Komentari za tekst "Zašto deca ujedaju i kako ih sprečiti?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Moja cerkica ima 2 godine. Na pocetkunove god ujedala je nas kod kuce i smo jojbzapretiki da to ne radi. I prestala je. Pre 2 mesec dobila je batu i tu je malo postala ljubomorna. Pre mesec dana pocela je da ujeda decu u vrticu. Pricamo joj kod kuce da to ne sme da radi. Kad joj nesto ne damo u nekom trenutku ume da krene kao da ce da gricne ali podviknem joj. Ali problem je u vrticu. Tamo ujeda decu. Ne znam kako da je odviknem
Moj sin ima 16 meseci, grize, ujeda sve, a najvise drugare, on misli da se tako iskazuje ljubav jer ne zna da poljubi vec gricne. Ima nenormalno paznje od svih nas, ne radi to jer je ljubomoran ili besan vec zato sto je srecan sa drugarima ali ne zna drugacije da iskaze srecu osim tako. Ja mu se ljutim, ucim ga da mazi drugu decu ali on ne popusta i vise ne znam kako da ga odvratim od ujeda.
Moje dete je sa godinu i par meseci imalo fazu ujedanja, kad je pokušavao da nas spreči da ga presvlačimo i sl. Dakle kad ga uzmem, a on to ne želi, pokušavao je da se odbrani ujedom moje ruke. Pričala sam, objašnjavala da me to boli i negodovala, na kraju je počeo dobijati malo po guzi (preko pelena i odeće) i smirio se. Mislim da roditelji ne smeju da prelaze preko toga već da aktivno prate i suzbijaju taj vid ponašanja.
Slažem se sa vama Slavice, trenutno prolazim kroz istu fazu, ne grize druge, samo mene. Vidim napredak od kako sam i ja počela malo po guzi. Treba da se zna ko je mama a ko beba.
Moj sin godinu dana najvise ujede svog tatu a on bulji non stop u telefon i nece da ga seta. Dere se kao idiot da se beba sva isprepada.
Mene ne grize.
Ko tu ne zna da se ponasa....hm
Moje dete ima skoro dve godine nije agresivan i ne ujeda nikoga imali smo situaciju gde ga je dete ujelo 4 puta koje je mladje ima godinu ipo .Kada se situacija ponovila i 4 put donela sam ga kuci bez reci naravno plakao je ujed je bio toliko jak da je pomodreo i vrlo brzo dobio jaku braon boju.Nakon smirivanja deteta skrenuli smo paznju majci odnosno moja majka naisli smo majka ,naisla je na niz uvreda cak je i fizicki napadnuta nakon toga sam i ja skrenula paznju i moj suprug ,sada vec na ponasanje majke jer je ujedanje palo u drugi plan ocigledno jer sada kada se sretnemo ona tera moje dete i govori toliko agresivne i isfrustrirane stvari da je najbolje da se pokupimo i odemo iz parkica,posto se radi o maloj deci koja ne razumeju kad im se kaze ne prilazi moj sin trci ka njima jer su to blizani normalno je da se rako ponasa jer obozava decu ali ne shvata nazalost situaciju da mora da se skloni jer ce ponovi biti izujedan.Ponela sam ga odatle na drugu stranu naravno da zeli da se igra i zeli da ostane,ali moram da ga zastitim ,najgore u celoj prici je sto majka i baba te dece okrivljuju nas kao da je nqse dete ujedalo,a ne njihovo,tako da masa roditelja ni ne ume da prica lepo i ci vilizovano kada im se skrene paznja na decu,vec odmah krecu napadi tipa ma lud si,cuti pokri se itd.....Ponasanje koje ne dolikuje ocdraslim i zrelim osobama
Moja cerkica ima 19 meseci i neverovatno jako grize :) al kod nje nije samo to da grize sestru Koja je starija od nje.vec grize sve sto joj smeta gde se udara.mnoge flasice je unistila grizajuci. Kako je odviknuti od toga?
moja sestričina ima godinu ipo dana inače ima i brata blizanca, počela je da ga ujeda konstantno i to već predstavlja problem jer brat ima ujede svud po telu i veoma ga bole, kako da promenim situaciju u ovom slučaju.
Izmedju druge i trece godine, moj sin je ujedao decu u vrticu, dok brata i sestru nije dirao. Znao je da u toku dana ujede sestoro dece.Mi smo bili ocajni, jer nismo znali razlog takvog ponasanja.Sve nam se razbistrilo, onog momenta kad smo shvatili da dete ima problema sa sluhom, a samim tim i sa govorom, pa prema tome nije mogao da recima iskaze svoje osecaje.Kad su mu uklonjena sva tri krajnika i uradjena paracenteza, sluh mu se vratio i poceo je normalno da komunicira, tako da nije bilo potrebe da ujeda!
A ujedanje ako se tako igra? Ih, kada je ljuta onda udara, gadja, sutira i tako to. Grizenje ostavlja za igranje.
Glodalice su sluzile za skupljanje prasine, sve ostalo je bilo za glodanje a najvise bliske osobe. Jos uvek imam tragova. Ujede ponekad i sebe, zaplace i nastavi po starom. i to traje vise od 3g.
Mene je najstaruju sin ujeo par puta tako da mi je skoro odgrizao komad mese, a to je imao4 godine,Jednom kad sam usisavala stan me ujeo za butinu a drugi put se igrao sa ujakom kao oni su psi i ujedaju pa kad me ujeo za zadnji deo noge za list.Treci put me ujeo na pesckom prelazu u Novom Sadu kad smo isli u setnju u park.moja drugarica je tad vodila sa sobom sina od komsinice, presla je preko pesackog prelaza i rekla :Sveto nema cokolade za tebe jer si zadnji....Tad me sin Sveta tako ujeo za gornji deo sake. ja sam trgla ruku a on je potrcao i ravno pod auto, golf ga je slabo udario branikom u glavu... .od tada Vise ni jednom me nije ujeo nit mu je ikad vise pala takva ideja na pamet..Odvikla sqam ga od igara agresivnih pogotovo tih kao pas koji ujeda itd...Dugo mi je trebalo da iskorenim takve glupe igre...od tog ujeda vise nikom nisam ostavljala sina.Sa tom devojkom se vise ne druzim, a posledice udara u glavu na srecu nisu bile osim cvoruge...Mladji sin i cerka - blizanci su me jednom ujeli slucajno kao bebice a najmladja Sara me ujela par puta isto kao bebica i jednom kad je stavila zeton u usta da joj ne uzmem zeton:Sveta sad ima 12 i po godina...a seca se sta se dogodilo u vezi sa ujedima...
Moj bebac ima 22 meseca i bas ujeda, a nije zapostavljen. Probala sam sve savete, ali nista ga ne sprecava. Zna da boli i jos se smeje...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »