Komentari za tekst "Recepti za bebe od 5 do 6 meseci"

Komentara
245
Ostavite komentar
JA SAM MOJOJ BEBI DAVALA OD CETVRTOG MESECA PECENU JABUKU,KROMPIRIC,SARGAREPICU,POLAKO SAM POCELA DA UBACUJEM SVE. I SVE OBOZAVA DA JEDE.
imam bebu od pet mjeseci dojim je po noci uglavnom bar dva puta ujutru jojdajem adaptirano novalac za rucak slanu kasicukoju sama pravim povrce bez mesa oko cetiri opet adaptirano pred spavanje dajem zitarice a u toku dana izmedju obroka vocni sokic da li je to pravilno i nikad nece da pojede vise od 100ml
@zuja mozda si trebala probat prvo sa slanim kasicama pa onda slatkim.Ja imam bebu od 4 meseca i 3 nedelje,kad je napunio 4meseca poceli smo prvo sa sangarepom tako mi je rekao pedijatar.Ovde u svajcarskoj savetuju prvo slana kasica pa slatka jer ako detetu das prvo slatku teze ce da prihvati slanu.dajem mu dve kasice dnevno za rucak ide slana i mleko pa posle kad bude vreme za jelo dajem slatku i mleko.Probaj sa slanom pa vidi mozda prihvati.pozdrav
zdravo ja sam nova na forumu i imam bebu od 5 mjeseci i 3 nedelje. ne dojim je ali sa flasicom je stalno . probala sam joj davat vocne kase aliece da ih prihvati sve ispljuje. iskreno i ne forsiram nesto puno , dali ima neo istiproblem da mi pomoggne. hvala unaprijed.
imam bebu od 5 meseci,od rodjenja ima krmeljavo oko,koristili smo do iznemoglosti fizioloski rastvor,bili smo ko zna koliko puta kod ocnog uvek kazu isto,suzen kanal,koristite samo fizioloski i 5 dana tobrex kapi,sve smo to koristili i nista.i dalje isto ponekad se pogorsavalo da nije mogao oko da otvori od krmelja.
sticajem okolnosti neki doktor pulmolog,sasvom slucajno mi je primetio bebu i video mu krmeljavo oko i rekao je obavezno bris da radimo i dao nam je uput,i radili smo bris i nadjene su bakterije u velikom broju hamophillus spp.-tako se zove bakterija.i rekli su nam da je opasna,podmukla i da od nje slabi vid.dobili smo odmah terapiju:
kapi za oci,koje pravi na licu mesta apoteka i traju 5 dana,zovu se erithromycin 0,25 % i mast chloramphenicol 1% i za tri dana se izlecio!kao da mu nikad nije krmeljalo oko je cisto i nema suzica!nadam se da ce vam pomoci ovo sto sam napisala,jeste da tema nije to nego recepti za bebe,ali sam morala da se nadovezem!
Za Ranku Moja beba ima 5 meseci,i do skoro isti problem sa krmelivim okicama,i povremeno mu je suzilo okce...uzas jedan! Posto sam bila zabrinuta,odvela sam ga kod decjeg oftalmologa koji mi je rekao sledece/ ispirati 6 puta dnevno okice fizioloskim rastvorom ili acidi borici kapima za oci,tobrex kapi ukapavati 1 dnevno,i sve to cistiti onim malim sterilnim gazicama 5x5cm
Sto se tice infekcije oka mi smo je imali pre neki dan. Dobro proverite da li je kanal izmeju oka i nosica zapusen i da li je nosic zapusen, to je cest razlog infekcije oka jer suze ne mogu da oticu pa se stvara infekcija. Mojoj bebi je vec sutra dan bilo bolje, pre toga smo samo ispirali oko kamilicom.
cao,moram primetiti da se bas razlikuje ishrana beba u srbiji i u inostranstvu. vas sajt pise tacno,ali pedijatri savetuju drugacije. ovde prvo idu zitarice bez glutena-pirinac,heljda,kukuruz,ali ne i plazma pre 6 m,jer sadrzi psenicno brasno. onda povrce,pa na kraju voce,a sokovi uopste pre 1 god. nego kod vasih recepata nepise da treba dodati kasicicu ulja. pozdrav i super ste
sta raditi kad beba nece da jede? ivanaa
Moja beba ima 4meseca i jednu nedelju,posto mleka nemam hranim ga humanom.Da li smem da mu sajem griz ili plazmu?Poz za sve mame
moja beba ima 6 meseci...dali semm da je dam plazma keks sa mlekom...i kako da pripremim,jer ja moju bebu dohranjujem
Moja beba ima 5 mesci i 5 dana na vestackoj hrani smo od pocetka ,sa 4 meseca smo poceli sa pahuljicama rizanim pa povrcem,pa sa sokicima,pa sa vocem i sve krkamo superiska i mleko obavezno imamo 11kg prava napredna beba .
neznam kolko ce to sa mlekom pomoci inace ja imam isti problem kao i ranka moja beba ima cetiri meseca i 3nedelje,prvo sam ukapala mleko,nije pomogli,pa po savetu pedijatra koristila hloramfenikol ni to nije pomoglo,ponovili smo terapiju dva puta,i dalje mu kremelja oko,mi imamo problem sa time tako reci od rodjenja neznam sta drugo da radim osim da se obratimo i oftamologu,mozda konacno prodje
Za Ranku:
Imala sam isti problem sa bebom, ukapaj mu malo majcinog mleka direktno u okice i trebalo bi da pomogne ;)
Pomagajteeeeeeeeeeeee......
Molim vas!
Imam bebu od 4 mjeseca.Pocela sam da joj dajem bananu i slabo je prihvatila.Vec neko vrijeme mi slabo pije mlijeko.Probala sam 2-3 vrste,cak i vratila na prvobitno,ali nista mi ne pomaze.I dalje pije po 300 g dnevno.A trebalo bi i po 1200.To traje vec 10-ak dana.Ne znam sta da radim.Pedijatar kaze da probam jos neko mlijeko.Ja sam ih sve probala i vishe stvarno ne znam sta da radim.Ako neko moze da mi da kakav savjet bila bih jako zahvalna.Ne znam da li da predjem na tetrapak???Unaprijed veliko HVALA!
Za Ranku
Mi smo imali isti problem,sa krmeljicama. Isto smo koristili tu mast ali nije pomagala.Vodili smo je kod oftamologa i ona joj je prepisala tobreks kapi koje su super i pomogle su nam. Nakon terapije sa ovim kapima 5 dana smo ispirali okice sa acici borici.
Moj Uros ima 5 mjeseci .js uvijek siska ima 1 nocni podoj.ali imamo mali problemcic okice nam non stop krmeljaju mazali smo masti hloramfenikol ali i dalje nam je isto.molim sve mame koje su imale slican problem da nam kazu kako da ga rijesimo.pozdrav
Za Ranku.I mi imamo isti problem mazali smo mast ispirali sa bornom kiselinom (kapi)
stavljali dva puta dnevno kapi gentamicin i to je proslo,ali povremeno se ponovo pojavi.Nama je pedijatar reko da su mozda suzeni suzni kanali.Videcemo kako ce biti dalje.Imam pitanje za mame?Moja devojcica ima 4 mes.jos joj nisam uvela ne mlecnu hranu,kada bi bilo najbolje da pocnem?Napreduje fino.

ZA Mariju promeni hranu dokle god ne bude prihvatila nama je pedijatar savetovao da menjamo dok ne nadjemo koju ce beba prihvatiti
moja beba ima 3 ipo mjeseca,0dlucila sam da ga polako odwiknem od sisanja i da predje na flasicu ali on nikako nece da prihwati nego izbacuje cuclu jezikom,jel ima neko isti problem? :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »