Komentari za tekst "Šta kada nemate vremena za seks?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Ako hoces, mozes da stignes! Mislim da je to poenta!
Imam troje dece, 4.5, 3, 1.5 i cekam cetvrto (sesti mesec), ponekad od umora ne mogu da stojim ni da gledam, ali ipak nadjem vremena za svog muzica. Osmeh na lice, drage mame, i opustite se!
Хвала за занимљив блога
Drage moje ja mislim da vreme i mesto nisu bitni,vazan je samo taj nas mali zajednicki trenutak.I mi smo bili premoreni i nije nam bilo do seksa i romantike dok nismo shvatili da zbog naseg malog cudovista gubimo NAS.I sad hvatamo svaki slobodan momenat za taj slatki predah.
slazem se sa Anitom i Jelenom.Ja imam cerku3 i sina od nep.god.dana.pocela da radim ove nedelje.ni u toku bolovanja nisam imala prilike za seks.umorni smo oboje i neispavani mali se jos budi 2-3 puta nocu tek da nam razbije san .uvece nema ko da ih cuva da izadjemo a nemam nikog ni danju.nekako se kombinujemo sa smenama i cera ide u vrtic.preko dana ne stizemo ni da se pogledamo a kad zaspu i mi smo mrtvi umorni.patimo zbog nedostatka vrem.za nas i jedva cekamo da pocnu sami da se malo duze igraju u sobi pa da se mi zakljucamo u spavacu i da se nadamo d nam nece lupati na vrata decurlija.
Od osam komentara, 3 su sa pozitivnim stavom, od dve osobe. To je realna slika i ja im se pridružujem. Ništa nije lako u životu, ali mislim da vedar stav i borba utiču korisnije od kukanja. Mislim da tekst nije toliko nekoristan. Skreće nam pažnju na sitnice koje uglavnom znamo, al nam treba DOBRE volje.
ZENE OVDE SE RADI O SEKSU.NE O POSLU KOLKO JE TESAK I KO NAM CUVA DECU.ZA SVE IMA VREMENA PA CAK I ZA SEKS SAMO JE U PITANJU DOBRA VOLJA.NAVECU JEDNU CINJENICU SEKS JE NAJVAZNIJA SPOREDNA STVAR,MOZES DA ZUVIS BEZ NJE ALI NASTAJU POSLEDICE.KOJE SU TO POSLEDICE PITATE SE DOK CITATE OVO PA TO SU TI VASI PROBLEMI U GLAVI STES STRAH UMOR LOSA ORGANIZACIJA,I.T.D. ZATO SAMO SEX SPASAVA SRPKINJE.posle seksa je sve lepo kao sunce posle bure.dobijes snagu zaboravis lose trenutke i ides dalje dok se sledeci put ne pipnu dlacice,
Pa svaka čast svim mamama koje pored posla, kućnih obaveza i obaveza oko dece nađu vremena za ispunjavanje svojih želja i da se odmore. meni to prosto izgleda kao potpuno nemoguće jer mi je prosto dan prekratak. Kad se vratim sa posla i pokupim dete(nepune 3 godine) iz školice,svratim da pazarim, ručamo (to je oko 17h) i onda se igramo do pred spavanje. Oko 20i30h nam se u igri pridruži tata koji tad dođe sa posla nakon što on i dete večeraju. U 21h dete se kupa i sprema za spavanje. Posle toga tata ide na spremanje a ja u kuhinju da sredim sudje i skuvam rucak za sutra. Nakon toga se istuširam i legnem pored muža koji već uveliko spava jer radi po ceo dan. Ponekad se dogovorimo da ga probudim, ponekad se probudimo u toku noći da bismo vodili ljubav ali o spontanosti nema nekog govora... I šta bi mi značilo da "raspaljujem strasti" kad ne mogu to da realizujem. Nije kod nas problem što se ne želimo nego što nemamo vremena i snage za sex
Zaista nisam htela da moj komatar zvuči kao napad na bilo koga. Jednostavno sam bila isprovocirana jer u poslednje vreme na raznim mestima čitam i slušam samo kukanja kako je prenaporno biti majka, kako se žene odriču svega, kako su stalno umorne i slično. Smeta mi ta uloga žrtve i potreba za sažaljevanjem. Kakva je to podrška budućim majkama? I ne patim od toga da se upoređujem sa drugima, niti mislim da sam zbog nečega bolja. Jednostavno sam iznela svoje mišljenje i navela kako ja provodim dan i kako doživljavam svoju ulogu majke.
Jelena, možda nisi dobro shvatila, ali ja imam stalan posao, vikendom radim nekoliko sati honorarno dok muž čuva dete, a planiramo i drugo ove godine. Osim toga, upravo završavam postdiplomske studije, no to opet sve nije važno, samo hoću da ti kažem da i pored svega ne kukam kako mi je teško i kako sam neispavana, jer to je moj život, ja sam ga sebi samoj takvog stvorila i volim ga takvog, kao i svoju ulogu majke, ne bih je menjala ni za šta na svetu.
Izvinjavam se još jednom svima koji su našli da je nešto u mom komentaru degutantno.
Mislim da samo mame koje rade ali zaista i mame koje imaju adekvatnu pomoć od baba ,deda,dadilja,strina i ne rade po kući i sl. ne mogu uopšte da se porede.

90% majka radi zato što mora a ne zato što voli da ostavi svoju decu kod kuće.Isto tako sve bi mi da imamo "Super strast,sa muževima da se mazimo svaki dan (Ja prva) i u deci da uživamo pa još bolje ako imamo prilike da odemo na koje zimovanje ili letovanje ali realnost i snovi su dve različite priče.
Konkretno ja putujem po sat i nešto do posla ,ustajem rano ,dolazim kasno,predveče.

Muž mi radi suprotno i svaki dr.vikend sam slobodna,tako da je sve avanture tesko ali izvodljivo uklopiti

.Lako je reći :"ja stignem sve, meni muž radi po ceo dan i vidiš se sa drugaricama i ideš na Engleski pa super blago tebi.Ali nismo svi isti i nemamo svi iste obaveze,neko veće a neko manje i niko nije ovde iz sažaljenja nego da ostavi svoje mišljenje a ne da osuđuje druge majke....

Pozz Svim Mamama od mame iz Ns-a....:-))))
Ljiljana smatram da ti je Jelena vecinu stvari rekla. Ono sto je jos vazno istaci, jeste da Neda ima "decu", a ne "dete". Dakle, posao, deca i kuca...to je veoma zahtevna trijada. Svi oni koji to ne razumeju, potrebno je da isprobaju.
Napad na Nedu je potpuno neopravdan. Mislim da ne vredi uopređivati sebe sa drugima i obrnuto. Pogotovo uzdizati sebe spuštanjem drugih, jeste degutantno i neumesno.

Koliko sam pročitala Ljiljana ti nemaš posao, a Neda ga ima. Dakle to je bar još 6-8 sati dnevno rada. Ljiljana, a ko ti čuva dete kad izlaziš uveče?

Moje dete ima godinu i po dana i još uvek se budi noću po nekoliko puta. Ja ni jednu noć za poslednje dve godine nisam odspavala kako treba, tako da od same pomisli da kad on zaspi ja idem negde, meni se spava.

Dakle sa manjkom sna, uklopiti posao, decu, muža jeste zaista teško i meni ovaj tekst nije doneo ništa novo niti zaista primenljivo.
Pratim bebac.com i volim njihove tekstove, ali ovaj je ipak ispod proseka.

Drage mame, svaka može onoliko koliko može i nema svrhe upoređivati se međusobno.
Ne slažem se sa tobom, Nedo. Uvek iste kuknjave - jadne mi majke, nemamo vremena. Možda kada biste manje sažaljevale sebe, a više vremena posvetile uživanju sa partnerom ili sa decom, možda bi svi bili srećniji. Ja imam dete od godinu dana i muža koji radi ceo dan. Opet stignem i da uradim sve po kući i da se vidim sa drugaricama i da radim i da odem na engleski posle podne i da budem sa svojim detetom i sa svojim mužem, čak i da pogledam neki dobar film na TVu i da pročitam knjigu...
Mislim da je sve stvar organizacije. Ne pomažu mi mnogo drugi, ja sam takav tip da volim sve sama da radim, ali otkako sam se porodila, prioriteti su mi postali drugačiji. Više ne spremam stan do svakog detalja toliko često, vremena u kuhinji provodim minimalno (nema pravljenja kolača, komplikovanih jela i sl). Radije se posvetim svom detetu, kad muž dođe sa posla, odemo u šetnju ili kod prijatelja koji takođe imaju malu decu, putujemo koliko i kad možemo (išli smo ina letovanje i na zimovanje svi troje), često uveče kad beba zaspi, izađemo uveče, odvojeno ili zajedno... Mislim da ipak nije sve tako crno kao što većina majki predstavlja situaciju. Naravno da se život promenio, ali mi se trudimo da iz nove situacije izvučemo najbolje za sve. Ja smatram da sam jedna srećna majka, zadovoljna sobom pre svega, a iz toga nastaju samo pozitivne stvari. Kad sam umorna posle ručka, sednem i gledam TV. Da. Ne zanima me ako imam suđe da perem ili nešto da spremam, to sve nije važno da se uradi baš tog momenta. Predahnem malo, opustim se i onda imam više snage ako treba nešto kasnije da uradim.
Uostalom, kako imaš vremena da surfuješ? Forumi puni kuknjave jadnih majki koje nemaju vremena, a sate i sate provode ispred kompjutera!
Nedo, ti verovatno imas bas malo dete. Muz i ja se isunjamo iz sobe kad parkiramo klinca pa sex uglavnom imamo u kuhinji, i ne manjka nam vremena za to :) Sve je lakse kad klinac predje prvu godinu, ne ocajavaj.
Ne svidja mi se tekst. Kao da ga je pisao neko ko nema decu.
'Da biste sačuvali strast i uzbuđenje potrudite se da minimum jednom nedeljno uvedete neku novinu koja će rasplamsati strast i probuditi osećaj za avanturu kod oba partnera. Umesto izležavanja ispred televizora nakon ručka...' - Drage mame, pa koja od nas stigne da se izlezava posle rucka?!!! Nebuloza...
A i sve se ubise drugi da mi cuvaju decu...
Pored posla, dece i kuce, ja sam srecna kad uspem da se okupam i operem zube. A ovakvi tekstovi samo jos vise uvaljuju grizu savesti, posto naravno da nemamo normalan seks (sta god da je to normlan)...
Inace su vam super tekstovi, ali ovaj bas i nije nesto...
Pa dobro ko kaze da sex mora da se ima tako cesto. Ja imam bas malu bebu od 3 meseca ali imam i sex 1 do 2 puta nedeljno.Nadjem ja vremena ali cesce sam za varijantu da njega zadovoljim a on mene da izmasira,izceska,izazi.Inace
pre bebe smo imali sex i po 3 puta na dan. Sada oboje uzivamo u bebi,a sexamo se kad stignemo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »