Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Jesu ti kontrolisali grlic?
Da li i vi imate problema sa gorušicom? Kod mene je stalna...
Povremeno.Ali nista ne pijem zato sto mi nista nije pomagalo na pocetku trudnoce.
Non stop, ne prestaje, bas muci..
Non stop, ne prestaje, bas muci..
Da, u obe trudnoce tako, pomaze rupurut i koka kola ili kisela…
Daa...Ali ne pijem lekove, vec kisela voda meni olaksa uvek.
Daa, jedino mi pomaze Rupurut
Imam povremeno gorusicu. Ono sto mi pomaze su Donat Mg voda, ali samo do 2dl na dan, kokice i sirovi bademi.
I meni pomaze Mg donat voda, ostalo nista
Daaa, konstantno 🥴
Drage buduće mame, da li među vama ima neke koja je primila vakcinu protiv Covid 19 u toku trudnoće, čisto me interesuju iskustva? Ja sam u 26. nedelji, želela bih da primim vakcinu, svakako idem na kontrolu kod svog ginekologa za 2 nedelje pa ću se konsultovati sa njim ( Molim protivnike vakcinacije da se uzdrže od komentarisanja, cilj pitanja nije rasprava)
U potpunosto se slazem sa Dijanom.Ne pada mi na pamet da rizikujem
Ja se licno ne bih usudila da trudna primim vakcinu, pa kod prehlade se neckaju da li da ti prepisu lek ili ne, a ne vakcinu da primim. Nije pitanje samo kako cu je ja podneti i da li cu imati reakciju.. Mene je strah da li to ima neki uticaj na deteta, na razvoj posle (govor, sluh, pokreti...) to je sve neispitano i nema odgovora na ta pitanja, a sad na meni i mom detetu bas da experimentisu neka hvala... Ako se to kroz par godina pokaze kao poputpuno bezbedna stvar i ja cu je primiti (ali u momentu kad nisam trudna). Ne znam, teska odluka i svako neka bira za sebe, sta smatra najboljim...
Ja sam se vakcinisala otprilike u 3-4. nedelji trudnoće (7. dan od začeća), ali tada naravno nisam ni znala da sam trudna. Primila sam Sinofarm vakcinu.
Kada je došlo vrijeme za drugu dozu, odbili su da me vakcinišu, jer tada po protokolima trudnice nisu vakcinisali. Sada sam 26. nedelja i do sada je sve prošlo u najboljem redu što se tiče trudnoće.
Ja sam se vakcinisala Fajzerom u 18. nedelji trudnoće. Moj doktor nije imao ništa protiv, dao mi je saglasnost koja je potrebna za vakcinaciju trudnica. Sada sam 25. nedelja, sutra ulazim u 26. Sa bebom je sve ok po svim analizama i UZ, nisam imala skoro nikakvu reakciju i osećam se sigurnije jer sam uradila sve što je do mene da zaštitim sebe i bebu, a imam već sina od godinu dana koji kreće uskoro u jaslice, pa je i to bio jedan od motiva, pored toga što sam se vratila na posao.
Ja sam 26nedelja,takodje mi je preporučeno od strane ginekologa da se vakcinišem u skorije vreme kako bi do porođaja stekla antitela. Malo me strah. Ne znam da li je bolje sačekati porođaj ili to obaviti odmah. Javite šta ste odlucile
Zdravo, Ana!
Imamo istu dilemu, da li se kod tebe nesto promenilo, jesi primila vakcinu? Ja sam juce bila na drugom ekspertnom pregledu i koja dr je u potpunosti za to da primim vakcinu... Obe smo pratile istrazivanja sprovedena u Americi, buduci da je tamo vakcinu primilo oko 100.000 trudnica koje nisu imale nikakve nus pojave. Dala mi je savet da ukoliko se odlucim za vakcinu, primim je pre nego udjem u poslednji trimestar, te da to bude iskljucivo Fajzer ili Moderna. Moj suprug je takodje vakcinisan i blizu smo odluci da to ucinim i ja jer u konsultaciji sa dr rizici zarazavanja koronom su daleko ozbiljniji, iako sam zdrava nikad se ne zna kako mogu da odreagujem. Takodje je naglasila, u slucaju da zakacim virus, bebi neci biti nista, ali opterecenje za moj organizam, narocito pluca je veliko, posebno u zadnjem trimestru. I ja takodje molim trudnice da podele svoja iskustva. Hvala i srecno svima! 🥰
Ja sam isto 26 nedelja. Takodje sam o tome razmisljala, da se prijavim za Fajzera. Neke mame su prenele bebama antitela kasnije kroz mleko. Moj muz se malo plasi za mene kao trudnicu, mada se on vakcinisao. Bas javi sta si odlucila.
Ana ja sam ti antivakser 😂, ali poštujem svačije misljenje. Svakako je najbolje da se posavetujes sa ginekologom, ali eto neko moje iskreno mišljenje je s obzirom da je činjenica da je vakcina nova i nedovoljno ispitana možda ipak bolje da sačekas posle porodjaja,zaista ne znam ni jednu trudnicu koja ju je primila a i da neka jeste verovatno ih je jako malo da bi mogli da pričamo o nekim posledicama. Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »