Komentari za tekst "Vaša beba u 21. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
42
Ostavite komentar
Caos mame,moj filip 21+4 .. takodje baca po stanu i gleda u mene i smeje se .. tacno ceka da mu se kaze nemoj Filipe :D pritom jos Siki :)) i odmah dodje da se slihta i da sisa stooo je bacao stvari .. ma medeni su .. pozz za sve mame
mi odavno imamo kos, stavimo ga na sred sobe i ubacujemo, i super se igramo, u igraonici baca bas lepo one sve loptice, zubici u nam svi izasli, a pricamo od 15meseci, sa 18 smo poceli da sastavljamo prosto prosirenu recenicu :-)
Naša Sofija baca na pod sve stvari koje joj dođu pod ruku, a pošto je primetila da joj svaki put kažem da nije lepo to što radi, sada razbacuje igracke unaokolo i da bi mi privukla pažnju ☺ lakše mi je sada kad znam da je to normalno za njen uzrast ☺ pozdrav svim mamama 😊
Neda ide na nošu i još siki...pozzz za sve drugare 21+4
Moja Sarah ove nedelje i predhodne je jako nervozna ,place,nece da jede ..Ustanovili smo da su zubici u pitanju...bas joj je tesko...😕
Isti slucaj,bas kao i prethodna decica i moj decacic Lazar obooozava da baca kamencice,loptice i slicno,a takvu igricu zove ,,Bab,bam,,:-)))))
Moj sin obozava da baca igracke i davih rusi kada su poredjane i to je za njega uzivanje.:-)
Nasa devojcica obozava da bacaka stvari, samo vice "bac"!:)
Iznenadjuje me koliko razume sve sto joj se kaze, mi sa njom pricamo kao da je odrasla, mislim, lepo joj sve objasnjavamo, pokazujemo sta radimo, pricamo joj zasto nesto radimo...Svasta zna, sve vise prica i fenomenalno pamti i povezuje stvari.Nikada nije bacila neki tezak predmet da nesto razbije.Obozava da baca kamencice u bare i obozava da gazi po baricama.:)))Mnogo mi je zao sto moram na posao pa ne provodim vise vremena sa njom.:(Divna je, stvarno uzivamo u roditeljstvu njen tata i ja.Ima trenutaka kada nam je tesko narocito kada nam se spava, mislim na mene i mm, posebno u periodima kada malenoj izbijaju zubici pa ne spava lepo.Trenutno je zatisje, nikle su nam trojke pa smo mirni neko vreme dok ne krenu petice.Jos njih da izguramo i GOTOVO je sa zubicima!:)
I kod mog sincica je slicna situacija Tayana:) pa sam i ja pocela da brinem.
Tayana, ista stvar je i kod nas!
Tayana, nije jedini :)
Drage mame,

U kojem mjesecu je vasa beba dobila petice (zubice)? Moj djecak se vec dvije sedmice budi po noci, placuci, nekada samo cvili kroz san, a primjetila sam da puno stavlja prstice u usta. Ne znam da li je ovo povezano za zubima, ili je vec poceo da ima nocne more...cini mi se da u ovom uzrastu pocinju da prolaze i kroz tu fazu. Takodje u posljednje dvije sedmice prica kao navijen, tu i tamo moze da se razazna neka rijec koju je naucio, mada vecina je brbljanje. Znam da neki povezuju i budjenje nocu sa razvojnim fazama, u ovom slucaju govorom. Bilo bi mi drago da znam da nije jedini koji prolazi kroz ovo.
Moj mali Dani je bacao autiće i sve to mu je bilo dovoljno lagano da može baciti.Sada smo mu kupili koš i loptice. Postavili u njegovu sobu na zid. Oduševio se tom idejom da sad ima cilj u šta ce ubacivati loptice. I prestalo je bacanje tvrdih predmeta po kući. :)
Mi smo usavrsili bacanje stvari u kantu,samo sto mu u poslednje vreme wc solja predstavlja kantu :))))
Moj mali inadzija vec duze baca stvari,a stvarno postaje precizniji. O nmora da baca i smece(na sta se ja jezim,jer prepipa cijelu kantu),sada vec fino sutira pa igra sa mamom i fudbal.da nesto super jasno prica-ne prica,ali vezuje rijeci, sve zna da pokaze tako da mi nije neka frka.posto ima malog bracu od 2,5 mjeseca,mazi ga i bas ga voli(jnaravno da moram da pazim da ne ponese batu,ne nahrani ga ili da mu bojicu u ruku,ali najvaznije je da nije agresivan).danas je braca bio na naknadnom slusnom testu(sve OK) a ovaj je plakao svo vrijeme jer nije dao batu da ga doktorka dira.A da-njlakse da bude miran u prodavnici-kazem mu da cuva brata i on,mrvica stoji pored kolica kao vojnik i pjevusi bati.
PS.Flourete su vitamin D i flour koje se daju bebama od 10 dana do prve ili druge godine za razvoj kostiju i zuba.Moj bebac jos pije jer je po prestanku dojenja dobio karijes.To nisu tabletice cistog floura koje su mi u Srbiji pricali da trebam da pijem u trudnoci. Puse svim bebcimaa
Olivera, je li vam mozda dijete proslavilo drugi rodjendan? Ako je, neka mu je sretan, ali to bi upravo mogao biti razlog. Naime, ova stranice prati razvoj o tjednima upravo do drugog rodjendana. Ako pogledate, na gornjoj liniji gdje se biraju tjedni nakon 23mj i 4ned nema vise ni jednog clanka.
te tablete fluora su zabranjene za prodaju u vecini Evrope,pa i kod nas. jednostavno se ne proizvode jer je otkriveno da nanose vise stete nego koristi. inace su sve paste za zube za taj uzrast,bez fluora,obrati paznju.
Ja sam ih trazila pre nesto manje od godinu dana svuda da kupim i to su mi objasnili svi,od apotekarki pa do stomatologa.
pozz
Tanja
pitanje ne vezano za ovu temu,,Koriste li vasa djeca ili su koristila fluorette tablete za zubice,,navodno trebaju se do druge god zivota koristiti ,,mi ih nismo bili dobili od doktorice,,saznala sam od drugih mama da su jako bitne te tablete za djecu pa sam pitala doktoricu i ona mi ih je propisala ne znam sto sama ranije nista nije govorila jer sad smo knap imamo 90 tableta svaki dan jednu i taman cemo uglavit do drugog rodzendana!! Za mame cija djeca jos nisu dobila FLUORETTE PROTIV KARIJESA I ZA JAKE ZUBE!!!
zasto vise ne dobijam postu o razvoju deteta po nedeljama
Moje dete je sada u ovoj nedelji. Ne baca ništa, osim papiriće u đubre i loptu kojom se dobacujemo. Ne dira ništa što ne bi trebalo. Sve razume i priča kao da joj je bar tri godine. Tačno zna šta hoće i to lepo i kaže. Stalno razgovaramo o svemu i svačemu.

Mislim da je presudno da se detetu obraćamo kao da je odraslo, da mu objasnimo zašto nešto ne sme, a ne samo da mu branimo i da ga ne puštamo da radi nešto što je neproduktivno, već da ga usmerimo na nešto što je korisnije za njegov razvoj.

Stvarno je divno biti majka, uživam u razvoju moje male devojčice!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »