Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
295
Ostavite komentar
Zdlavo mameee..
Moj bebac je napunio danas 9meseci i 3nedelje.. Sve nam
Super ide, spava dva puta na dan, poceo je pre neki dan da puzi.dize se sam uz dubak,krevetac, stolicu itd. Imamo samo problem sto nece da jede zadnjih dve nedelje .. Dorucak i rucak nema sanse a kad je vecera to pojede sve.. Kod nikog nece samo mama postoji za njega cak ni kod tate.. Hoce li to uskoro proci, ruke ne osecam vise :D kad uvece zaspi jedva cekam da se spustim na krevet.. :D zubic nema ni jedan :)) . Poljubac za sveee mame i male seke i batE
Proci ce to mu je sada period takav,uzivaj u njemu.
caos svima! Stanica je super i uvek me obraduju mame koje su voljne da daju dobar savet! zato sam stalno ovde :) Moj beban je spavao super do 9 meseca samo ga spustim na stranu damu mu cucu pokrijem ga i zatvorim vrata.A saaad haos kako primeti da se priblizavam vratima nastaje dranje! Trudim se da ga pustim malo da odplace pa da zaspi (sto i uradi) ali bas je tesko :( Inace vesela je beba,kad ga stavim da puzi nece,samo mrda guzom malo i kad se umori baci se na stomak onda mlatara rukicama i nogama sve dok nekako ne dohvati igracku.
Poydrav svim mamama ;)
ovako,zanima me,kako odviknuti bebca od sisanja? moja Tanja ima 9mes.i 3 ned.i ni danju,a ni nocu pogotovo ne moze bez sike :(( vec 2,3 mes.vise spava sa nama u krevetu i to uglavnom na siki,cim joj izvucem iz usta,ona vristi i sve tako :( vec mesecima ne mogu da se naspavam,POMAGAJTE :(((
Otkako smo prestali da sikimo,poceli smo normalno da spavamo nocu.Inace,moja beka ima 9 i po meseci i sisala je do pre mesec dana i budila se nocu po 4,5 puta.sada zaspe u 9 uvece i spava do 8 ujutro.konacno i mi imamo malo sna.pozdrav svim mamama i bebcima.
Budila se nocu 4-5 puta da jede?
Dijana, mi smo posle prvih antibiotika dobili kandidu u crevima, pa smo je izlecili promenom ishrane i homeopatskim kuglicama. Ne znam odakle ste, nadjite homepatskog doktora za bebe i decu i dace vam lek za jacanje imuniteta, a i za akutne slucajeve postoje homeopatski lekovi. Mi svi dugo vec samo njih koristimo.
Moja Petra je u desetom mesecu i što se tiče psihofizičkog razvoja, super je. Ono što me brine su stalne prehlade i kašalj. Već treći put pije antibiotik iako se trudimo da ih izbegavamo, ali samo joj tako bude bolje. Da li neko ima slično iskustvo i ima li nekog sredstva za jačanje imuniteta koje bi pomoglo?
pozdrav svim mamama,jelena(djurdjina mama)i moja irinica se budila 5-6 puta nocu nekad na svaki sat,ja sam bila trudna a nisam znala pa je mozda bila i gladna,pa smo je ddohranjivali kad sam saznala da sam opet u drugom stanju i opet se budila,dolazilo mi je da se bacim sa terase kad sam je prestala dojiti i hraniti pre spavanja prestala je sama od sebe da se budi i prespava celu noc,sad (2g) probudi se ponekad kad je zedna ali odmah nastavi da spava
Drage mame,
Imam sina nepunih 10 meseci i vec drugi put imamo bronhitis,prvi put smo zaglavili u bolnici i tamo dobili upalu pluca.Ima li neko iskustva s tim,i kako da malcu ojacam imunitet?Inace lepo mi jede i napreduje kako treba,samo da nije ovoga .Ljubac svima i bebicama :)
moja bebica ima 9mj i 3 ned ali jos nije rekla nijednu pravu rijec, govori mnjam, mnjam kad jede, i obicno kad joj nesto treba to radi gestom, inace puzi, ima dva donja zubica, sa kosicom se bas ne mozemo pohvaliti, ima je ali ne mnogo.
pa ja sam imala pomoc u savetima od mame jer je babica...od kako je dosao iz bolnice znalo se u 8 malo se izmorimo i poigramo pa kupanje,onda se izmori jer od rodjenja voli vodu pa rucka pa spava do 6 ujutru...budio se u pocetku kao u bolnici u 2 ujutru kad je gladan nisam ga nikad budila...polako ga uzmem tutnem flasicu i gotovo....kad je malo porastao ja ga stavim da spava pa kad zavrsim sve poslove oko dvanaest polako ga uzmem da ga ne probudim tutnem flasicu kojom ga golicam po nepcima da bi pio...osetila sam oko 5-6 meseca da vise nije gladan nego se budi zato sto je zedan podignem glavicu malo i dam vodice on popije koliko mu treba i produzi isto do sest,nikad ga nisam nocu presvlacila i nista mu ne fali,muziku sam samo prvih par dana da ne oseti da je sam kad je budan ali kad spava gasim da mu se mozak odmori i da bi utonuo u dubok san....preko dana evo sad je turbo ali noc nista ne moze zameniti.....
ola to all mamas,

djurdja beba ima 9m i 3 ned...puzi,cucka-djuska,ima 1 ipo zub...donji:).ne spava aman nikako od kako se rodila...budi se najmanje 4-5 puta nocu i kuka dok ne dobije nunanje ili flasicu.ja sam na ivici od umora...pije aptamil 2, a kasice pravimo sa kravicom ad.spremamo se za mahunarke...pravi je mali carobnjak i medenish... iako sam postala namcor od umora, mnogo me raduje...nemam zivaca da probam metod-pusti je da kuka dok ne padne u san,ali ni ovako vise ne ide.sta bi vi radili na mom mestu?
zdravo mamama
moj vasilije ima devet meseci i tri nedelje,ima osam zubica,samo brblja ,jasno kaze baba,tata,deda i malo redje mama.seta uz krevet i od stolice do stola,pustamo ga da puze i sam da se podeze,mi ga ne vodimo za ruke vec ga pustamo da se sam polako oslobodi i krene sam da koraca.voli da se igra sa svojim igrackama ,sam trazi da ga stavimo u ogradicu, a sto se tice dubka stavljam ga samo kada treba nesto da uradim i kuhinji na desset minuta.sve je dobro osim spavanja,cesto se budi,nekada cak i na pola sata i tako je od rodjenja.samo je jedan put se desilo da se budi jednom u sred noci da jede i ti je jedini put da je prespavao skoro celu noc,mada tog dana nije bilo promena u svakodnevnom rasporedu
Moja beba ima 9 meseci i 3 nedelje, puzi,hoda u setalici i podize se cim ga spustim u krevetac . Zumanac smo uveli, skuvam pa mu pomesam sa povrcem ili pavlakom. Kravlje mleko (AD kravicu) smo uveli pre dve nedelje ali samo po malo uz dorucak sa palentom ili uz mleveni plazma keks. Sisa jos uvek i to cini mi se previse, kad su mi rekli na kontroli da sada treba da sisa samo ujutru i uvece ja sam se zabrinula jer moj bebac danju po 4 do 5 puta sisa a isto toliko i nocu. Budi se i trazi sisu, probala sam da mu dam vodu, on popije pa onda opet place i trazi da sisa. ..
Jos uvek imate mleka da beba sisa 6-8 puta dnevno?Svaka cast.
moj stefan ima 9 meseci i 3 nedelje.vrlo je zivahan,prohodao je sa 8 meseci,rucka sve ali jedini problem mu je spavanje.Stalno se budi nocu i trazi da sisa,ne znam kako cu da prekinem dojenje mislim da cu bas imati problem sa tim...moze li neki savet?pozzzzzzzz
Moj sin Sergej ima 9 meseci i 3 nedelje. Uz pomoc knjige " Naucite dete da spava" autorke Nevene Lovrincevic, Sergej spava celu noc od treceg meseca. Preporucujem knjigu od srca, nama je omogucila san. Zelim da dodam jos da je Sergej poceo da se budi sada kada su pocele vrucine, otklonili smo problem ugranjom klime u sobi do njegove i dete nam opet spava bez problema. Ranije sam ga stavljala u krevet u 8 uvece, sada po malo pomeram na 9, nekad i na pola 10. U svakom slucaju on ce se probuditi u pola 8 ili u 8.
Drage mame, prelistajte knjigu i ako se odlucite da primenite savete iz iste, moja preporuka je da budete istrajne i odlucne, i deca ce nauciti da spavaju. Veliki pozdrav svima.
I nash bebac je pocheo isto tako da se budi nocu, na svakih sat vremena skoro,, i to se jedva uspava opet.. Ja sve mislim da su u pitanju zubici, ili mu je nekad jednostavno i vruce
Postovane,
zelim nesto da vas upitam. Moja beba, od 9 meseci i 3 nedelje, je od 5 meseca umela da prespava po celu noc. Od pola devet pa do 7 ujutru. Medjutim, naravno da ima medjutim, vec nedelju dana se budi nocu zaleci se i placuci ustaje. Nekad ga samo pomazim i dam cuclu i on se umiri ali mozda samo na sat vremena pa me ponovo zove i uvek zavrsi kod mene u krevetu gde zaspi pa ga nekad kasnije prebacim u krevetac. Da se razumemo, dok ga konacno ne uzmem prvo ustajem non stop i od spavanja nema nista a ne bih da spava sa nama u krevetu... Bas sam zatecena. Ima li neko neki komentar?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »