Komentari za tekst "Kako se pravilno neguje pupak bebe?"

Komentara
27
Ostavite komentar
Drage moje, moj sincic danas ima 13 dana i jos nam nije otpao pupcani patrljak. Ne brinem se nesto posebno jer nam je kod starijeg bate otpak tek nakon 24 dana. Nismo imali nikakve intervencije tada, a nadamo se da necemo ni sada. Moguce je da je to i nasledno, a lekari su nam reklai da je to i zbog toga sto je pupcanik bas debeo i da mu zbog toga treba i duze da se osusi. Veliki pozdrav!
Moja beba ima vec 15 dana, a pupak nije otpao. Patronazna kaze da je sve ok, ali se ja ipak brinem. Tesi me samo sto nema crvenila, niti iceg drugog, ali 15 dana......
ovaa stranica e najdobra samo taka dase prodolzi site informacii se na dofat pozz mn i fala vi bidejki vie ste patokaza za majki prvorotki:)
Pre nego sto sam rodila, upravo zahvaljujuci bebcu i njemu slicne sajtove za negu pupka svoje bebe sam spremila 3% hidrogen, sterilne gazice i prasak bivacin. Medzutim, prilikom ispusta iz bolnice pedijatrica me je savjetovala da bebin pupak cistim samo i jedino alkoholom! Da pupak ne prekrivam gazamo jer tako samo usporavam njegovo susenje!!! Radila sam kako su me savjetovali u bolnici, pupak cistila alkoholom, ostavljala ga otvoren i pampersice svijala kako bi pupak ostao otvoren (koliko sam se kajala sto sam poslusala takav STRUCAN savjet namesto svoj razum, i ono sto sam procitala na forumima) Pupak nije se susio, naprotiv poceo je krvarit, pojavio se i iscjedak. Odveli smo ga u bolnici kod pedijatrice koja nas je otpustila (jos nismo imali maticnog pedijatra) Izgrdila me je, drzala pridike kako nisam ga dovoljno dobro cistila i sasula povecu kolicinu alkohola ravno na pupak. Kako se krvarenje iz pupka produzilo i narednjeg dana, uputili smo se u privatnu polikliniku i Hvala Bogu nasle PRAVOG pedijatra! Savjet je bio upravo kao sto su i opisali na ovoj stranici, a isto tako je dodao da se pupak moze custit i sa cajem od kamilice koja je i sama antiseptik, al obavezno se zastitit sterilnom gazicom. Nakon par dana, pupak je odpao. Moj savjet: slusajte sto vam beba kaze-iako ona ne zna pricati, njena ponasanja vam kazu sve! i dvaputa provjeriti kakvim pedijatrom dajete svoje povjerenje i bebino zdravlje.
Dopada mi se ovo što sam pročitala i moram da pohvalim one koji su ovako kratko i jasno predstavili obradu pupka koja predstavlja veliku nedoumicu šta sa njim.
Zameram majkama koje govore da one ne smeju da dodiruju pupak i obrađuju ga. Smatram da su u obavezi da odrade taj posao koji ni malo nije težek i komplikovan. Uvek treba misliti o tome da je to u korist deteta i neka se boji koliko god hoće mora se odraditi obrada jer mogu nastati silni problemi.
Vaše dete će uvek pre prihvatiti neprijatne intervencije i postupke u i od ruke svojih roditelja kojima veruje nego od nepoznatog a ovim putem grdim roditelje koji zbog SVOG straha ostavljaju decu tuđim rukama.
Mislite o tome i progutajte strah SADA STE RODITELJ I ODGOVORNOST JE VEĆA ZA DRUGE.
Veoma korisne informacije i fantastican sajt!
Majkice.....volite svoje bebe i ucinite sve da bi one izrasle u zdrave osobe....pridrzavajte se onoga sto vam lekar,sestra ili bilo koje drugo,ali STRUCNO, lice u ovoj oblasti kaze...jer zeli sve najbolje vasoj bebi : ) Pozdrav svima
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »