Komentari za tekst "Da li smem da putujem u trudnoći"

Komentara
58
Ostavite komentar
Sada sam u 18 nedelji trudnoće i na pregledu kod lekara pre dva dana mi je videla kontrakciju sa donje desne strane materice i dala mi je da pijem utrogestan ujutru i uveče, do sledeće kontrole. Rekla mi je da se malo pripazim, da ne dižem teško i zabranila odnose ali nije mi rekla da moram da mirujem...
E sada moje pitanje je da li neko ima iskustva i da li je putovao pod ovim okolnostima, jer bih ja trebala da putujem na more u 27-28 nedelji (početak avgusta), crna gora, plan je bio autobusom... da li tako nešto uopšte smem da uradim ili recimo da promenim na put avionom?
Koliko je sve to rizično?
Ja sam proslog leta putovala avionom u Spaniju na letovanje. Bila sam na samom pocetku petog meseca. Putovali smo u drugoj polovini avgusta i vratili se nakon 15 dana. Put je prosao fantasticno, sto se mene tice bez ikakvih problema. Samo da kazem da sam putovala sa suprugom i dvoje dece. Svi su bili maksimalno ljubazni prema nama i predusretljivi. Na letovanju sam se ponasala najnormalnije, s tim sto smo prepodne isli u obilaske okoline, a posle rucka tek na plazu. Veoma mi je prijao boravak tamo i mogu reci da sam se bas odmorila. Tako da ako je sve u redu sa trudnocom preporucujem putovanje. Lep provod :)
Rado bih htjela otputovati roditeljima u Crnu Goru,ali nisam sigurna da li sad to mogu..Ja sam u 29. nedelji
Ja sam u 31 oj nedjelji putovala do cg, i jos sam ovdje, a sad cu u 34tu :) za dva dana se vracam za Sloveniju, mada avionom.. dobro se osjecam i sve, mada da rizikujem- rizikujem :) posavjetujte se sa doktorom
Samo da vam kazem da mi kasni i prvog decembra mi je ultrazvuk!Jedva cekam! :)
Zelela bih da vam ispricam anegdotu od pre par dana, zaustavljena Sam u rutinskoj kontroli saobracajne police, gde je gdja policajac bila zgranuta Kada me je videla sa stomakom vezanu. Cak mi je naglasila da moze I da me kazni sto Sam vezana... Apsurd na Beogradskim ulicama sta reci :-(
U petoj sam nedeli trudnoce, zanima me dali mogu ici na odmor? I na sta sve treba da pazim ako bih isla?
pojas mi tolko smeta da ne mogu od njeg da vozim.cesto putujem iz italije za srbiju kolima i to obavezno moram da vozim ja jel u protivnom mi smeta truckanje ili sedenje bez zanimacije.sad sam u 27.nedelji i planiram jos jedan put i povratak.. mada vec mi je stomak dosta velik,mislim da cu poneti jedno jastuce iza ledja da podmetnem jer put traaaaje oko 9sati... kad se vratim onda cu ipak malo da iskuliram:)do avgusta ako se sirota ne porodim u rodnom mi gradu il negde usput..daleko bilo
jelena, odgovor ti verovatno stiže prekasno, ali ipak evo ga moje iskustvo sa putovanja u Montreal, nije previše naporan, veliki avioni su super. Jedino traži sedište pored prolaza kako bi mogla da se krećeš i odlaziš do toaleta.
zanima me da li je let i boravak u New Yorku previse naporan za trudnicu, u vreme kada planiram put bucu u sredini drugog trimestra, posle 14 ili 15 nedlje
Zanima me do koje sedmice trudnoće se smije putovati, je li to 32 ili do 36 kako je u tekstu gore naglašeno. Sobzirom da sam u 31, trudnoća je u redu od početka, osječam se odlično, da li smijem putovati avionom. Hvala unaprijed
Draga Jelena,
Dvanaesta i trinaesta nedelja spadaju u poslednje rizicne nedelje trudnoce, nakon kojih se rizik od pobacaja umanjuje!
Los i truckav put, kao i dugo putovanje mogu izazvati kontrakcije, pa neki lekari preporucuju preventivno Grinypal protiv kontrakcija koje mogu praviti problem!
Verovatno bi bilo dobro pomeriti put za koju nedelju, ali svakako je NEOPHODAN savet lekara!!!
Srdacan pozdrav!
Ja cu na more da putujem u 12 i 13 nedelji trudnoce. Idemo na Halkidiki autobusom.
Naravno, pre toga kontrola lekara.
Sada sam u 8 nedelji i SUPER se osecam. Nema mucnine i zamora. Sve je odlicno.
Mislite da bi putovanje u tom periodu moglo biti rizicno?
Ja sam u sestom mesecu trudnoce i za sedam dana putujem u Moldaviju autom(1100km).U prvoj trudnoci sam non stop putovala po Srbiji,a na pocetku trudnoce sam bila u Egiptu(4. nedelja).Doktorka mi je dozvolila,jedino me brine Meksicki grip.Mislim da je sve individualno i da svako treba da radi po osecaju.
zanima me da li smem da idem na letovanje u crnu goru....ulazim u 7 mesec trudnoce
Zanima me da li smem da idem na letovanje u C.Goru autom s tim da sam usla u 6 mesec?
Interesuje me da li sme da putujem avionom u 6 nedelji trudnoce,na relaciji Nemacka-Srbija?
Jelena
Puno sam putovala tokom cele trudnoce... U prvih 6 meseci cak 4 puta avionom i nebrojeni put- 2-3 puta nedeljno kolima i autobusom na put od po 3-5h voznje. Bila sam mlada i zdrava trudnica sa skolskom trudnocom i putovanja mi nisu nimalo smetala.
Kasnije, od sestog meseca do kraja trudnoce putovanja svakog vikenda kolima i odlazak na letovanje u 8-om mesecu. Opet nikakav problem. Sve je individualno!
Mislim da, obzirom da je svaka trudnoca slucaj za sebe, najbitnije posavetovati se sa lekarom koji je upoznat sa tokom trudnoce od starta. Ne treba se oslanjati na tudja iskustva i savete! Ja sam u 27.nedelji putovala kolima u Italiju i u jednom pravcu se "truckala" 11 sati! Odlicno sam podnela, ali uz savet doktorke, uz sebe imala Gynipral, koji sam pila preventivno protiv kontrakcija. Putovanje je bilo kratko, svega 2 dana u mestu odredista, pa je zbog toga mozda bilo malo napornije, ali sve u svemu, proslo je bez ikakvih problema! Dakle, samo savetovanje sa doktorom i oprezno!
Sta da vam kazem, pravila nema...na zalost, moje iskustvo je lose, imala sam dva pobacaja i u toj drugoj trudnoci sam u 5.-oj nedelji putovala veoma velikim udobnim kolima za Holandiju ( oko 1800km ) i dozivela spontani. Da li je zbog toga, ne znam, ali sada u trecoj trudnoci (nacela sam sesti mesec) ne nameravam da putujem uopste!!! Najbolje je konsultovati lekara, mada je meni moj tada dozvolio put...Najbolje slusajte sebe!!! Srecno svima!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »