Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
295
Ostavite komentar
Imam ja, katastrofa žešća, smori me. Sat vremena turira po krevetiću i onda kad je smori zaspe. Ne znam vise sto da radim.
moja beba 9 ipo meseci. terminska beba...prica baba,tata,deda,dada, gagag i neke samo njoj znane reci,sedi sama od sedmog meseca,stabilna, polako se sama podize iz sedeceg u stojeci polozaj- naravno uz prethodno hvatanje kreveta,stola. medjutim ,imamo veci problem,odbija sve sto je tecno,sok,vodu,mleko,flasicu ne podnosi,ja uskoro pocinjem da radim. tu nastaje problem, spavanje samo uz mene i dok sisa. neki pametan savet. i drugi problen. ne zeli hranu u komadicima,saml pasiranu,sve sto oseti da ima komadice ili se davi ili pljuje....svaki sacet je dovrodosao.
Probajte sa toplom vodom.
isti slucaj spava uz sisu ne voli nista tecno ni flasicu, dajem joj malo iz case da pije ili onu flasicu sa plasticnim siskom pa popije po malo, sve dok sisa nije to problem, pice vodu kad joj se bude pila, ali spavanje uz sisu ne znam kako cemo odvici, kad je bas umorna morace da zaspi uz ljuljanje, nadam se da ,ce ljuljanje druge osobe pomoci kad mi nismo tu...srecno
Dojenje u trudnoci?
Bebici je 9 i po mjeseci, u drugom sam stanju vec 7 nedelja. Ginekolog kaze ne dojenju, mame kazu da, ja smatram da bi postepeno trebala prekinuti, bar dnevne podoje (jer cesce trazi siku, pretpostavljam zbog zubica), a nocne lagano iskljuciti, jer se poceo zadnjih mjesec dana po 3 puta buditi, al samo malo siki i nastavi da spava.
Sve je bilo isto i kod mene. Doktor je rekao da ne nastavljam, ja sam ipak nastavila dojiti, postepeno sam izbacivala jedan po jedan obrok. Posle sam primetila da se stalno budi nocu, samo siki ne zeli da pije mleko, i onda sam jednostavno prekinula, jer se znao buditi posle svakih pola sata i traziti.. Kazu da se mleko u trudnoci promeni mozda je to razlog sto nije pio..🙂
Drage mame, kakav je raspored hranjenja vasih beba od 9 meseci (satnica)? Da li bi trebalo izbaciti jutarnji podoj pre dorucka? Hvala i pozdrav svima.
Siku dajte obavezno
Bebi je mleko osnovna hrana u prvih godinu dana.Do tada beba isprobava namirnice,ukuse..sve polako i postepeno zbog alergija.Mi cemo za desetak dana uvesti vecericu,i naravno pravimo razmak po 3-4 sata izmedju obroka.Citam komentare i ne mogu da verujem da tako malom detetu daju pasulj..koji nadima.Hrane dete kao da je tovno pile po ceo dan.Gde zuriti imace ceo zivot da jede.
Mislim da do godinu dana ne bi smeli so, secer i med. Ja se strogo pridrzavam toga.
Oko 6h ujutru mleko, 8h griz, kase Milupa, palenta. Oko 10h jabuka, kruska I banana mix ispasirano. Oko 13h povrce mix (tikvica, brokoli, karfiol, batat, krompir, luk, sargarepa, grasak, boranija, cvekla..), oko 15h jos malo povrce ili vocni mix, sok I na kraju oko 18h griz, 7 korn, neku kasu, mleko za uspavljivanje oko 19h. Jos nemamo nijedan zub pa jedemo pasirano. Pozdrav.
Zaboravila sam da kažem da sam joj pasulj davala organski koji mi lično proizvodimo i za koji znam da nije prskan, ovaj iz radnje je iz uvoza tako da ne znam baš dal bi taj dobro podnela
Moja devojčica ima 9 ipo meseci i naš raspored hranjenja izgleda ovako:
Kad ustane, oko 8-9,sisa ako želi al uglavnom ne, onda joj oko 10 dam doručak, žitarice, dal kupovne dal griz, palentu i tako to,onda ide na spavanje oko 11 i uvek siki pre nego što zaspi. Onda oko 13-14 joj dam ručak, sad već jede skoro sve, nekad kad pravim paprikaš na primer jedemo svi isto, mada i pasulj sam joj bila dala bez zaprške i grašak i nismo imale problema. Onda oko 15-16h opet odspava malo i tu isto siki pred spavanje pa kad ustane oko 17h joj dam voćnu užinu, pa oko 19:30-20h joj dam večeru, nekad isto žitarice a sad joj već dajem i na primer pavlaku sa hlebom al onako cepkam male komadiće hleba i onda oko 21h ide na spavanje pa opet siki, i idalje mi se budi noću jednom dvaput da siki. Ps. Doručak uglavnom ne pojede sve kao ni voćnu užinu, al ručak i večeru sve lepo poručka, al ne dajem joj te količine kao što preporučuju jer mi je to nekako previše, npr na ovim kupovnim žitaricama piše da je priprema sa 180ml vodemleka al ja joj pravim sa 90ml. Nadam se da sam ti pomogla 🙂
Pozdrav mame,
Beba se podize na noge da stoji nekih 15ak dana,jos je nestabilan i ne moze dugo da se odrzi na nogama.Brine me sto ne namesti svaki put lepo nogu,ravno da se osloni na taban,nekad se samo na prste oslanja,nekad iskrene stopalo u stranu,nekad samo na jednoj nozi stoji.Pedijatar kaze da je to ok,da jos uci oslonac i stav i smatra da ne treba da idemo kod fizijatra.Kakva su vasa iskustva,da li vremenom sami nauce to ili da reagujemo na vreme? Hvala
Moja beba će za par dana 10 meseci. Šeta, naravno dok ga držimo, i pri tom izbacuje stopalo ka napolje. Pedijatar nam je rekao otpr IIilike isto što i vama i stavrno je posle par dana to izbacivanje smanjeno, takonda verujem da će wve biti u redu.
Drage mame, potrebna mi je vaša pomoć! imam problem sa rasporedom hranjenja. Zapravo, on ujutru kada se probudi više neće da pije mleko (moje, izdajam se). Popije 20-30ml. 12h-slana kašica, tu pojede možda 10ak kašičicu (već dugo neće da jede), 14h- popije oko 180-200ml mleka. 16 - voće, ali ne uvek. 18:30h-oko 30ml mleka i u snu u 23h oko 220ml. Pedijatar kaže da je to ok. Meni nema logike. Očajna sam.
Gde vam je hrana ? Otprilike vam je dete skoro samo na mleku… Treba da jede, logično da neće mleko.
Pa logicnije bi bilo da ako dete ima vise obroka cvrste hrane da odbija mleko.Ovako ima jedan obrok i uzinu.Do kraja desetog meseca treba uvesti veceru,a mleka bi trebalo da pije 600ml.
Imam istu situaciju i meni je pedijatar reko da je to sve uredu i ako smo na AD mleku. Isto novu jako malo pije pogotovo pre svanje tako oko 90 do 100 militara ujutru nece ni da čije za mleko ma kakvi jedva popije 30 mil. Nakon toga jede kasicu samo sto ja dajem voće. Povrce. Zitative
Dske voćna kasica oko 15 kasičiva nakon toga nece mleko da pije u popodnevni časovima nego kasicu opet izmedju pije vodu posto nece mleko ponudim je sa vodom ona popije. Pa kasica slana. Oko 3h nakon toga oko 5 h popije 30 mil mleka. Oko 18 do 19 h večera tu se najezde za sve pare i posle nece da pije mleko logično sita. Spava oko 21h i tamo negde oko 13 h pije mleko 120 mil nakon toga vise ne. Opet kazem pitala sam pedijatra on kaze da je moje beba super i da je to sve okej i da ona sama sebi diktira sta ce i koliko će čega da pojede i da ne treba da se opterećuje sa tim.
Kada beba odbija mleko,nedostatak treba uvesti kroz kasicu..ili krenuti polako sa mlecnim proizvodima.Pedijatri nisu nutricionisti i oni nisu edukovani za ishranu.I kako mogu biti kad ti preporucuju da prva namirnica bude pirinac.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »