Komentari za tekst "Kaiševi za prohodavanje"

Komentara
19
Ostavite komentar
dete je u osamnaestom mesecu, ne treba mu kais, ali meni treba kao podrska i garancija da nece dete pasti. Ne zatezem kais, dete slobodno hoda pored mene.
meni se zaovina mala otrgla iz ruke i udarila glavom u branik od kola koji je skretao u neoreglednoj krivini od tad nikad vise je nisam izvela u setnju bez takozvanog "povodca" iako me svi znaj i cujem jao evo je ona sto seta dete ko kera niko ne zna moju traumu.Ako je dete neukrotivo ovo je idealno resenje!!
Od suprugove sestre smo dobili taj kais. Niko od mojih i njegovih rodaka pre nas nije ga imao. nismo ga uopste koristili jer sincic nije uopste hteo u njega a i ja sam imala utisak kao da setam psa a ne dete.
Koristila kaiseve i dete je lepo prohodalo, nije padao, veoma je spretan. A kaisevi su nam samo olaksali taj period odrastanja. Preporucujem!
A sta ako neki od roditelja ima operisanu kicmu, pa ne moze da se savija? I tad koristi kaiseve.. Jel to LENJ roditelj? Ako vec mozemo da olaksamo sebi, sto da ne..Niko sigurno ne drzi detetu kaiseve po celi dan. Bebac ima 11 meseci, jako je aktivan, suprug radi po celi dan, ja sam u sestom mesecu trudnoce i planiramo da kupimo kaiseve.. Tako da, drage mame, svi ovde zelimo da cujemo komentare i iskustva vezana za kaiseve, a ne za to ko je kakav roditelj. Izvinite na dugackom postu. Uzivajte sa svojom decicom na bilo koji nacin ;-)
Drage moje, nemamo sve privilegiju a ni ZELJU da nam se majke i svekrve satiru da nam pomognu oko odgoja, trudile su se dovoljno oko nas sada neka uzivaju u igri. Sama sam vec 6 mjeseci, beba je imala 4 kad je otac otisao da radi, sama kuvam, perem, cistim,(od samog rodjenja bebe-carskim rezom) i sama radim sa djeteom koje je na noge stalo sa 7mjeseci. Jel zvucim kao "lijen roditelj"? Kicma sve vise boli, i kupicu ove kajiseve za po kuci da olaksam SEBI prije svega a i dijetetu pomognem da ga ne razapinjem. Dok nisam dosla u situaciju koju sam sada bila sam misljenja - nije dijete pas. Ako je 10€ pomodarstvo za svoju kicmu koja ce za par mjeseci da nosi jos jedno ili dvoje djece 9 mjeseci, onda samo napred sa kritikama. Svako najbolje poznaje potrebe svog djeteta. A iskustva su razlicta kao i vrijeme koje roditelj dozvoli da dijetetu odredjeno pomagalo bude u dometu. Svako dobro.
Mi smo za mladje dete koristili kaiseve koi se kopcaju oko pojasa i idu izmedju nogu, najvise bi potsecali na ljuljasku, ta spravica (kaisevi) nam je olaksala prohodavanje i spasila kicmu. Toplo preporucujem svim mamama prvo dete sam vodila za rucice i bilo je mucenje i za nju i za mene , ovako dete ima svu komociju nema stiskanja za ruke mama moze da hoda uspravno tako da mi nismo videli nikakvu manu kaiseva.
Probala sa prvim detetom, jer sa njim sve moras probati, hodalica, kaisevi, ... Prohodala sa 11 meseci i svi trcali za njom jos dva meseca. Nije znala ni ustati ni pasti. Prava stvar je puzanje, kad beba ojaca misice, prohodace sama i biti puno stabilnija. Posle sam jos troje rodila sa kojima nisam koristila nikakva pomocna sredstva. Sto se tice pomodarstva, mi smo kotistili kaiseve koje je svekrva koristila kad je moj muz bio beba. Znaci, koristili su se i pre 30-35 godina.
Stvarno ne razumem, zasto bilo kakva pomagal? Moj sin je prvo propuzao, Pustali smo ga na pod i to vrlo brzo i vrlo spretno je puzao, zatim sam ustajao, pridrzavao se, hodao...pustio i protrcao....ima tri godine, najbrzi je klinac u parku i vrlo spretan...pustite ih same, nek jacaju misice, nek se dizu, ustaju, padaju....samo im okolinu obebedite....ne treba ni Vi da se grbite ni povoce da koriste...svako ko je bio zdrav je i prohodao bez problema...probleme imaju deca koja se forsiraju pomagalima i prohodaju pre nego sto su spremna....
Bas sam mislila ovih dana da kupim te kaiseve. mislim da ne moze da skodi i da moze da pomogne. nisam lenja,al po ceo dan sam sama sa detetom koje je poprilicno zahtevno i zasto da ne olaksam sebi ako vec postoji nacin. a mislim da ce se pre i pustiti uz pomoc toga.
Aaaaaa.... Kad cujem komentare "pomodarstvo" "nasi nisu radili to i to" smuci mi se. E pa nasi nisu
imali ni masine, usisivace, blendere pa mi imamo. Ako bebi prija, zasto sebi ne bih olaksala!? Kazem, ako prija. Nista na silu.



Po mom misljenju ONO je uzasno. POdseca me na povodac za psa. Imam maltezera pa ni njega ne vodim na povodcu. Ko jos voli da bude vezan? Kako nase roditelje nije bolela kicma kad smo mi prohodavali? Cist snobizam i pomodarstvo.
Vi koji ne vodite pse na povodcu ste tek prica za sebe.
Apsolutno se slažem. Nemam ništa protiv ljudi koje to koriste. Ali mi to deluje jako ružno, pa neće kruna da padne sa glave ako se malo saviješ. Moja ćerka je prohodala sa 13 meseci, (a rodjena je u 8-mom mescu) sama, drzala se za komodu, za setalicu, malo sam je ja držala za rukice i prohodalo dete. Tako da su ti kajševi izgovor i rešenje za lenje osobe.
Boljela je itekako. Boli i danas.
Kad vidim lenje roditelje koji vodaju decu na tom kaisu nije mi dobro.Moj malisa je prohodao sa 10 I po meseci bez kaiseva,hodalica.Samo ne treba sputavati dete.Skloniti stocice,lampe I ostale stvari koje ga mogu povrediti.Padao je na guzu sto puta,ustajao I prohodao.Mi smo mu bili samo podstrek I motivacija da dodje do nas.Prvo dva pa cetiri koracica I tako redom...
A sta ako neko nema prostora da " skloni stolice,lampe i ostale stvari", ne zive svi u 100 m2, a plus imaju jos male dece koja takodje hoce bar 50% paznje?ako vam nije dobro ne gledajte druge LENJE roditelje,oni sigurno ne vole decu kao vi fini motivatori,gledajte svoja posla.mozete da iznesite svoje misljenje ovo je zato i namenjeno a ako vec vredjate onda ne ocekujte nista bolje osim sarkazma i nemoj da mi s...te sa onim ko se osetio prozvanim jer kaise jos nisam koristila ranije a sada me zanimaju iskustva.vas komentar mi tako unizi roditeljstvo.....
imala ih,ali mi nisu koristili, klinac mi je bio nespretniji sa njima nego bez


Koristimo kaiševe od 10-og meseca i preporučujem ih svima. Beba je lepo prohodala bez ikakvuh drugih pomagala, a danas nsm služe preventive radi na ulici.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »