Komentari za tekst "Emocije u trudnoći - evo šta možete da očekujete"

Komentara
151
Ostavite komentar
Caj od matocina puno pomaze a ne deluje negativno na plod.
Ja sam u 21oj nedelji,imam visoko rizicnu trudnocu,tako da sam prestala da radim :-(. Nemam problema sa promenom raspolozenja,ali sam inace jako osecajna osoba. Jako sam tuzna i usamljena svakodnevno,"dragi" ili radî a kad je kuci na tel je,gleda tv,ja kao da ne postojim. Posto moram mirovati,po cele dane sam sama u iznajmljenom stanu. Nemam kome da se obratim,osecam da sam sama :'( . Nekada pozalim sto sam trudna,da mogu da se okrenem i odem. Nismo vencaní.nemam niciju psihicku,ni finansijsku podrsku. Ako me uhvate jos i promene raspolozenja kao kod nekih mama ne znam sta cu...... pozzz
Duso misli na bebu i da sve prodje kako treba,bez stresa i nerviranja!Sebi i bebi si najpreca...:)
i mene uhvati depresija i nervoza, sama sam skoro citav dan u gradu gde nemam prijatelja, barem ne bliskih. ali ovakvo stanje me srecom hvata samo povremeno. treba gledati i citati vedre i pozitivne tekstove, knjige, shvatila sam da me je u pomenuto stanje najcesce dovodila jedna knjiga o trudnoci tj. prvim mesecima zivota sa bebom gde je sve napisano ako se ja pitam grubo, previse strogo i bez imalo lepih strana roditeljstva (knjigu sam bacila!) ...
Zdravo, izgleda da nisam jedina koja je pod negativnim emocijama u vreme trudnoce. :) Mada mene zanima da li ima neki caj ili nesto sto moze i sme da se konzumira a da ne skodi meni i detetu kako bi smanjila nervozu i napestos? Ponekad sam jako zabrinuta zasto sam tako nervozna. Ne znam za Vas ali meni smetaju i rodbina i familija. Mozda je to normalno ali ja se jako tesko nosim sa time. Volela bih kada bi mi neko rekao sta i kako ili jednostavno da trpim sta cine hormoni? Pozdrav.
Ne treba mi ničiji savet.Dovoljno mi je da po vašim komentarima vidim da nisam jedina i da su ta negativna osećanja normalna.Nek nam je Bog u pomoć.
sta da radim nisam dobila dva meseca a nisam imala odnose? kakav je to znak
Ja sam u većini slučajeva neraspoložena, tužna, depresivna. Da li je to normalno stanje, s obzirom da mi je prva trudnoća? Ima dana kada mi ništa ne može pokvariti raspoloženje, pa se čak i našalim na račun svoje kilažu i izgled, a ima dana kada sam usamljena i samo mi se plače. Da li loše raspoloženje može da utiče na razvoj bebe? A trenutno sam u šestom mjesecu trudnoće.
Meni se u zadnje vreme place ili sam tuzna ponekad zbog gluposti mnogo sam osetljiva i lako se uvredim.
Ja sam stigla do sedmog meseca trudnoce i jos uvek kuburim sa raspolozenjem. Tako da sve je to normalno, nemoj da se brines. Uzivaj
Ćao mamice, ja sam u 20toj nedelji i zadnjih 5 dana sam puna negativnih emocija sve me nervira, imam napade besa, jednom je telefon nastradao jednom moja ruka jer sam udarila ormar, nikako da se kontrolišem, a onda me posle peče savest zbog bebe :-(
drage moje... ja sam u 19 nedelji i jedva cekam da se porodim i drzim bebu u rukama... presrecna sam beba se mrda i sve je u redu,a sa druge strane se nikada gore nisam osecala... nervoza,napetost,nesanica... glavobolja...placem po ceo dan... samoj sam sebi naporna... sve me mrzi i nista mi se ne radi... u novoj sam sredini i po ceo dan sam sama... muz mi radi... a ja ne znam sta cu sa sobom od dosade...cak sta vise kao da sam zatupela... nista me ne ispunjava... dajte neki savet?stvarno ne znam sta da radim vise?
ajde mlim vas recite mi da li je normalno to sto nikog ne pdnosim bezim od svih sve mi zivo smeta,smetam i ja sama sebi.Tek mi je treca nedelja.
Svako ko misli da se u trudnoci uziva tripuje se. Prvo svaki dan bi trebalo nesto da spremis za jelo da bude zdravo za bebu i tebe. Ne izlazis. Ne pijes i ne pusis. Ne mozes sama ni da se izdepiliras...Neki nemaju ni odnose. Mnogi te iskuliraju (ali to je dobro jer znas ko ti je pravi prijatelj za dalje). Places pa se smejes kao da si luda! Muz mora da te nervira jer ni ne zna kako se osecas! Ako si u gradu gde nemas nigde nikog neces znati kako je to kad ti neko spremi rucak ili ugadja jer si trudnica. jedino mi je lepo kad osetim kako se mrda, tad poludim od srece!
I meni Natami isto.Drugi brak treca trudnoca na koju nisam ni bila spremna al eto nisam precutala pa je muz insistirao da je odrzim,mada nikad nisam ni abortirala.Sad se osecam usamljeno ,on ima pare a ja kao da kamčim stalno,moju platu tri meseca nisam dobila a ni on nema neki osecaj,vise je opsednut sobom i decom.Besna sam na ceo svet a u stvari bi samu sebe zgazila koliko sam ispala glupa za sebe,pri tom sam extremno nervozna i on me uzasno iznervira.Htela bi da se opustim al me sve zivo dotice i nervira.
Kraljice!Meni je ovo drugi brak i treca trudnoca i povraca mi se od svega jer znam sta me ceka! Radim po ceo dan kao menadzer,mrzim sve oko sebe i ne znam na koju cu stranu pre.Trudnoca je sranje i svaka koja kaze da joj je divno patoloski laze.Nekad mi dodje da navucem dzak na glavu.
Da li raspolozenje mame utice na bebu i kad se majka nervira i sekira da li to lose utice na bebu i da li postoji rizik da bebi srce prestane da kuca?
Cao svima.Ja sam u dvadesetoj nedelji trudnoce ,prva mi je trudnoca i super se osecam...planiram da idem na more a o putovanju cu jos da pricam sa mojim ginekologom...
Ja sam u sesnaestoj sedmici trudnoce i vec je pocela nervoza, najgore su mi nagle promjene raspolozenja u jednom trenutku sam nasmijana u drugom placem, ali valjda je sve to normalno.
Cao svima,ja sam u 13 nedelji i sve je hvala dragom Bogu sa bebanom u redu,ali ja imam takve promene raspolozenja,da ne znam sta da radim.... Postala sam ljubomorna,a ynam da nema povoda,jer me moj dragi voli i ja to znam,ali opet nisam sigurna...Prva mi je trudnoca i sve mi je novo....mnogo placem,pa se bojim da to moye da steti bebi,sta Vi mislite?Pozzzz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »