Komentari za tekst "Tate, kako da se lako zbližite sa bebom?"

Komentara
21
Ostavite komentar
pa moj muz nije bas sa njim svaki dan bebac je samo samnom svaki dan uzmega on
Ne znam šta mi je jadnije i primitivnije, ovaj tekst sa uputstvom kako da se otac približi sopstvenom detetu sa sve rečenicom verovatno ćete u početku izbegavati nasamo da budete sa svojom bebom ili komentari čitateljki koje sa oduševljenjem pišu kako im muž "pomaže", otprilike kao da je on gost, pa wow pomaže, kako dobro. Ne pomaže vam, nego igra svoju ulogu. Nije vaša obaveza dete, a on ako pritekne, pritekne, nego je dete zajedničko, dakle, oboje se bavite detetom.
citam konentare i ne mogu da verujem sta sam sve procitala! ako imamo dete, valjda je zajednicko, najgluplje pitanje od kad imamo dete: "A JEL TI MUZ POMAZE?"pa muz ne pomaze nego je roditelj, valjda treba ravnopravno da ucestvuje u svemu. bez uvrede, meni je ovakav nacin razmisljanja primitivan. niti ocekujem da dobijem medalju sto brinem o detetu, jer je to valjda normalno, a isto tako mi nije jasno cemu hvalospevi na racun muskaraca koji su angazovani oko brige i podizanja dece kao da je to ne znam ni ja sta, a trebalo bi da bude normala.
I ja sam jedna od onih sto ima divnog muza... Od dana kada smo stigle beba i ja kuci nije prestao da mi pomaze. Uvek je tu i kada ode na posao jedva ceka da se vrati da bude sa mnom i bebom. Uvece je on uspava, a ja odmaram. Najbolji je
Nemojte mi zameriti, ali ovo mesanje tate u negu i cuvanje bebe, za moj ukus je malo...too much... Mislim da se tu ne radi o pozrtvovanim tatama vec o ljudima koji vole svoj nos svuda da gurnu, sto mi uz ulogu muskarca u porodici nikako ne ide. Moj suprug je neko ko ima svoj posao koji radi temeljno i kvalitetno i dobro zaradjuje, i to je nesto sto njemu oduzima dobar deo dana. Ostatak dana bavi se decom tako sto sa njima prica, igra i zabavlja ih u kuci, i tako sto ih izvodi iz kuce na neki sport ili u setnju. I za moj tj nas ukus sasvim je ok i dovoljno. A te tate koji podgrevaju mleko i hrane bebe, prepovijaju pupkove i mazu guze deci.... sto se mene tice neka, hvala...
Evo ja sam ta koja u našoj kući zarađuje dobro. Znači li to da ja treba da se malo poigram s detetom kad dođem kući, a da muž radi sve ostalo? A ako vaš muž i vi vidite decu kao teret koga želite da poštedite svog muža jer mnogo radi, možda i nije trebalo da ih imate.
Citam i ne verujem kako zena moze biti primitivna, da ne kazem zatucana. I ja odlicno zarađujem pa to ne znaci da ne treba da hranim bebu. Zajedno učestvujemo suprug i ja u svemu sto se tice nasih blizanaca.
Moj muz zarađuje ne dobro, nego odlično. Profesionalni je sportista, sto znaci da se mnogo fizički trosi,a uz to i psihički takodje. Pa opet kada je kuci, a dete počne da place jer se ukakilo ne ceka da ja ustanem, nego odradi sam. Ako se desi da ja nesto radim, naravno da ce namazati guzu, okupati dete, pustiti mene da odspavam i nece mu dete služiti samo za igru i zabavu. Tako da, meni je ta prica tata mnogo zarađuje bla, bla bla... Otac je ravnopravni clan porodice, a ne gost. Zanima me sta ce Vas muz raditi i koju ce obavezu imati kad dete poraste pa ne bude zainteresovano za igru i izlaske sa roditeljima?
Ma da, bitno da on zaradjuje dobro.
Za moj ukus, malo je reci koliko ste zadrti, i Vi i Vas suprug koji dobro zaradjuje pa to moze da zameni odnos sa decom.
Izgleda da se ipak vreme menja cim postoje ovako divni muzevi! I ja sam ponosna na najboljeg muza i tatu na svetu!
Iskreno, ja sam ponosna na muža. Jedino što nije uradio za našeg sina za ovih dva meseca je dojenje. On je najbolji tata na svetu. Iako sam mu par puta rekla da spava u drugoj sobi da bi se odmorio jer ima jako naporan posao, nije hteo. Kaze da je to i njegovo dete i da mu nije problem. Obozavam ga.
moj suprug Darko je najbolji Tata na svetu 😊 cini mi se da je cak i sigurniji nego ja sa nasom Princezicom koja ima dve nedelje...😊 sve zavisi od muzeva...pozdrav svim MAMAma 😘
porodila sam se pre dve nedelje i moram zaista da pohvalim svog muza kako se snasao sa bebom.Kako sam secena i imam dosta konaca prvih par dana sam imala jake bolove,nisam mogla da ustajem i bolelo me kad hodam i drzim bebu tako da je muz morao skoro sve da radi.Moje je bilo samo da je podojim.Tako da je on kupao,presvlacio i nosao.Sad jedva ceka da on radi oko nje bilo sta i nije mu tesko da ustane po 10 puta nocu da je uzme.Muzevi budite uz svoje zenice...tezak je oporavak posle porodjaja.Treba se vratiti u normalu par dana.Moram da dodam da je pritom i meni pomagao da se kupam,obucem,jedem...sad svi kad ga vidr kazu da izgleda kao da mu je ovo peto dete.:-)
Citam sve ove komentare i volela bih da sam ja bila u istoj situaciji......nazalost uvek postoji i drugacija stvarnost, ja sam jedna od onih zena koje su dozivele upravo suprotno
Moj suprug kao da je trazio povoda da sto manje vremena provodi sa bebom I sa mnom. Od samog starta je presao da spava u drugu sobu, nije ustajao nikada (ni vikendom) nocu, nije kupao svoje dete, nije ga setao preko dana.....jednom recju dobila sam bebu, ali izgubila partnera.......moja sreca sto se rodio plod nase ljubavi nije bila dupla, vec samo moja.....on nije bio spreman na to (nakon 11.godina ljubavi).....I sve to kulminira brakorazvodnom parnicom koja upravo traje :(
Sve ovo pisem sa ciljem da vama koje sve to imate naglasim da to treba da cenite I ne uzimate zdravo za gotovo
Moj muz je bio zainteresovan prvih nekoliko Dana po izlasku iz porodilista. Beba sada ima 5 meseci,non stop je Sa mnom,jer on radi po ceo Dan,stigne uvece pred kupanje,a ni vikendom mi nista vise ne pomaze. Sta da radim da ga ukljucim vise? Razgovarali smo vise puta na Tu temu Ali on Kao da ne razume Sta mu pricam. Mnogo Sam ljuta...
Nema sta da mu pricas. Bebu u ruke, kazes gde je sta i sta treba da uradi i kazes da moras napolje.Pbavezno izljubi i muza i bebu i sa osmehom na lucu izadji. Otidji malo kod neke drugarice, kod manikira , frizera nebitno. Neka vidi sam kako je kad je sam sa bebom a nema pored sebe nikoga da bebu preda kad krene da place. Ili kad dodje kuci neka odmori od posla neko vreme a onda mu kazi da ce veceras kupati bebu jer tebe bole ledja, ako kaze da ne zna ti mu kazi da ces biti sa njim i govoriti mu kako samo da eto ne mozes da se sagnes.Jednu po jednu stvar, ne zahtevsj sve odmah. Sve na lep nacin.Ako krenes da se svadjas samo ce se inatiti.
Moj muz je zaista radi sve sto i ja, cak i vise, posto sam se ja plasila da je kupam u prvo vreme, a ne on. Pratio je svaki dan sve sto radimo i davao 101% sebe. Nisam mislila da ce biti tako, ali me je stvarno ostavio bez reci. I svako jutro pre nego sto krene na posao, u 6 ujutru je on nahrani, posto je meni mleko stalo. Zaista sam ponosna na njega!
Slazem se sa damama koje su dale svoje komentare da postoje ocevi koji su svojoj deci najbolje tate, i brizni muzevi. Tudja deca a kamoli bebe me nisu preterano zanimale dok nisam dobila svoju.U mojoj prici moj suprug je probudio tu ljubav prema deci i zaista sve zna oko nege nase male princeze. On je najbolji tata na svetu:)
moj muz je meni bio jedina i najveca pomoc kad sam se porodila. Imala sam tezak porodjaj tako da je on od prvog dana presvlacio cerku i kupao je sam dok nije otpao pupak. Posto cerka nije htela da sisa uvece kad se probudi on napravi mleko i nahrani je a da mene nije ni budio. Kad sam se oporavila zajedno smo nastavili da cuvamo nasu cerku. Na tome sam mu zahvalna za ceo zivot. Sad cekamo drugu bebu i nadam se da ce porodjaj proci lakse i da cemo od samog pocetka zajedno da cuvamo nasu bebu.
I moj muz je dokaz da tate mogu da ucestvuju u svemu, osim u dojenju! Vec 2. dana je kupao bebu, a danas je mnogo bolje uspava nego ja! Prema tome, ne prihvatajte izgovore da se boje ili ne umeju, sto pre se ukljuce u sto vise aktivnosti, bolje ce razumeti i dete i vas!
Lep pozdav :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »