Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Zdravo svima! Čitam vaše poruke i to da ste proveravale d dimer, da li ste to uradile po preporuci ili je obavezno u trudnoći? Da li ste pre toga imale neke tegobe ili od ranije problem sa trombofilijom? Veliki pozz za sve trudnicee ❤🥰
Ja proveravam na mesec dana bas zbog trombofilije, na terapiji fraxiparina sam i za sad je dobar, 26ta nedelja. Proveri za svaki slucaj, pise na nalazu po trimestru koliko je dozvoljen da bude od-do..
Moja doktorka mi preporucuje na 2 meseca da ponavljam krvnu sliku, urin i D-dimer. Nikada nisam imala nikakvih problema sa zgrusavanjem krvi. Jednostavno zeli da pratimo da bismo bile sigurne. Ja sam radila u 3.mes, 5.mes i sada u aprilu u 7.mes cu raditi, kao i stitastu zlezdu, jer tada pocinje i bebina zlezda da radi.
Ja planiram raditi u petak nalaze za d-dimer, ne po preporuci ginekologa, nego po vlastitom nahodjenju... pogotovo obzirom na cinjenicu da smo u vremenu korona-virusa, a koji kazu, iako moze biti asimptomatiski (bez simptoma) moze prouzrokovati povisen d-dimer...
Zbog korone mnogi provjeravaju D-Dimer.
Ali naravno i ženice zbog trombofilije i koje su na terapiji.
D- dimer je u trudnoći normalno povišen. Ako je trudnoća uredna ne znam zasto radite D- dimer. Svakako ovaj parametar nije pokazatelj da li imate Covid.
26-a sam nedelja, jutros mi se pojavila bledo crvena krv, isla sam na duze u wc i bilo je naprezanja, posto imam problema za zatvorom..imala sam.male bolove u dodnjem delu stomaka, nosim nisko..nakon 2h mi se pojavila krv ali samo koliko sam se obrisala, posle nije. Da li je neka imala slicno iskustvo?
Ima li koja mama bolove stidne kosti? Pri ustajanju, okretanju u toku noći i ako ima kako se borite sa tim?
Ja nikako. Jedan dan boli, drugi dan je malo bolje, ali vidim da su mi i otecene stidne usne. Mislim da je to normalno... Pored toga, mene bole prepone i stalno idem u wc, ali i meni je beba nisko. Doktor kaze da je sve to normalno...
Bilo je pre nedelju, dve, pojacala vezbe istezanja, i pojacala unos magnezijuma, proslo za sada...
Zdravo, buduće mame! Zanima me ima li neka mama sa urođenom srčanom manom, kakav su Vam porođaj preporučili ?
Tek treba da idem kod kardiologa, pa da vidim šta će da kaže. Ja se osećam dobro, nije mi ni puls toliko visok, ali se malo plašim zbog tog šuma na srcu koji imam od rođenja. Rekli su da ćemo pratiti kako se osećam, možda se budem u Beogradu porodila.
Zdravo Bojana. Evo mene sa istim problemom. Dr još uvek ništa nije pričala o tome a ja se zapravo svakog dana pitam šta je najbolje ako u obzir uzmem da moj puls ide do 190.
Šta su tebi preporučili?
Pozdrav!
Pozdrav za sve trudnice i mame ,da li ste imale snizeno gvozdje u trudnoci i sta je pomagalo da se regulise?
Pijem feroglobin ali mi je i dalje hemoglobin 100 do 105.
Pila sam mesec dana Sider Al Forte ali mi ništa nije popravilo hemoglobin, čak mi je još više i opao. Tako da mi je doktorka prepisala Tothemu i C vitamin od 500 mg. I verujem da Tothema najbrže popravi krvnu sliku.
Ja svako jutro umesto kafe pijem kakao.. Jedna zena mi je rekla kako je odlican za gvozdje..

I ja sam cula.😊Pocela da pijem organski kakao pa cemo videti za mesec dana rezultate.Odlicna stvar,samo ne menjam jutarnju kaficu vec popijem za uzinu sa malo meda.
Koji god preparat gvozđa uzimali, ujedno uzimajte vitamin C jer poboljšava resorpciju gvožđa.
Zdravo, meni je propisan Sider AL ali je stvarno skup ( 2200 za 20 kesica) pa sam popila kednu kutiju i ostatak sam po preporuci druga koji je farmaceut počela da pijem "Tera Nova" gvožđe oko 1800 dimara je i ima 60 tableta a po njegovom mišljenju ima najveći stepen "iskorisćenosti" od ostalij koji su znatno skuplji. Svakako sam imala jake glavobolje kada sam počela sa uzimanjem ali su prestale kada se deficit smanjio. 🎈
Caaoo.. Prva trudnoca, trenutno 26 nedelja, samo redovna kontrola, do sada nisam radila ni briseve, niti proveravala secer.. osecam se dobro, ali da li ima odredjeno vreme kada se to radi.?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »