Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1010
Ostavite komentar
Adriana ako nisu prosli grcevi probaj sa Colief kapima,malo su skuplje ali odlicne,nama su prosli grcevi posle 2 nedelje upotrebe i kombinuj sa biogajom top kombinacija 🔥
Nama su najbolje pomogle vjezbice. Biciklo i kao čučanj dižete mu noge i masaža stomaka u smjeru kazaljke na satu. Mada vježbe su bile bas djelotvorne jer je u toku njih ispuštao vjetar :D i natezao se kao da kaki. Također ne znam je li ga stavljate ikad na stomak da spava. Preko dana ga stavim i on tad čini mi se sve vjetrove iz sebe opušteno izdiše. Imali smo prvi mjesec s tim problema kasnije vise je. Provjerite i hvat ukoliko dojite da li je pravilan.
Upalite usisivac nek radi 10tak min i vise i mirna beba smiri se
provereno mi imali velikih problema sa grcevima to je spaslo
Ja imam isti problem, ne znam kada prolaze vise grcevi. Koristim BebiTol Coli i Espumisan, probala i sa Plantex cajem, sve ublazi grceve minimalno. Beba gladna a ne moze da siska od grceva lepo…
Narucite preko insagrama sab simplex kapi protiv grceva, pomazu zaista.
Mame, moj bebac je na formuli od Aptamil AR 1, dobio je neki prolivčić, pedijatar nam je prepisao Novalac AR 1. Međutim, bebac od toga bljucka u mlazevima, čak mu je i na nosić izašlo, a samo je jednu flašicu popio. Od početka nisam imala mleka, prvo je pio Aptamil običan, pa Aptamil comfort, i na kraju Aptamil AR od kog nije bljuckao nimalo i koji mu se super pokazao. Mesec dana je pio tu formulu, i onda mu je pedijatrica prepisala Novalac. Da li postoji neki način davanja nove formule, da krenem po malo, ima li neko neki savet? Da napomenem da su rezultati dobri, i da nije nikakva ni virusna ni bakterijska infekcija hvala Bogu. Bebac ima 2 meseca i dva dana.
Ne koristite novalac, istrazivano je i dokazano da je to najlosila hrana za bebe. Najbolja je hipp organic, moj bebac koristi aptamil pronutru.
Mi smo prvo koristili Hipp organic combiotic nekih mesec dana,nakon njega aptamil pronutra,ni on nam nije odgovarao zbog prejakih grceva. Ali nam je zato novalac ac spas. Bljuckao je sva tri mleka,ali ništa preterano. Tek toliko da izbaci višak.
Kao i Aleksandrija, savetujem ti hipp organic dohranu, nama se super pokazala, uzimam joj hipp organic combiotic 1, isto kao i u vasem slucaju Novalac joj nije odgovarao, a cesto ga u dz preporuce jer imaju izgleda neki dil sa njima😆vidim da imaju reklame novalac po prostorijama. Hipp provereno radi posao i super je🥰 ima obican organic i ovaj sa probiotikom, pa izaberi sta ti je draze. Pozz
Probaj sa Hipp organic dohranom. Meni su nju savetovali jer je beve uglavnom dobro prihvataju a ne sadrzi ni aditive.
da li neko ima problem sa voznjom u kolima? kako krenemo negde, beba tako krene da place, retko kada odspava ili se umiri tokom voznje, da li neko ima slican problem , kako resiti ili pokusati resiti?
moja beba ima 2 meseca napunili smo 28 juna ne zalim se dojila sam ga dok mi nije nestalo mleko samo od sebe pa smo presli na bebelac pre nego sto je poceo da ga pije bio je jako nervozan svakih pola sata na dojku nisam nocu spavala uopste od kad dajem bebelac puno je mirniji uvece u 9 sati okupam ga jede i u pola 10 vec je u krevecu i spava budi se nanovo oko pola 1 popije 120 ml i spava do 5 ujtru stvarno nemogu da se pozalim tjst ocu da kazem mame ako dojite ako vidite da je beba nervozna i ako je nahranjena cista ako nema razloga da place probaj te da kupite dohranu i da mu date ako vidite da je narednih 3 sata miran da je raspolozen znaj te da vase mleko nije hranjivo😁
To baš nije toliko tačno, naime beba se vrlo brzo umori tokom sisanja, jer mnogo jače moraju da vuku dojku nego flašicu i pošto se umore one zaspu iako su idalje gladne. Isto tako adaptirano mleko je mnogo teže za varenje nego majčino mleko i zbog toga budu ošamućene, isto kao i odrasla osoba kada pojede nešto što se malo teže vari...Dakle, majčino mleko je upravo stvoreno baš za njenu bebu, jer beba šalje signale maminom mozgu šta mu je i koliko potrebno... Ako beba napreduje težinom i dužinom, znači da je mleko dobro. Ponekad se bebe više maze na dojci nego što sisaju i zbog toga su nervoznija, jer žele "utehu" iliti pažnju. 😁
Majcino mleko ne moze biti lose. Majcino mleko je najbolji izbor za bebu, 10ml majcinog mleka je 10 puta bolje od 100ml dohrane. Treba ohrabrivati majke da doje. Bebe su nervozne i cesto sisaju samo zato sto se majcino mleko duplo brze vari od dohrane.
Ne postoji nehranljivo majcino mleko. Može samo da ga nema dovoljno. Veca potreba za mlekom javlja se kada su skokovi u razvoju u pitanju. Pokusaj sa povecanjem unosa tečnosti, cajevima za dojilje i korišćenjem pumpice da povecas proizvodnju mleka. Naravno na kraju dana bitno je da beba napreduje, ali nemoj olako odustajati od dojenja.
Pozdrav. Bebac se rodio sa 4060 g, u prvih 40 dana je dobio oko 2200 g, a trenutno sa puna 2 mjeseca je tezak 7300 g. Isključivo je dojen, ispocetka smo dojili na zahtjev, ali po savjetu pedijatra, vec 3 sedmice dojimo na 3-4 sata. a proporcionalno i raste. Trenutno ne znam tacnu duzinu, ali je za prvih 40 dana narastao 8,5 cm. Znaci, ima preko 60 cm i dobio je 3240 g preko porodjajne tezine, a s onim sto je izgubio poslije rodjenja, to je ukupno 3500 g. Pedijatar je spominjao dijetu za bebu 🙄 iskreno, plasim se toga. Zanima me, da li je neko imao slicnu situaciju, da Bebac tako brzo napreduje, oko 3,5 kg za nesto manje od 2 mjeseca, a da je iskljucivo dojena beba? I koliko teže vaše bebe sad sa 2 mj? Hvala na odg 😊
Pozdrav, imamo sličnu situaciju, moja beba je rodjena sa 3820 grama, iz porodilista je izasao sa 3640 grama. Na kontroli sa 40 dana imao je 5900 grama i 59 cm, a sada sa 2 meseca ima 7150 grama i 64 cm. Iskljucivo je dojen. Kakva je sada situacija sa Vasom bebom, da li ste primenjivali dijetu koju je pedijatar pominjao?
Poštovanje moj bebac ima 2 mjeseca i 6 dana.Rodjen sa 3750 i opao na 3400..na prvu kontrolu kad sam ga odvela imao je 4240 E Stim da je sad na drugoj kontroli već 6 kg imao dojena je beba…Al pedijatar nam nije ništa spomenuo zbog težine samo nam je rekla da kasnije dojene bebe se ispušu i prestaju naglo da napreduju
I moja treca beba devojcica tako napreduje, bas kao i prva dva decaka. Merimo se sledece nedelje za drugi mesec. Decaci su mi fit, srednje visi, nikakva dijeta nikada. Bitno je da je proporcionalni napredak visina/tezina.
Поздрав маме! Моја беба има 2 месеца и почела је да балави, а од тих бала (бар ја тако мислим) јој се на лицу јавила иритација у виду ситних бубуљица, углавном на образима. Били смо код педијатра пре пар дана, речено нам је да није ништа и да није потребна никаква посебна нега, само нежно брисање бала. Али мени се чини да је бубуљица све више. Да ли је нека од вас имала слично искуство и како сте решавале овај проблем?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »