu ne smatram nasilje u porodici (bilo koje vrste) ... I tad se osmehnite za kraj, i pocnite iz pocetka.
Drage mame, suprug i ja živimo u vanbračnoj zajednici,imamo bebicu,on radi i zarađuje. Ali uvek kada mi treba neka pomoć oko bebe ,on to izbegava ,a naši odnosi nisu isti kao kada sam bila u drugom stanju ,pomoć?
greska Majo*
milice mislim da je ruzno sto kazes da si u boljem odnosu sa ocem s obzirom na to da je majka ostala uz tebe odhranila te i trudila se da te izvede na pravi put dok te je otac ponekad posecivao...mislim da nije u redu ni prema tebi a ni prema tvojoj majci to sto tako pises...ali sta god izgleda da vazi ono da ne znamo da cenimo ono sto imamo i da uvek hocemo ono sto nemamo...
Mislim da niste pazljivo procitali komentar. Mislim da je htela reci da se danas slaze sa njim bolje nego sto su se slagali dok je bila dete, a ne u odnosu na majku.
Moji roditelji zive razdvojeno od moje 8/9 godine. Ja i sestra smo ostale sa mamom i tatinim roditeljima,dok nas je tata po nekad posecivao. I mogu reci iako sam danas u boljim odnosima sa ocem ,dok sam bila dete falio mi je. Majka nije mogla sve da stigne. Oba roditelja su podjednako vazna.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »