Komentari za tekst "Koliko vode treba da pije trudnica u toku dana?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Da li velika količina vode koju popijem može da bude rszlog blago povećane količine plodove vode? 25/26 nedelja sam.
Ja pijem dve case vode dnevno..U 21 nedelji AFI je bio 14(visak plodove vode) i ostajem u bolnici da ispitaju... Mogu da zamislim koliko bi bilo da sam pila,kao sto treba 3l vode dnevno...
Isto sam imala problem sa vodom ali zbog jako cestih odlazaka u toalet. Lekar je rekao da ima manjak plodove vode i da moram da unosim 3-4l dnevno. U sledecoj trudnoci necu ponoviti gresku.
ja sam prije trudnoce pila vise od 2.5l svaki dan ali sad u 10 sedmici trudnoce mi bas ne ide jer sto vise pijem vode vise mi se povraca, ako bi sta pojela i napila se vode odmah povracam tako da se trudim da pijem koliko mogu.... :(
Moj dr je uvek u fazonu da treba da pijem vise vode iako ima dovoljno tecnosti.Jer ako nekoliko dana pijem manje I kolicina plodove ce se smanjiti sraznerno,sto naravno nije dobro za bebu.Zato ja bez min.3,5 do 4 l ne zavrsavam dan.
Moje iskustvo je da sam celu trudnoću, a i pre pila bar po 2l vode dnevno, ali u 28.nedelji doktorka je primetila manjak plodove vode (AFI je bio 80, a normalno je od 90-170), što sam nadoknadila uzimanjem oko 3.5l tečnosti u narednih par nedelja i postepeno se taj indeks povećavao, prvo na 95, pa na 130 u 32.nedelji. Uzrok je najverovatnije bio smanjen unos tečnosti par dana pre pregleda, kad sam imala naporan dan kod lekara, prvo ginekologa u Domu Zdravlja, a zatim i posetu endokrinologu, pa vađenje klrvi kod istog, pa posetu kardiologu i ekg i eho srca, u Kliničkom gde je 500 stepeni, a na automatu nije bilo obične, već samo male flašice kisele vode! A i Coca-Cola koju sam par dana pre toga pila da bih lakše praznila creva, koja je diuretik i nikako je ne preporučujem! Inače, kada je manjak plodove vode, makar i tako neznatan, pokreti bebe su jako bolni...2 dana sam plakala kad se pomerao :/ Sad i dalje unosim po 3.5l, jer uvek imam na umu da se plodova voda menja na svaka 3 sata i onda me smiruje da mislim da je bazenčić moje bebe uvek pun sveže vodice ;)
Ja pijem takodje malo vode ne mogu neto da se nalivam ali sad kad sam ovo procitala moram da povecam unos pa makar i na silu.. :D
Pre trudnoce sam pila i po dve i po litre vode dnevno. Sada sam u sedmoj nedelji i zbog velikih mucnina(bez povracanja) u toku dana ne mogu da popijem ni pola litre. Da li ce taj stadium proci i kada, posto znam koliko je bitno da unosim istu?
Ne brini se, proci ce, trudi se koliko mozes da pijes, kada prestanu mucnine bice ti lakse i onda navali na vodu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »