Komentari za tekst "Da li je bebi potrebna voda?"

Komentara
89
Ostavite komentar
Ja sam odrasla na kravljem mleku tada nije bilo drugog i hvala bogu nista mi nehvali. Mada sada je vreme drugacije mnogo toga nije vise zdravo za ishranu.
Nikola ne seri kao da ti znas kako je pravilno
Vazno je da ti znas kako se kaže!
Osim sto ne znas da se kaze "ne fali" a ne nehvali.
Ljudi, sta se uzbudjujete! Mleko se pravi sa vodom, i u majcinom mleku ima 90% vode... Jedino kada joj dajete kapi protiv grceva u stomaku pa joj stavimo 3-4 kapi i, malo vode, pa iz sva puta popije. Valjda joj slatko i tecno, pa joj prija, ne place.... ;) Pozdrav svim roditeljima... Stefan 89'
Imam bebu od 3 meseca, dojim, ali dajem i dohranu jer nemam doviljno mleka. :( Dr. mi je rekao da posle svakog obroka detetu dam malo vode. Zivim na moru i leti je temperatura preko 37 stepeni. Pitala sam dr. da li da dajem vodu u malo vecim kolicinama, rekao je da moze. Sad pije oko 330ml/24sata. Sto vode sto caja. Inace imamo 7kg. Tako da mame slobodno dajte bebama vodu, ne moze da skodi. Pozdrav
Sv.zdravstvena organizacija preporucuje da se voda ne daje do prvih sest meseci bebinog zivota u zemljama gde nepostoji cista pijaca voda a mi smo odmah prisvojili sve sto dolazi od s.z.o bez provere. Moja beba je posle mesec dana bila zedna. Osluskujte svoje dete i njegove potrebe a ne sta vam pricaju i s.z.o je institucija a vasa beba ljudsko bice.
Moja beba, koja nema jos puna 3 meseca, nece vodu kada je gladna. Isto kao sto nece mleko kada je zedna. Sve je to individualno, kao i nasi porodjaji. Pedijatar nam je rekao da mu dajemo vise vode u ovim letnjim mesecima. Dete pije koliko mu se pije. I kada se narucka, pa pocne malo da place, ponudim mu vodu i nema tu neke diskusije. I ja sam pila vodu kao beba.....
Kako znate da vam je beba bila zedna? Bebe hoce da piju vodu i kad su gladne.
Dete mi je rođeno u avgustu, od prvog dana u porodilištu pije vodu. Od početka je na Bebelacu. Voda je nezamenljiva. Voda je zdrava. Nemojte da vam bebe budu žedne.
Sram Vas bilo Danijela! Nabijanje na nos majci što ne doji je jako licemerno i primitivno. Ne znate koji je razlog tome tako da se ne blamirajte sa takvim komentarom. Svoju frustraciju lečite kod stručnih ljudi, internet to definitivno nije. Sve najbolje :)
Sram Vas bilo,Teodora. Ja nikome ne nabijam na nos ništa. Kažem svoje mišljenje. Šta ćemo sa mojim detetom koje nije želelo vodu?! Je l ja treba da se osećam loše zbog toga?! Meni stručna pomoć zaista nije potrebna, da jeste, ne bi me bilo sramota da se obratim kome je potrebno. Mama koja svom detetu daje dohranu je sve samo ne za omalovažavanje. Voda nije nezamenljiva. I dalje sam tog mišljenja. Sve najbolje Vam želim, naravno, A Vi meni, očigledno, ne, jer na mom komentaru ispoljavate svoje frustracije.
Majcino mleko je nezamenljivo. Sve ostalo jeste.
Genetika je ispred svega. Dete zdrave, srećne i dobre majke koja nije dojila iz BILO KOG razloga koji nikome nije dužna da objašnjava, biće sigurno pametnije i zadovoljnije od deteta majke koja ima potrebu da učini da se bilo koja žena oseća loše što nije možda bila u mogućnosti da doji, sve i da je dojeno do 5.godine :) Svet bi bio lepse mesto kada zena zeni ne bi bila vuk, nego podrška. A da, nezamenljivi su i ljubav, srećno okruženje i srećna majka.
Vidim da odgovoriste na moj komentar. Pa, slažemo se u skoro svemu osim u ovom što osećam da me prozivate iz nekog, Vama znanog, razloga. Odgovorih Gospođi Teodori, pa ne bih da se ponavljam. Svako dobro Vam želim. Vidim da ima mnogo žena koje misle kao ja, a to je da voda nije potrebna dojenom detetu. Treba se ograditi, a ne savetovati da je voda nezamenljiva, jer to nije istina. Svako dobro Vam želim.
Ja imam sina od sedam meseci, vodu sam pocela da mu dajem posle treceg, tad je prestao da sisa i sad je pije u poprilicnim kolicinama. Cajeve mu do sada nisam davala, a od sestog sam pocela sa zitnim kasicama, a onda i ostalo. Mislim da bebison treba vodu kad krene sa cvrstom hranom.
Vidim da neke mame kazu da svojoj deci daju kravlje mleko i da su im deca dobro. Posledice ovog necete ni videti sada nego kad Vam dete odraste. Neki od sigurnih problema su alergije, astma, autoimune bolest... I glupo je porediti nasu zedj posle kravljeg mleka jer u njemu nema 90% vode i nije ni blizu sastava kao majcino. Sto manje vode u prvim mesecima bebe veca inteligencija kasnije. Sve sto se lose uradi u periodu formiranja bebinog imunog sistema kasnije ce se pokazati kad odrastu. Moja beba nije htela vodu iz flasice pa sam joj davala na kasicicu i onda je pocela da je pije.
Vidim, Vama je mama davala vodu u prvim mesecima izdašno..
Ne postoji no gospojica hoće da kaže da ko daje vodu deci, biće mu glupa deca.

Moja baba je stalno govorila "ko peva dok jede, biće mu luda žena".

Ne znam zašto sam vam ovo ispričao. Važno je da ne škodi.
U ime oca i sina...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »