Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
u koje vreme dajete bebi kasicu,da li jednom dnevno?Wi koje ste pocele sa cvrstom hranom😊
Izmedju 9 i 10, u zavisnosti kad se beba ujutru probudila i kad je imala prvi jutarnji podoj, otprilike 2 ipo do 3 sata posle podoja joj dam da jede. Obrok ne mora da bude svakog dana striktno u isto vreme, pola sata gore-dole je ok, bebi je zbog rutine bitno da u neko okvirno vreme ocekuje obrok.
Svako jutro u 10h (pola sata manje-vise ponekad). Naravno prvi jutarnji obrok jeste mlecni (sisanje) i on nam je prilikom prvog budjenja u 7-8h.
Poz mame,da li su vase bebe jako nervozne pred svako spavanje,nebitno da li je to u toku dana za dremku ili za uvece,pocne da vristi,traje po 20ak minuta kmezi dok nezaspe?
Moja beba je takva. Pred spavanje bude bas nervozna i kenkava, pa ne cesto moram duze nositi i ljuljkati kako bih je smirila i kada vidim da nije skroz zaspala a smirila je spustim je u krevetac, cesto zaspi tako sama, ali nekad i zavristi opet pa je podignem i tako u krug.. sta znam, mozda je do toga kako sam je navikla, da je uspavljujem na sebi, a ponekad se i zabrinem da je nesto ne boli, mada je moguce i desni vec da bole jace.
pozdrav mame,beba u petak puni 6.meseci....od pre 4 dana se pojavila sukrvica u stolici(proliv)...jede,spava igra se sve redovno...bili smo kod pedijatra danas,kaze da je alergičan na kravlje mleko (ima ga u apramilu)...nema nikakv ojed niti ista....dobii smo waju,bulardi za bebe...moze li neki savet??
Cim je sukrvica to je alergija na nesto, ili hranu koju ste uveli, ili na proteine lravljen mleka, ili intolerancija na to mleko. Isprati, i idite kod pedijatra kad vam nesto nije bas ok na izgled, sta vas savetuje milunka i persa na drustvwnim mrezama, aman!
beba ima 6 meseci jos ni jednu noc nije celu prespavala,budi se po par puta hoce da se igra i posle nekih 2-3 sata kako se izigrala onda tek zaspi ...neki savet da prespava noc??hvala
Moja se isto neko vreme budila za sisanje jako cesto u toku noci. evo 3ca noc da je sama to izbacila. probudi se jednom mozda. Ali prespavamo noc lepo
Ni moj beban,jos nijednom nije noc prespawao,ali se nebudi za igru,vec za sisanje I to jako cesto.
pozdrav, nije vezano za bebu al ipak da pitam da li neko ima slicno iskustvo.porodila sam se u decembru ,carski rez.prvu mestruaciju dobila u martu , zatim drugu u aprilu i sad mi kasni .ne znam koliko se tolerise kasnjenje menstuacije posle porodjaja .bojim se da sam opet trudna bas mi je to rano.inace dojim bebu .hvala
Može da bude neredovno tokom cijelog perioda dojenja.
Pozdrav mame, beba 12. juna puni 6 meseci, uveli smo čvrstu hranu sa 5 meseci. Beba od rodjenja jede na 2 sata, sisa. Super napreduje, nocu se budi jednom ili 2 puta da jede, a nekad se budjenjima ne zna broj. Da li ima mama sa istim "problemom" i kako malo "razvuci" vreme izmedju hranjenja? Hvala unapred
Moja se budi nocu Svaka dva sata , dal da sisa dal zbog gasova vise Ni sama ne znam
Pozdrav mame, beba za 3 dana puni 6 mjeseci, stalno se osmjehuje ali nikad na glas. Ja se stvarno sad pocinjem plašiti, sin je sa 4-5 mjeseci vrištao od smijeha dok ona uopste ne, ali ovako se stalno smije. I ne guguce nešto mnogo. Ima li iko iskustva sa tim. U ponedeljak idemo kod pedijatra svakako ću to i njemu pomenuti…
mame,molim savet. beba mi za par dana puni 6 meseci,sa 5,5 smo lagano krenuli sa kasicama,medjutim već 2 nedelje nece da doji, tj doji samo u snu. kazu da je strajk dojenja. da li je neka mama imala iskustva sa time? koliko to traje? kako navesti bebu da ponovo normalno doji?
mame molim savet
vako beba kada ustane beba dajem mlijeka i poslem 1 sat kasicu jede
primer u 10 ustane pije mlijeko u 11 jede
pa u 14 pije mlijeko
na adaptirano mlijeko smo aptamil comford 1 dali radim neku gresku
beba je 5,5 mijeseca
Moja beba za 8 dana puni 6 meseci i sada vec prelazimo na jacu hranu. Zanima me od kojih namernica im vi pravite kasice i sta najvise vole da jedu?
Bundevu i pastrnak voli i sargareou jer je sladunjavo, nakon toga sam polako uvela krompir i posle toga meso.
piletina sargarepa i krompir pocela je da jede sa 3 ipo meseca
davala sam joj i curetinu i domacu supu od junetine. sve voli i sve je pocela sa 3 ipo meseca da jede
jos su juce krenula dva zubica
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »