Komentari za tekst "Ko ima pravo na dečiji dodatak i koliki su iznosi?"

Komentara
81
Ostavite komentar
Kao i vecina vas nemam pravo na deciji dodatak a zasto prvo su rekli zato sto zivim u svojoj kuci,sledeci put jer imam puno soba(dvoje dece svako ima svoju sobu)9 god.je razlika a samohrani sam roditelj samo izmisljaju zasto da te odbiju a radim za minimalac to nije zivot to je prezivljavanje nikakve povlastice sve placam i vrtic punu sumu 4.300din pa ti se mama snadji stariji u srednjoj skoli da ne pricam kako je tesko
Da li u prosek za deciji ulazi i naknada sa biroa
Ulazi, meni su uracunali prosli put.
Ja ne znam da li ja ne znam sta znaci cenzus ili ne razumem ovu njihovu logiku, ali po mojoj logici, suprug, beba i ja; ja nezaposlena; suprug prijavljen na minimalac koji je 30 i neka hiljada, znaci malo preko 10.000 din po clanu i mi NEMAMO PRAVO NA DECIJI DODATAK??????
Znaci minimalac ko ima na troclanu porodicu moze da prezivi?
Dobro shvatate ono što je još gore je da ja kao samohrani roditelj deteta sa invaliditetom nemam prava ni na tnp ni na dečiji dodatak jer dete vidi 20% računaju nije potpuno slep nema prava na tnp, na dečiji takođe radim za minimalac ne zivim u svom stanu ali eto na nas dvoje to je za njih preko cenzusa. Ovo nije država ovo je zatvor! Zato sto majke ćute zato se ništa i ne radi. Logike nema naravno da smo na ulicama možda bi neko i reagovao ovako šta ih briga deca nisu glasaci a ono još gore je što viđam majke sa decom oko štanda SNS. Ako treba sve da nam.uzmu da dignu cene još više pa mozda onda dodje ljudima iz zadnjice u glavu da izađu na ulice pošto već izborima ne mogu ništa da urade ! Da jedno su upravu decu sko radjali sebi a ne državi ali nismo krivi ako smo dobili bolesnu decu ako smo ostali samohrani roditelji i svako dete u EU o kojoj toliko pričaju zaslužuje dečiji dodatak bez obzira na status roditelja to je decije pravo ne roditeljsko a kod nas nemaju prava ni ugrožene kategorije a kamo li zdrava deca. SRAMOTA
Ja radim suprug ne radi,dvoje dece imamo od kojih jedno ide u školu,suprug je kući sa njima dok ja radim u firmi i to pod ugovorom,i nemam pravo na dečiji dodatak plata mi prelazi 30 hiljada i jedan dan ako ne dođem na posao firma mi oduzme sa plate 10 hiljada,sutra da mi ne produže ugovor i da dobijem otkaz,nemam ni dečiji decu da nahranim,a o ostalim obavezama i da ne pričam,treba rađati decu i odma bežati iz zemlje,ili ostati ovde a ne rađati decu.
Da, tako ispada da ne mozete imati pravo na decji dodatak. Ova drzava je dno dna. Ali bukvalno. Romi oni imaju mnogo veca prava i mnogo vece iznose od nas koji nisu romi. Zalosno ali tako je. Ja kao samohrana majka do pre par meseci sam primala samo decji dodatak za sina, socijalnu pomoc mi odbili jer sam zivela u majci oj kuci.Nista mi besplatno nije bilo za dete kao za samohrana majku(knjige za 6-ti,neki pregledi za naočare) sve sam placala punu cenu. A tek sada kad sam se udala i sad jos kad se budem porodila, mogu da zaboravim na decje dodatke za oba deteta, a muz radi u posti i ima 42hiljade platu. Katastrofa. Znam na kakvim ste mukama.
Samohrana majka 1 deteta I minimalac nema deciji za dete sramota
Suprug mi je preminuo, bez ostvarenog prava na njegovu penziju, podstanari, ali plata minimalac, i nemamo pravo na deciji dodatak! Ne ostvarujem pravo ni na jedan jedini dinar od ove drzave, sram ih bilo!!!
Kako se racuna peosek za deciji dodatak?
Izvinite zanima me da li roditeljski dodatak za trece dete ulazi u prosek za deciji unapred hvala
Da, nazalost. Nama nisu dali jer su nam rekli kad smo predavali da se racuna i roditeljski kao redovan prihod, sto pre koliko znam nije bilo jer smo imali pravo. Ali za trece kad smo predali tako nam rekose i zaista stiglo i pismo u kome pise da prelazimo cenzus. Strasno!
Ovo više nije dečiji dodatak, jer da jeste svako dete bi imalo pravo na isti bez obzira na primanja roditelja. A samohrani roditelji sa platom od minimalca 30000 rsd (majka i dete) nemamo pravo jer imamo i više nego što nam treba(9000 rsd po clanu i jos nam ostaje). SRAMOTA za drzavu. Ovo nigde u svetu ne postoji da dete ne ostvaruje pravo na dečiji zbog "cenzusa", alo bre jeste vi normalni?
Koja boza od države i ko određuje taj cenzus. Trebalo bi vise činioca sda odredjuje drciji dodatak. Na primer, moja sestra je udovica, ima dete 11 god, zive privatno, ona ima prosecnu platu nedicinske sestre i malu porodicnu penziju. Prelazi taj cenzus ako se gleda njena platai penzija Ti koji odredjuju cenzus, treba da uracunaju i ostale cinioce, ako se zivi privatno, akp je neko samohrani roditelj itd. Vecina njene plate ode na placanje kirije i dadzbina i malo joj ostaje za hranu. Zato joj svi pomazemo da pregura mesec. Radi i vise sto treba ne bi li koji dinar vise dobila. Sramota za drzavu sto neprepoz ajr ovaj problem.
Totalno suludo. Dečiji dodatak je namenjen prvenstveno deci i treba svako dete do 18. godine da ga dobija, nebitno da li je prvo, treće ili osmo.... Sva deca su ista i isto treba da dobiju. Ne treba da bude uslovljen prihodima roditelja ili veličinom stambenog prostora.... Za takve stvari treba da postoje razne druge mere i drugačija socijalna davanja i pomoć države.
Zasto minusi? Da li neko od tih sto odredjuje koliki ce cenzus da bude moze sa 9000 da izgura ceo mesec?! Neka nam daju platu kao sto ovi na funkciji imaju a naravno nista ne rade,mi cemo da radimo za tu istu platu i njihov bedni deciji dodatak od 2500 nam i ne treba..
Mi kad smo predavali za deciji dodatak receno nam je da po njihovom proracunu muz treba da ima platu oko 19-20.000 i da zivimo kao podstanari.
Pozdrav interesuje me zbog cega se roditeljski racuna u prihod kucni mislim da nema nikakve veze plata normalno ulazi ali roditeljski to pripada detetu molim neko objasnjenje
Moja porodica je troclana.I samo jedan clan zaposljen,na minimalac.Dete je uskraceno primanja bednog decije dodatka jer prelazi njihov predvidjeni cenzus za 56 din.Sramo drzave Srbije!
Postovani,
Sta u slucaju ako troclana porodica placa stambeni
Kredit a mesecna primanja iznose 49600din. Da li takva porodica ima prava na deciji dodatak?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »