Komentari za tekst "Emocije u trudnoći - evo šta možete da očekujete"

Komentara
151
Ostavite komentar
eee Tamara potpuno si u pravu :) pocevsi od baba i komsinica i ostalih koje veruju u te starobabske price ja se porodila na njivi i nastavila da kopam...joooj svaka vama cast al mi smo u 21 veku i ne bi ga menjala ni za sta...ja sam u 16 nedelji,mucnine su prosle stomak raste,ali se sa promenama raspolozenja tesko nosim,kao i vi ostale,lakse mi je kad vidim da nisam jedina...pozdrav za sve vas i za vase bebice ahah :))
Evo i nas dragi moji,izlazim polako iz 11 te sedmice , a tolika nervoza u zadnje dvije sedmice je ne opisiva MA SVE MI SMETA NEKAD SAMA SEBI SMETAM ,neznam sta je ovo komsinica mi ide toliko na zivce da je kroz prozor ne mogu vidijeti uh kako bi je ........ njena cijela porodica, muz sa njim se svadjam kad je god kuci ZAO MI GA JE I MALENE oni uvijek ispastaju moje bijesove JA NEZNAM STA SE DESAVA sa prvom trudnocom je bilo skroz drugacije a ova PA SAMA SEBI SMETAM , u istom momentu smijeh i plac o boze sta je ovo .................. pozzz svima
veoma su mi pomogli ovi komentari i shvatam da nisam jedina i da je normalno sto brinem za bebu,a za sada je sve u redu.sada sam 26 nedelja trudnoce,imala sam bolove i pijem terapiju.sada je bolje,ali se plasim porodjaja i da li ce sa bebom biti sve ok.ovo mi je druga trudnoca.prva je prosla mnogo bolje i imam zdravu i pametnu cerkicu od 22 meseca.a sada sam non stop u panici i to me izludjuje.pozdrav svima
zdravo svima.. ja sam u 23 nedelji, sve je bar za sad ok. nisam od onih kilavih i ne podrzavam takve jer smatram da je trudnoca nesto normalno i treba se ponasati najnormalnije.ja imam frizerski salon i svo ovo vreme radim po ceo dan. to mi pomaze da ne razmisljam puno o tome sta me boli ili da li mi je muka ili sta me sve ceka. aliii emocije ne mogu da kontrolisem i cini mi se da to niko ne razume. znam da od muskarca ne mogu da ocekujem da me tesi 'bez razloga'ali gospoda ovo stanje ne bi prezivela. kad bi samo znali sta zena prozivljava tokom trudnoce milslim da bi se svaki zapitao..mada drage moje ne treba ni za to puno mariti, sam osecaj da ces bas ti doneti na svet bebicu treba da nam je uvek uteha!!! ja mog muzica volim ali beba je beba :)))
A moj muz je crnogorac i prva cetiri meseca trudnoce beba je rasla u najcistijoj prirodnoj sredini mora i planina:)))) Na njihovom kajmaku i sirevima, njguskom prsutu i ostalim specijama. Sada smo u Srbiji i ovde je vazduh slabiji a hrana losija, bojim se da mi dete ne zakrzlja od prirodnih nedostataka u vazduhu i hrani. Ipak je on mali djetic. Mora da ima najbolje!!! Mamina puslica. Sad smo u sedmom mesecu... Bojim se da odem na ultrazvuk. Da mi ne kaze nesto... i ovde su i ultrazvuci losiji. Ja ne placem, ali jesam jednom kad sam ih molila da mi daju pistolj da ubijem muza a niko nije hteo preplakala sam 2 sata svete nedjelje. I sad ne mogu da prezalim. Mislim nebi ga ja ubila, samo malo da ga disciplinujem:) i kola da mi neko da, lepa prostrana. A sto trosim pare... ajooo nemam kocnicu. I gubim skupocene stvari. U 2 dana 1000 eur sam ostavila po taksiju. Treba me pratiti i skupljati axaxaxax a BAS ME BRIGA! MaME SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE!!!
Gospode Bože sačuvaj nas samo. Da sam se šokirala komentarom iz 2011. u 2017.
Cao svim trudnicama! E pa zene,ja sam u 27. nedelji trudnoce.Inace to mi je druga trudnoca a plasim se pet puta vise nego prvi put.Prva trudnoca i porodjaj su protekli bez problema i komplikacija.I sada mi je super..nisam imala mucnine niti bilo kakve tegobe. A prestravljena sam ! Znam da nemam razloga i da se sve odvija kako treba ali stalno strepim-kako cu se poroditi,da li ce sve sa bebom biti u redu,da li ce nasi korumpirani lekari biti raspolozeni da mi pomognu itd... Znam da se sve plasimo istih stvari i da nisam jedina ali se opet plasim. Molim se Bogu i to me zaista smiruje.Probajte sa molitvom. Videcete da je od velike pomoci!!!
Zdravo, ja sam uradila test koji je pokazao onu 'drugu liniju' koja je jako bleda a kasni mi 10 dana. Inace boli me stomak i imam ostale simpt.kao da cu da dobijem. Trudnoca jeste zeljena medjutim ja se osecam nekako zateceno,uplaseno i neraspolozeno kao da imam 15. a ne 30. godina. ne znam cemu takvo raspolozenje???
Meni je trudnoca od samog pocetka bila ispunjena neraspolozenjem i strahom.Prvo imala sam probleme na poslu,a onda osudjena na mirovanje i prepustena sebi i strepnjama.O kosmarima i da ne govorim.Kako su se u nasim porodicama desavale tragedije,mene je tek u trudnoci sve to stiglo.Sada sam u sestom mesecu,i kao da jedva cekam da dodje porodjaj.Kada citam ostale postove shvatam da nisam jedina..
Cao,ja sam u 23 nedelji i opet me hvataju neke negativne emocije i od svega toga me jako zaboli stomak.STa da radima? :-(((
Ćao mame!!! Ja sam u 32. nedelji trudnoće i sve sam podnosila dobro do 30-te nedelje. Sad imam bolove u kukovima i leđima, noge mi otiču i jako sam nervozna ali samo dok sam sama, valjda od razmišljanja u svemu. Rasplačem se za sekundu. Neki dan mi je komšinica pokazivala slike mrtve bebe znači ne mogu nikako da izbijem tu sliku iz glave. Kako ljudi mogu biti bezosjećajni a i sama ima ćerku koja je trudna. Možda žena nije mislila ništa loše i njoj je teško jer joj je to bilo unuče al nije morala baš ni meni to pokazivati. pozz svima mamama cmok
najviše me nervira što menjam raspoloženja...od smeha do suza...ali to sve ide u rok majčinske službe..tokom trudnoće...;))
Amina.U 8 mjesecu trudnoce ...dosad je sve prosle bez neugodnosti ali sad kiselina,promjene raspolozenja ponekad bol u donjoj desnoj strani:Sjos uvijek ne znam zasto ako neko zna :)))
Predstavnice ženskog pola, ne očajavajte i ne brinite previše. Sve na kraju bude uredu. Vi se morate poroditi, nije lako, ali je podnošljivo. Ne očekujte pretjerano puno razumijevanja od svojih muževa, jer oni su ipak muškarci. Roditi malo, slatko stvorenje je najljepša stvar i ujedno najbitnija u vašem životu, i vrijedna je svih vaših strahovanja, nervote, promjene raspoloženja i na kraju bola.
Drage mame, ja sam u 23 nedelji trudnoce i imam bolove u donjem delu stomaka. Ne mogu dugo da stojim pa sam prilicno staticna i leskarim po cele dane. Po prirodi nisam pasivna i tesko mi pada da budem u kuci stalno. Trudim se da razmisljam pozitivno i da vodim racuna o svemu jer ipak je novi zivot u mom telu i smatram se itekako odgovornom za dobrobit novog bica i buduceg coveka. To je za mene najveci katalizator raspolozenja. Jednostavno, ja sam odgovorna za njega. Srecom moj partner je pozitivana i vesela osoba puna razumevanja. Bitno je biti svestan ishoda sve situacija a ne misliti samo na sebe. Da, ovo jeste drugo stanje i nije lako, ali ishod je zdrava i srecna beba. Pozdrav svima i ne daj te negativnim mislima da vas obuzmu. Cmok
Nasmejala sam se slatko citajuci vase komentare jer vidim da nisam jedina. Mnoge okolnosti tokom moje trudnoce napravile su me totalno drugacijom. Tesko da imam savet protiv nervoze jer uopste ne mogu da se kontrolisem. Tj tesko se kontrolisem. Lepo je rekla jedna moja drugarica da je trudnoca jedan dugacak PMS i to je tacno, ja se tako osecam. I verujem da mnoge zene osecaju isto ali se prave pred okolinom kako su blazene, nikad nervozne i u savrsenom blagostanju. Ipak, smatram ovo prolaznim stanjem i onda cu opet biti ona stara, jaka i stabilna osoba, a imacu i jedno malo bice koje vec sada neizmerno volim! Tako da bi moj savet bio, sve sto traje a i prolazno je, kao ovih devet meseci, izdrzite, jer posle kise dolazi sunce, i ovo ce proci.
Zdravo drage mame ja sam usla u 26 nedelju trudnoce,i vec sada se sekiram kako cu se poroditi!Citam redovno Bebac i puno toga mi se dogodilo kao sto pisu po nedeljma.imala sam i koplikovanu trudnocu ,lezala u bolnici radi uvucene placente prouzrokovanim krvarenjem morala sam mirovati 2 meseca u krevetu.Ali sada je sve ok sem nervoze i neerviranja muza .Dali neko ima savet protiv nervoze.?Unapred zahvalna
cao koleginice moje...ja sam u 28.nedelji trudnoce i idalje sam takoreci nepodnosljiva. placljiva sam, nedostaje mi paznja supruga, postala sam ljubomorna, ali sve u svemu mislim da bi svako ko mi je blizak trebao da mi pogleda kroz prste a ne da se svadja i dokazuje sa mnom. verovale ili ne cak se i moja majka svadja sa mnom, a prosla je kroz sve to. imam strahove da se od tolike nervoze nesto ne desi mojoj bebici...pozdrav svima....ps.znam kako vam je
Ovaj sajt je super,jer ćaskanje na temu trudnoće je najiskrenije sa budućim mamama.U 7-oj sam nedelji trudnoće i još uvek sam pomelo zbuinjena,uplašena...Upravo sam dobila gomilu odgovora, čitajući razne komentare i vaše savete. Super je što postojite.
Pa da...upravu si ti Tamara...ČEPOVE ZA UŠI BI NAM TREBALI DIJELITI...Ja sam se trebala poroditi prije 3 dana a nisam još....Bebac neće napolje....malo sam se smirila i pustila da sve ide svojim tokom....što kažu "NE MOŽE PRIJE ZORE SVANUTI".....Pozz za tebe i sve trudnice.....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »