Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1345
Ostavite komentar
Možda je od pljuvačke?
mi smo se isto pitali, ali nam je doktorka objasnila da oni tako izbacuju ako imaju slinice ili slajm. zato je sluzavo. ako je beba dojena svaka priblizna boja i gustina stolice je u redu sem nekih ekstremnih slucajeva amo primetite bas veliku razliku. nama je savetovano da uvek propratimo 2-3 dana pa tek tada da vodimo bebu.pozdrav🙂
Mozda beba reaguje na proteine kravljen mleka. Probajte da izbacite na par dana mlecne proizvode pa vidite sta se desava.
Pozdrav drage mame i hvala Vam svakoj ponaosob što delite svoja dragocena iskustva. Naime, moja beba ima tri meseca i 11 dana i često kad sisa plače i to me užasno frustrira. Nikad ne znam koliko je pojeo, niti da li ostaje gladan. Čujem mu stomačić i onda kreće vriska. Vozimo bicikl, masiram ga, stavljam na stomak, pratim kako hvata dojku pri sisanju, podižem da podrigne, dajem mu pribiotik, ali slabo šta pomaže. Da li neka mama ima sličan problem pa da mi da neki savet šta još može da se uradi da bi mirno sisao? Posebno je gadno prvo sisanje nakon dužeg spavanja. Prva mi je beba pa sam dosta izgubljena u svemu tome. Hvala vam svima od srca. Poljubac za sve mame i njihove bebice.
Pozdrav, i nama se to dešava još od rođenja, kad krene mleko počinje da plače ispusta dojku... mi smo našli rešenje da ga ljuljam dok jede, ili ustanemo prosetamo sve dok se ne smiri
I nama se to desavalo. Ispostavilo se da je sor na nepcima, ali ne klasican. Ja ga nisam primetila na vreme, jer na jeziku nije bilo. Kada sam pocela da cistim sodom bikarbonom. (100ml vode 1 kasicica sode) plakanje je prestalo. Mada i dalje nije bas mirna kada siki, ali ne place. Cim uspori mleko ona pocne da se meskolji, pusta dojku i hvata ponovo.
Ako joj dajes na flasicu nesto, vrlo je moguce da se navikla na taj protok pa ti se sad buni na dojci jer je protok slabiji. I verovatno ne jede dovoljno.
Drage mame, kako se osećate? Da li ste premorene? Moja beba nije mnogo zahtevna i preko noći odspava i do sedam, osam sati, tako da i ja mogu lepo da odspavam, ali i pored toga se osećam premoreno, isključivo dojim.
I ja sam se identicno osecala sa prvom bebom. Sad sa drugom, potpuno drugacije. Sve mogu sama, nista mi nije problem. Bebac, inace, ima 3 i po meseca. Doduse, malo je napornije kad je i stariji kod kuce jer ako je muz na poslu, nemam nikakvu pomoc. A dok je u zabavistu, bebu i ne primecujem. Sisa, spava, kaki i tako ukrug.
Daa, isto takoo.
Drage mame, kako vaše bebe spavaju? Moja je od početka kuburila sa spavanjem pa je onda krenuo malo bolji period gde uvek ima jedan san od 22-01 otprilike a onda se budi na dva sata otprilike što je za nas bilo super. Međutim evo ga napunio je tri puna meseca i počeo da se budi na sat i po, loše spava danju, stalno traži da ga držim uspravno ili da mu se obraćam. Bas je promenio ponašanje. Na pregledu je sve bilo ok međutim ja se pitam o čemu se radi.. Pomoć :)??
kod nas je to trajalo 4-5 dana, bio je skok u razvoju, budio se svakih sat-sat i po, sad se budi jednom ili dva puta u toku noci, spava od 20h do 6-6.30h. I u toku dana ima 3-4 dremke
Imamo isti problem 😬 da li se kod vas promenilo nesto, u medjuvremenu?
Koje vitamine koristite u 3.mesecu? Od 8og dana bebinog zivota smo na k1d3 i omega dha, sada imamo 3meseca i 10dana
Od 8mog dana smo na D3+dha omega. K1 nisam uopšte davala zato što izaziva grceve.
Do KRAJA treceg meseca se pije D3k1 +omega, a onda samo dha omega, do prve godine.
Od 8og dana koristili smo K1D3 plu
s Omega a po navrsena 3 meseca poceli da koristimo D3plus Omega 3-u jednoj kapsuli svaki dan i tako do navrsenih godinu dana. Tako nam pise u otpusnoj listi.
Mi koristimo od 3.meseca samo D3.
Meni takođe opada,često u pramenovima..prva 2 mjeseca nije a već treći baš puno. Bebu dojim pa sam čitala da ona uzima nutritivne elemente koji su važni za kosu i kožu mame i da treba uključiti neku vitaminsku dopunu. Uz to osjećam i umor i vroglavice povremene iako je krvna slika ok. Apotekarka mi je predložila pregnantcare new mum ili elevit. Sjutra ću da pitam i doktorku pa ću početi da pijem nešto od toga ako i ona predloži.
Tako je Milena, sve sto ne valja prepisuje se dojenju, to je cista glupost i mit.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »