Komentari za tekst "Saveti za kupovinu stvari za dečju sobu"

Komentara
10
Ostavite komentar
Koliko ranije ste opremali sobu za bebu i uzimali sve potrebne stvari? ☺
Mi smo sredili deciju sobu; okrecili, imali smo komodu i klik-klak lezaj a dobili krevetac. I sredili jos neke sitnice da se time ne bi bavili kad budemo umorni i bez vremena (sredjen ormar, nase neke stvari su nasle drugi smestaj i sl.). Za pocetak planiramo da beba bude sa nama uz bracni krevet. Ako se ne pokaze kao za nas najprakticnije resenje, prebacicu se sa bebom u njenu sobu. Svakako smo hteli da je sredimo jer je beba 'zimska' pa kako bi to radili za dva tri meseca dok je hladno.
Da li vi imate posebno mesto za dojenje ili dojite gde stignete? Ja sam trenutno pri kraju petog meseca, pa sam pocela da citam sta sve treba u bebi sobu od namestaja. Do sada smo se odlucili za skoro sve : krevetac sa dusekom- dobicemo , komoda, lampa, ormar -imamo, podloga za presvlacenje i posteljina-kupicemo ,jedino je ostalo pitanje fotelje ili onog glajdera, i to je vrlo verovatno da cemo nabaviti. Beba ce imati od pocetka svoju sobu, nece biti sa nama u spavacoj, pa je malo nezgodno da se setkam svako malo iz bebine sobe u dnevnu da bih dojila, jer bas ne mogu stojeci, pa posle ponovo da se vracam u bebinu sobu da bih je presvukla. Jedino je pitanje sta je bolje da dokupimo, fotelja koju imamo na umu moze da se razvuce u lezaj a iz iste je kolekcije kao dvosed i trosed u dnevnoj koji vec imamo tako da bi se kasnije fino uklopila, ili glajder/stolica za ljuljanje koji ne moze da se razvlaci ali je jako udoban i pogodan za dojenje , ljuljanje i generalno za smirivanje bebe.
Ja sam mesec dana posle carskog dojila u sedecem polozaju, ali sam morala da podignem noge, najvise mi odgovara bez jastuka za dojenje, ali dignem noge na visinu stocica, tako da na noge naslonim ruke sa bebom. Sada ga nocu dojim OBAVEZNO sedeci, jer u lezecem zaspim, a preko dana samo lezeci, jer i bebi je udobno, moze da se namesti kako hoce. Mislim da je bolje da dojis bebu u njenoj sobi, jer dok stignes da operes grudi, pa kod nje, ona se vec rasplace, tako da ti je blizu, a i posle je lepo spustis u krevetac uspavanu :)
Za pravilno dojenje ti je u početku potreban ležeći položaj. Moja preporuka je da iščitaš o položaju za dojenje pa onda doneseš odluku. Po meni bračni krevet je idealno mesto za dojenje. Mir i tišina, da vam niko nesmeta. A kasnije kako bude ;)
Samo ukucaj u Google pravilan položaj za dojenje. Postoji sajt koji je mnogima pomogao. Ne znam dal' smem da pišem ovde. Napisaću pa ako nesme nek obrišu. Super beba se zove :)
Ja dojim gde stignem. :) U početku (prve 2-3 nedelje) samo u bebinoj sobi, sad i u dnevnoj. Šta god da kupiš od nameštaja nećeš pogrešiti, ako ti zaista treba. Uhodaćete se vremenom i videćeš da nećeš ni razmišljati o fotelji. Možda bolje da ne zatrpavaš stan nestajem jer ćeš vrlo brzo razmišljati gde da staviš ogradicu za igru, kutak za igračke... Vreme leti, i taj period će brzo doći.
super tata je sve obezbedio :-D
I ja jedva cekam da krenem sve da kupujem i sredjujem :)
Joooooj, i ja isto! :) Nema nista ljepse...
Jedva cekam da pocnem da sredjujem sobu za bebicu i kupujem garderobu....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »