Komentari za tekst "Vaša beba u 15. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
120
Ostavite komentar
Pozdrav mame. Imam jedno pitanje, konkretno vezano za tantrume kod male djece ( beba od 15,16 mjeseci). Naime, moja djevojcica ima nerijetko taj neki "napad" plača, bijesa... Nekad bez nekog konkretnog razloga, nekad ako joj npr. uzmem upaljač iz ruku ili tako nešto uradim što djeca ne smiju držati, uzeti, otvarati i sl. Čitala sam po netu, generalno je objašnjeno kao proces razvoja i regulisanje emocija kod djece, ali mene interesuje, koja je granica, da je to previše? Ona jednom u 2,3 dana ima makar jednom dnevno taj napad, tantrum...
Da li neko zna kako da odviknem bebu od dojenja nocuu? 😭 on preko dana ne sisa odavno ali nocu jee haoooos. moraa pre spavanja i ako mu ne dam to je uzas. I nocu se budi mnogo cestoo. I ja vise ne znam sta da radim😭 Inace ima 16 meseci. Hvalaa
Inače sam ukidala dva po dva podoja i ostavila ta dva ujutru, na 10 dana sam ukidala još po dva pa još po dva....
Počela sam pre mesec dana odvikavanje, pošto se budila po 15 puta noću..... ukinula sam prva dva sisanja, prvu noć joj je trebalo vremena da zaspi, kad je plakala uzimala sam je u ruke, drugu noć već lakše.Pred spavanje sam čitala knjige dečije i kad ugasim svetlo pevam uspavanke. Već treću noć je nisam više uzimala u ruke, nego joj dam da legne na mene i tu zaspi ako hoće. Nisam još ukinula do kraja, ostalo je od 3h sisanje, pošto su joj u tom periodu izrasle četvorke i fali još jedna pa je nervoznija. Kad se probudi tokom noći, kažem joj da spava, nije palilo u početku ali posle jeste....pomazim je ili joj opet dam da se popne na mene pa je posle spustim u krevet ili krevetac. Meni je ovako manje stresno nego da naglo ukinem sve. I budi se ako je ne muče zubi samo dva puta i to oko 3h i oko 5-6h ujutru.
Zdravo drage mame. Imam dječaka od 16 mjeseci koji se od rođendana diže uz namještaj i kruži tako držeći se za njega ali nikako ne želi da se pusti da hoda.. A rijetko kada hoće i da ga puštamo da ide od jedne do druge osobe.
Počinjem biti stvarno zabrinuta jer on nema ni najmanje volje za hodanjem.
Nadam se brzom odgovoru mama cija su djeca kasnije prohodala i neke metode koje ste koristile za brze prohodavanje. 😊😊
Draga Amina, hvala ti na odgovoru. 😊😊
Moj dječak je prohodao 24.4. na dan kad je napunio punih 16 mjeseci. Samo 6 dana nakon što sam ovdje postavila pitanje. 🤣
Nadam se da cete vidi odgovor. Moja mama i ja smo povele decaka od godinu i par meseci zbog zabrinutosti jer nije poceo da hoda. Doktorka je rekla da je sve u redu i da je u redu da bebe ne prohodaju i do dve godine. Ni jedna beba nije ista, neke su plasljive i oprezne, to je sve. Sve dok se ispravlja, nasmejan je, zdrav, nema razloga za brigu
Moj sin ima 16 meseci i na današnjoj kontroli pedijatar mu je pogledala pišu i rekla da mu mažem mast Belogent 2 nedelje uveče pred spavanje jer mu je kožica na vrhu piše tvrda i ne može tako lako da se povuče. Inače mu vec par meseci povlačim po malo, svako drugo veče u toku kupanja (jer su mi tako rekli još kad smo bili na prvoj kontroli kad se rodio). Dete nema nikakvu infekciju niti crvenilo na piši, uredno piški.
Zanima me da li je neka mama koristila ovu mast za dete?
Nisam koristila i ne poznajem mast. Ne znam koliko ste upoznati za ‘sunet’. To je sa islamse strane, ali to sad nije bitno. Uglavnom, kad se to odradi bebi, ta kozica se mice, skida se, sto je i ispravno i zdravo, tako da bebe, kasnije muskarci nemaju nikakav problem vezano za to.
Da li vasa deca pricaju?
Moj sin uskoro 16 meseci puni, zna da kaze mama, tata, baba, deda, i ade ('ajde) i proizvodi zvuk ktktktktkt. Da li je po vasem iskustvu to dovoljno?
Kad mu kazem nesto on uglavnom razume, kazem mu hajde na spavanje on legne u krevetac, nasmeje se i odmah ustane vrati se igranju, kad mu kazem daj mami to on hoce da da, razume, (ali uglavnom neda, pruzi ka meni i kad krenem da uzmem on povuce ruku i smeje se) kad mu kazem, gde je 'ovo' gde je 'ono' sve razume pokaze mi ili uzme to sto pitam gde je. Prstom pokazuje na stvari odavno, ali koristi mmmmm (ljutito) kad hoce nesto.
I moj sin je isti takav,mama,tata,baba,deda,ajde,ne i da.Ostalo kako mrmlja kao da ce svakog trenutka progovoriti,dosta reci pokusava da kaze.Sve me razume,i stvarno slusa.Gledajuci ga i cudeci se koliko je pametan i koliko kapira stvari.Neverovatno koliko svakim danom napreduje.Mislim da neki ljudi previse ocekuju od tako malog bica.Sve u svoje vreme
moja beba ima 15 meseci jos nije prohodala ,prica sve ali da hoda nema sanse
Nadam se da ćeš apdejtovati stanje oko hodanja.. Moj dječak od prvog rođendana se diže uz namještaj i hoda oko namještaja ali da se pusti nikako ne želi.. Počinje me zabrinjavati..
Kako ste odvikle decu od dude?
Ii
Iu
Sklonila da je ne vidi, dva dana je malo teze zaspao, treci je zaboravio na dudu. Imala sam srece da je islo bas lako. 🙂 Po preporuci stomatologa izbacili smo iz upotrebe svu plastiku sem flasice koju koristimo samo kada negde idemo.
Vas muskarac vas voli takvu kakva jeste ali ipak ugasitr svetlo kad se skidate pred njim , ahahahahaha pa vi ste najjaci stvarno
drage mame nama je 14.01punih 16 mjeseci a jos uvijek doji beba kako ste vi odbijale vase bebe od dojenja?
Odbila sam bebu od dojenja za bukvalno jedan dan. Nosio ga suprug kad god je trazio da sisa.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »