Komentari za tekst "Anomalije bebe"

Komentara
226
Ostavite komentar
Bila sam na ultrazvuku,16a sam nedelja i doktor je primetio da je izrazena hiperemija creva,tj svetlija boja creva a treba da bude tamna. Ali rekao je da ce to da se prati. Kad sam ga pitala kako se to resava,kaze praticemo. Kad sam rekla sta ako ne bude dobro,kaze uglavnom bude ok. Kaze da nije to uobičajena promena,da je takva boja na crevima uglavnom pred porodjaj. E sad malo je reci da sam zabrinuta. da li je neko ima iskustva sa tim? I da li zna sta to znaci? I da li bude sve to ok na kraju?
Cao. Bila sam na ultrazvuku,16a sam nedelja i doktor je primetio da je izrazena hiperemija creva,tj svetlija boja creva a treba da bude tamna. Ali rekao je da ce to da se prati. Kad sam ga pitala kako se to resava,kaze praticemo. Kad sam rekla sta ako ne bude dobro,kaze uglavnom bude ok. Kaze da nije to uobičajena promena,da je takva boja na crevima uglavnom pred porodjaj. E sad malo je reci da sam zabrinuta. Da li je neko ima iskustva sa tim? I da li zna sta to znaci? I da li bude sve to ok na kraju?
U 20 nedelji su otkrili da beba ima hiperhomogena creva. Da li se neko susreo sa tim, inaace sad sam 24 nedelja isla sam u Narodnom frontu, pa sam bila i na Institutu. Da li moze neko da mi kaze nesto o tome?
Cao. Kako ste resili to? Da li je sve ok? Meni se isto desilo juce u 16oj nedelji na ultrazvuku. Za sad je rekao da pratimo i da dodjem za 3nedelje. Jako brinem.
Meni je dijagnostifikovano hiperhomogeno crevo kod fetusa u 26 nedelji. Upucena sam da uradim skrining na cisticnu fribozu, torch test i Nifty su uredni. Da li si uradila analize?
Da li je sve u redu sa bebom?Ja sutra imam drugi expertni i bas me strah
Pozdrav, da li se neko susreo sa cistama i hiperehogenijom na plucima bebe?
Imam isto pitanje, u 24. nedelji sam, a prvi put su ciste viđene u 18. nedelji
Dobro vece,u 5 mesecu sam trudnice,do sad je sve bilo u redu ali danas kada sam bila na kintrolu doktorka je rekla da ima neka bela tacka na srcu bebe... 🙁 Sta je to i da li je opasno?
Zdravo Milice, ja sam sada u 22. nedelji moja beba ima tri tackice na srcu to su hiperehogeni fokusi. Doktor mi je dao uput za Tirsovu. Pre toga sam radila prenatalni test koji je u redu. Da li si ti dobila neki odgovor u medjuvremenu? Ja sam jako zabrinuta! Unapred hvala
Molim te za odgovor!Sta se dalje desavalo da li je sve bilo dobro?
Cao Lidija,htela sam da te pitam sta su ti rekli za te tackice,jer se i kod mene pojavila jedna,a prenatalni test mi je bio uredan.
Milice, ako želiš mozes mi pisati na email: lidijarakic@ymail.com
Pozdrav!!!
Cao Milice, bila sam na fetalnoj ehokardiografiji u Tirsovoj, pregleda me je Dr Parezanovic. Srce je u redu, nema anomalija a hiperehogeni fokusi (bele tackice) mogu se pocuci do porodjaja, ukoliko se to ne desi beba ce imati fizioloski sum koji ce se povuci do trece godine zivota. Sto se tice povezivanja hiperehogenih fokusa I Dunovog sindroma rekao mi je da se on ne slaze sa tim jer je mnogo veci procenat potpuno zdrave dece koja se rode sa tim. U svakom slučaju rekao mi je da nemam razloga za zabrinutost. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

Pozdrav I srećna!!!!
I meni je doktorica ustanovila malu tackicu na srcu,radila sam prenatalni koji je bio uredan. Sad cekam sledeci cetvrtak da idem na drugi ekspertni pa da vidimo da li ima nekih promena. Zanima me sta su tebi rekli?
Cao Jelena, ukoliko želiš mozes mi pisati na mail: lidijarakic@ymail.com.

Pozdrav!
Zdravo mame, danas na uz kod doktora uocen je uvecan zeludac bebe. Velicina zeludca zauzima pola njenog stomaka. Trenutno sam 18 +6 nedelja trudnoce.
Ujutru idem ponovo na uz da vidi da li se promenila velicina ako nije dace mi upuz za Beograd. Da li je mozda neko imao slicno iskustvo. 🥺
Mnogo sam zabrinuta
Molim Vas mozete li mi reci je li sa Vasom bebom sve uredu? U slicnoj sam situaciji, samo sto sam ja u 14.sedmici, juce mi je receno da je kod bebe zeludac u obliku dvostrukog balona, i da dodjem na kontrolu za dvije sedmice. Ne mogu da funkcionisem normalno poslije pregleda, jako sam zabrinuta
Pozdrav svima!Moja supruga se porodila u 30-toj nedelji i ima oko kilu i sto grama.Doktori kazu da joj je sada stanje stabilno,jedino ima neke senke na mozgu i to ce pratiti.Supruga i ja nismo mirni ni posle 10 dana jer nista konkretno nam ne govore sto se toga tice.Da li je neko imao slicna iskustva?
Hvala vam u napred na odgovoru
Zdravo,da li se neko susreo sa SUA sindromom u trudnoci? Kakva su vam iskustva? Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »