Komentari za tekst "Da li je opasna trombofilija u trudnoći?"

Komentara
123
Ostavite komentar
Da li je sve prošlo kako treba? U sličnoj situaciji sam,hematolog hoće da mi prekine injekcije,ne znam koliko je pametno
Moj ti je savet da slusas hematologa. Ipak su oni strucnjaci za te stvari. Ja sam promenipa par endokrinologa, i dok nisam naisla na veanu mijailovic, nisam resila problem.
Ljudi, da li je neko imao iskustva da prokrvari od fraxiparina 0,3. Posto sam imala pobacaj u 12 nedelji, analize mi pokazale mutacije na MTHR i PAI gena. Hematolog odmah prepisao fraxiparin u sledecoj trudnoci. Pre toga mesecima sam bila na aspirinu i folnaku. Ostala trudna odmah krenula sa fraxiparinom od 0,3, ali posle 8 dana bockanja krenulo krvarenje. Ginekolog savetovao prekid fraxiparina, jer je 5-6 nedelja trudnoce. Onda hematolog bez obzira na sve dobre analize, d dimer je bio 0,13 prepisao opet fraxiparin. Meni stalo krvarenje, juce se bocnula i uvece opet pocelo malo krvarenje. Danas prekinula- stalo krvarenje. Posto sam tek 6-ta nedelja, sada sam u cudu. Da li je neko imao slicno iskustvo i da li da nastavim fraxiparin uprkos krvarenju, sto mi je suludo?
Tijana,i ja imam te mutacije ali hemtalog nije dao fraxiparin.Bez toga,imala sam svakodnevna krvarenja.Sada sam 20. nedelja i pijem Folan 5mg i Metilfolat400mcg.Rekao mi je sa jedino ako se duplira ddimer (oko 1000) onda koristim fraxiparin.Na nase mutacije ne deluje aspirin.
Iste mutacije i ja imam, jedan ginekolog mi je odmah uključio aspirin i duplu dozu folne kiseline. Međutim, onda je drugi ginekolog (iskusniji, pri tom i kliničar, baš specijalista za potologiju trudnoće sve isključio). Ne znam da li ima razlike da li su mutacije homo ili heterozigotne (moje su heteroziogtne). Na rezultatu iz laboratorije mi stoji za MTHR mutaciju da postoje dvosturka misljenja o tome da li ta mutacija uopšte dovodi do zgrušavanja krvi. Ovaj drugi ginekolog mi je čak rekao da d-dimer nije nikakav pokazatelj trombofilije u trudnoci u mom slučaju zato što on svakako raste kod svih trudnica, prosto očekuje se da raste. Objasnio mi je u 13. nedelji trudnoće da je mnogo važnije da se utvrdi kakav je protok krivi između ploda i majke i da je to signal za uključivanje neke terapije. Ja sam već imala jednu trudnoću urednu od početka do kraja, pa prošle godine jedan spontani u drugom mesecu trudnoće, sada sam stigla do 15+1 (uzimam samo MAMA VIT PLUS, ALERACT i Utrogestan od 200 1 uveće - više za svaki slučaj ovaj drugi ginekolog bi mi i to izbacio).
Pozdrav svima!Da li je neko u trudnoci bio pozitivan na CMV IGG I CMV IGM?
Bila sam pozitivna, i jedna i druga antitela, s tim sto sam znala da sam kao srednjoskolka vec prelezala jednom cmv, tako da sam znala da vec imam antitela. Svakako, uradili su mi pcr na cmv i bio je negativan, odnosno u genetskom savetovalistu u Narodnom frontu u koje su me poslali nakon pregleda ultrazvukom i uradjenog pcr-a, rekli su da obzirom na titar antitela, a negativan pcr, infekcija se desila pre trudnoce, antitela igm po njihovoj proceni stara su 4 meseca, a ja sam bila u trecem mesecu. Obzirom da sam vec imala cmv kao mladja, ovo je ili reinfekcija ili reaktivacija bila, pa samim tim je mala sansa da je virus prosao kroz posteljicu. U slucaju pozitivnog pcr-a, radi se amniocinteza. Sada imam devojcicu od godinu dana. To je sva procedura koja se radi, ja ne znam u kom si mesecu, torch se radi u trecem negde, ali je dobra stvar da imas igg.
Pozdrav svima,
U sestoj sam nedelji, otisla sam kod doktora zbog bolova sa desne strane misleci da nije vanmatericna. Na uz se za sad vidi gestacijski mesak i zumancana kesa i retroovarijelni hematom. Dobila sam inekcije Progesterona svaki treci dan i Utrogestan i mirovanje. Da li su hematomi posledica trombofilije i koje analize treba da uradim da ih otkrijem? Da li prvo taj d dimer ili kako ide? Hvala unapred na odgovoru.
Imam sina od 15 godina. Od 11 godine se vodim pod dijagnozom GLUMERONEFRITIS. Prvu trudnoću super iznela samo kontrolisala bubrege. Posle nje sam imala 5 spontanih. Radila sam test na trombofilije i sve su mi dobre osim PAI 1 heterozigotni sam nosilac. Sve sam trudnoće gubila do 12 nedelje. Da li je moguće da je u pitanju trombofilije iako mi je u zadnjoj trudnoći d dimer bio dobar?
Moze li neko reci o kojim jedinicama govorite kad iznosite vrednosti D dimera...meni je sada u sedmom mesecu 1,44 mg/L a referentne vrednosti 0.55...pre tri meseca zbog hematoma su mi radili D dimer tada je bio 0.2
..svaka labaratorija drugačije izražava rezultate...tada videh da se tolerišu malo veće vrednosti za D dimer u trudnoći...po Biomedici za 27.-32. nedelja 0.6 je granična vrednost...znaci meni je 2,5 veći a imam proširene vene na desnoj nozi i ta noga mi trne...
Da li mozda neko zna je l' sme da se jede pre nego sto se izvadi D-Dimer ili mora isto ono pravilo da dan pre,uvece od 6h ne sme nista da se jede?
12 sati prije da se ne jede nista, a 24 sata prije da se ne jede masna teska hrana. Tako su meni rekli.
zdravo dali moze neko da mi pomogne imala sam 7 ili 8 gubitka trudnoce i sad sam opet u 5 nedelji a radila sam trombofiliju pre 1 mesec a doktor ne radi zbog korone da vidi nalaz dali neko zna kako se citaju kako uopste da znam dalisu ok nalazi xvala unapred
Napiši u komentaru nalaze ja ću ti reći. Nasledne trombofilije su ti najvažnije. Ako imaš mutacije moraš što pre da se javiš hematologu. Ne smeš sebi da dozvoliš da iznova ostaješ trudna, a da nisi odradila sve nalaze i da ti nisu pročitani i ustanovljena terapija.
Pozdrav mamice i trudnice.Da li neka trudnica ima iskustva sa listerijom u trudnoci.Molim vas pisite.lp
Dobar dan,

Nakon dve izgubljene trudnoće za 6 meseci (začete prirodnim putem), uradila sam trombofilije:
MTHFR homozigotni nosilac C677T
PAI 1 homozigotni nosilac 4g/4g
S obzirom da čekam konsultacije sa hematologom u narednih 7-8 dana da li je pametno da na svoju ruku pijem aspirin (koji) i aktivan oblik folne kiseline (koje tablete):

Hvala
Pozdrav svima, želim da ostavim svoje iskustvo i naravno da pitam i pratim mišljenja i iskustva drugih buducih mamica :) u januaru sam izgubila trudnoću u 7-oj nedelji i nakon puno testiranja i pretraga, moj dr je došao otkrića Anti tijela IF 1/320 i nakon toga otkrio Lupus ali trenutno bez vecih simptoma. Sada sam opet u drugom stanju 9 nedelja, ali od prvog dana saznanja koristim Clexan 400, cardioaspitin 100, svaki dan i tako do porodjaja. Zanima me da li neka od vas ima istu situaciju i kako se nosite sa tim. Meni jako teško pada, ne znam da li je hormonski ili šizim od bockanja svakog dana. Pozdrav i srećno svima 🙂
Pozdrav, nadam se da cete moci da mi pomognete. U 9.mjesecu trudnoce sam. D dimer je sve vrijeme bio uredan i nemam trombofiliju. Sada je vrijedna d dimera 1,3. Doktor mi je prepisao kleksan 0,4 i rekao da hitno pocnem da primam injekcije. Medjutim porodicni ginekolog tvrdi da je ova vrijednost normalna za treci trimestar, te da se sve do vrijednosti 1,7 tolerise i da ne uzimam terapiju. Molim vas, da mi date neki savjet, posto citajuci komentare primjecujem da vec dugo koristite ovu terapiju. Pozdrav
Cao, ja sam sada 33+2 nedelja i upravo su mi javili da su mi uvecani trombociti. Zivim u Nemackoj i oni ne daju rezultate vec vas pozovu ako nesto nije u redu tako da nemam pojma kolika je vrednost. Rekli su mi da idem ujutru da da vadim ponovo krv. Ziva nisam. Kako si prosla. Da li je beba u redu?
Zdravo
Htela sam da podelim sa vama i da pitam za savet imala sam dva spontana u 11 nedelji posle drugog sam vadila trombofilije i ispostavilo se da imam pai1 visokog rizika bila sam kod doktora dao mi je aspirrin, sada mozemo da radimoo na bebi pa me zanima da li je dovoljan za sad taj aspirrin, malo sam uplasena zbog svega toga pozz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »