Komentari za tekst "Šta sve treba da znam o kupanju bebe"

Komentara
45
Ostavite komentar
Mozda bolje da probate da dete brze kupate ali ne toliko brze da ugrozi kvalitet kupanja nego da stavljate topliju vodu.Moj muz predobro i detaljno okupa dete za 5-7 min i voda bude odgovarajuce temperature.
Cao svima! Moja beba je 3m i 1 nedelja. Obozava da se kupa. Ja sam se poradjala u Britaniji i babica mi je rekla da bebu ne kupam do 5 nedelje,nego samo sa vatom i toplom vodom da je brisem,a posto mu se koza stravicno perutala mazala sam ga jestivim uljem.Kaze da bilo kakva "kozmetika" makar nosila i baby naziv nije dobra za njihovu kozu. I mislim da je to sasvim tacno. Kada smo ga prvi put kupali (oko 5 nedelje) Moja svekrva mu je skupila ruke uz telo dok smoga spustali u vodu da se ne bi uplasio. Tako smo uradili jos par puta. Malisa nikad nije zaplakao,obozava vodu. Dok ga kupamo,smejemo se i pricamo.Sada i sam lupa nogama i rukama. Vazno je bebi stvoriti osecaj sigurnosti. Kupanje za njih ce biti uzivanje. Pazite im samo usi,ali ako dodje malo u dodir sa vodom nije strasno. Ne treba ih potapati,ali sve ostalo je ok. Uzivajte u kupanju vasih malisana,kao sto i ja uzivam.
Ne bih se slozila sa Vama. Meni je babica rekla da dete kupam jednom sedmicno i tako uradih. Sve ostalo sam brisala onim krpicama (od vate). Dete je dobilo urinarnu infekciju. Drugo dete sam kupala odmah cim se ukaki, nikad problema nije bilo. Jer brisanje bilo cime ne moze da ukloni sve kako uklanja pranje guze.
Pa ne bih dete namazala jestivim uljem ni za šta na svetu!
Svugde u razvijenim zemljama u svetu je preporuka da se dete prvi put kupa kad otpadne pupak, do tada se može prebrisati mokrom pelenom, a kupa se 3 puta nedeljno i to je sasvim dovoljno i dokazano da je korisnije nego kad ga čim se rodi stave pod mlaz vode. Evo jedino u Srbiji i dalje kupaju kao pre 40 godina.
Moja Natasa ima osam meseci.Ja je kupam svako vece i uvek joj operem i kosicu jer je dosta dugacka.Citala sam da bebama ne treba prati kosu svako vece,ja sam probala da joj perem svaki drugi dan ali tad nije htela da mi spava.Celu noc se budila a inace se ne budi do ujutru.Zanima me koliko cesto ostale mame peru kosicu devojcicama i da li bi trebala da izbacim svakodnevno pranje?
Beba ne mora da se kupa svako vece, mozete je samo prebrisati vatom natopljenom kamilicom. Vazno je da su pregibi uvek dobro osuseni, tapkajte pelenom dok ne upijete sve prgibe. Ako place kad je kupate u kadici obavezno promenite polozaj, ako je na ledjima okrenite je na stomak pa kad prestae da place probajte da nastavite na ledjima, kako ne bi zapamtila kupanje kao neprijatno iskustvo.
Imam malog Sergeja koji ima 3 meseca i 12 dana i obozawa da se kupa!!! Kupam ga swako wece oko 9,pa neznam da li je to kasno?
molim iskusne mame za savet:ja kupam mog bebca svako vece,lepo se okupa,isprazni bocicu,zaspi odmah i spava do 7 sledeceg jutra(kupamo se oko pola osam svako vece)bebac ima 4 meseca.E sad problem je u tome sto jedna moja prijateljica se ne nije mogla nacudit kad je cula za taj nas mali ritual kupanja...ona kupa bebca dvaput sedmicno,sto se meni cini nenormalnim...sta da radim???
moj mihailo ima 4 meseca,obozava kupanje od prvog dana!sto se tice pupka,ovde(zivim u Italiji) ne preporucuju nikakve preparate samo normalno kupanje pod mlazom vode(dok ne otpadne pupak)i posusiti sa sterilnom gazicom,posle umotati sterilnim tupferom i to je sve.desavalo se da place kad se kupa,zato sto mu nesto ne odgovara-ili temperatura vode ili prostorije u kojoj se kupa,to je bar bilo kod nas u pitanju.sto se tice kremica i kupki za osetljivije bebe probajte marku MUSTELA,ja je koristim,jako je dobra i ima sirok asortiman proizvoda...
cao svima.
moja beba ima malo vise od jednog meseca i zanima me kada cu smeti da mu kvasim usi kada se kupa posto su mi rekli da mu pazim na usi da ne udje voda.
Hvala unapred
Pozdrav
Ćao svima!
Moja Sofija ima 11 meseci. Voli da se kupa, uvek šljiska i svi smo mokri. Ima patkicu igračku i igra se sa njom. U početku smo je kupali svaki dan, do jedno trećeg meseca. Sad peremo guzu posle velike nužde, a kupamo je svaki drugi dan. Pedijatar nam je rekao da se u početku naslage kod usmina skidaju štapićem , dok u ovom tekstu piše da se to ne skida.
Pored pesme, igrački i pljuskanja, blizu kadice je tv, pa se ona zanima i crtaćima dok se kupa - preporuka za Ružicu.
Kad smo imali problema sa bubuljicama na licu koristili smo Linola Fett kremu i nama je pomogla. Sada s vremena na vreme koristimo Crema Freddo Vento kozmetike Chicco. - preporuka za Bubu.
Da li neko ima savet kako da je naviknemo na tuširanje u tuš kabini?
Kada sam sa njom u naručju, sve je ok, ali kada hoću samu da je istuširam - vriska! Pokušala sam sve: igračke, pesma, pa čak i stolica na naduvavanje za plažu, nista nije pomoglo. Takodje kosu ne peremo svaki put, pogotovo sad kad je počelo hladnije vreme.
pozdrav i pitanje za sve mame, a to je dali bebu treba kupati svaki dan? moj sincic ima 4 meseca do sada sam ga kupala svaki dan ali se i plasim da se ne prehladi jer u zadnje vreme mu je nosic cesto zaceplljen pa mu je mozda i od toga!
Cao moja beba dok se kupa je mirna ali kada jzavrsimo sa kupanjem i da se obuce mnogo place.
Moj bebac se kupa svako vece i to obozava kad pocnem da ga skidam on pocinje da vristi od srece,ima skoro 7 mj i od prvog dana je tako a ad kapi obozavam,sad smo poceli da ga stavljamo da po malo sjeti pa mu je jos zanimljivije da se igra sa vodom,a kozicu mu povlacim svako vece posle kupanja po malo.Ako neko ima da mi preporuci neku kremu za lice bebe jako bi vam bila zahvalna jer mom bebcu ni jedna ne odgovara.
Ako beba sisa. Dovoljno je da ga po licu namazete svojim mlekom. Probala sam i garantujem da pimaze. Ne samo po licu nego i ako se javi crvenili na guzi mazite ga samo mlekom po malo, vec posle prvog mazanja videcete promenu.
E pazite sad, svuda u svetu ne preporucuju da se beba kupa dok joj ne otpadne pupak (osim malo "dole" psle pipi i kaka) sta vi mislite o tome
dunja jeste voce ali je za sada jos uvek nas slatkis
Jooj moj Bozidar ne voli nikako da se kupa. :( ima vec 2.5 meseca i dalje je vristanje. Cak i kad ga spremamo za kupanje kao da oseti i krene vristanje. I voda je uvek ok i pricamo mu i pevamo ali nista. Tek se juce moj muz setio kako bi sa njim usao u kadu... i gle cuda pribio se uz njega i bio je miran :) tako da je kupanje super proslo. Ali necemo moci tako stalno. Valjda ce se vremenom privici kad jos malo poraste.
Moj Damjan je mesec i po star. Kupanje mu je prijalo samo prvi put u bolnici. Od kako smo dosli kuci uvek place, nekad manje nekad vise. Sve sam probala da ga naviknem na kupanje ali i dalje place. Mozda mu samo treba jos malo vremena.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »