Komentari za tekst "Kako da otvorim bolovanje radi posebne nege deteta"

Komentara
70
Ostavite komentar
poz,interesuje me da li imam pravo na korscenje trudnickog bolovanja a kasnije na negu deteta,u pitanju je 3.dete,trenutno sam zaposljena 15 tak dana,pre toga nisam radila,a u medjuvremenu sam saznala da sam trudna,da li imam prava s obzirom da nemam staz pre trudnoce,i koliko bi meseci imala pravo na primanja i da li bi to bio minimalac ili se nesto smanjuje.hvala
Poštovani,
Trenutno sam u drugom stanju (druga trudnoća). Trudnoća je rizična i moram da mirujem.
Trenutno sam na bolovanju radi posebne nege deteta za prvo dete.

Da li suprug može da preuzme/otvori bolovanje radi posebne nege deteta, a da ja istovremeno budem na bolovanju zbog komplikacija i održavanja trudnoće?
Moje dete ima istoriju anafilaktickog soka na jaje, a ima jos sedam ozbiljnih alergija na hranu. Ima cetiri dijagnoze i mi nemamo pravo ni na bolovanje radi posebne nege deteta, a jos manje na skraceno radno vreme. Alergije se ne smatraju ostecenjem, a to sto dete moze da umre ako ga neko pipne, a jeo je jaje, ne smatra se ostecenjem. Lek za prvu pomoc nije dostupan u Srbiji. Takodje, na bezglutenskoj ishrani je sto je dodatna i otezavajuca okolnost za vec komplikovan zivot. O diskriminaciji necu ni da pisem. Zbog specificne i skupe ishrane, nemamo sredstva da placamo dadilju, pa mora u vrtic. Eto, postojimo i mi, potpuno nevidljivi za ceo sistem!
Moj sin ima Autizam.
Sada ima 6 godina.
I zbog izmene zakone ja sam se odlučila za TNP.
DA LI ĆE PORODICE kojih ima put biti obeštećenje,jer smo morali da se odlučimo da li ćemo uzeti bolovanje ili TNP
Zakon je promenjen.Sluzbeni glasnik od 28.5.2021
Imate prava i na tudju negu i pomoć,i na posebnu negu deteta.
Poštovanje, da li se uz zahtev za veštačenje za odsustvo za posebnu negu deteta predaju original nalazi ili fotokopije?
Hvala
Postovani, obzirom da imamo pravo nakon isteka odsustva radi nege deteta da iskoristimo preostali GO do 31.juna, ukoliko je neophodno odsustvo radi posebne nege deteta da li se ono mora nadovezati odmah nakon odsustva radi nege deteta ili se moze iskoristiti dati GO pa nakon toga odsustvo radi posebne nege deteta? Hvala.
dobar dan svima moze li neko da mi pomogne sto se tice ovoga ja sam na porodiljskom od 15 juna 2018 2019 sam se porodila a krecem sa radom 5 januara 2021 god da li mogu iskoristiti odmor godisnji i bolovanje na dete da li imam pravo i da li ce mi se produziti ugovor kada krenem da radim oni su meni nesto nagovestili da imam pravo da iskoristim godisnji do 30 juna 2021 a za bolovanje mi nista nisu rekli pa zbog toga pitam da li ce mi se produziti ugovor kad su mi vec rekli da imam pravo na godisnji jer kako da koristim godisnji ako mi se ne produztava ugovor molim odg dragana
Na bolovanju sam zbog deteta, dete je dobro idemo sutra na kontrolu, medjutim mene je pokocilo i sad mi treba bolovanje na mene. Kako to ide
Da li mora dete da ide na komisiju (da se pregleda)
Komisija mi je produžila bolovanje još 2 meseca od 27.08.2019. do 27.10.2019, a nova komisija mi je zakazana za 29.10.2019. Šta u tom slučaju da radim za 2 dana (28.10 i 29.10)? Da li će to komisija pokriti retroaktivno ili moram da otvaram bolovanje kod pedijatra za 2 dana?
Dobar dan Danice, da li mozete da mi kazete sta ste sve nosili od dokumentacije za produzetak porodiljskog? Gde god sam citala, svuda pise razlicito... Hvala!
Komisija mi je produzila bolivanje 2 meseca koja isticu 27.10. a nova komisija mi je zakazana za 29.10. Sta u tom slucaju trebam da radim? Da li se nega deteta nastavlja retroaktivno ili moram da otvaram 3 dana bolovanje kod pedijatra?
Da li moze jedan pedijatar da otvori bolovanje pa onda moj pedijatar da nastavi bolovanje, dete se razbolelo a moj pedijatar ne radi nekoliko dana?
Moze li mi neko pomoci? Istice mi produzeno porodiljsko 30.09.18. za novu komisiju sam predala,ali tome se ne nadam pa me zanima sledece.... Ako bih sad uzela godisnji odmor,da li posle toga mogu da otvorim bolovanje na dete kod pedijatra i koliko dana,da li je 100% plate (kako se otvara to bolovanje) ili prvo da otvorim to bolovanje pa posle odmor?? Nadam se da ste me razumele :) . Hvala
da li kasni plata za negu deteta ili se nadovezuje na porodiljsko?
Bila moja kuma na ovoj novoj komisiji, nisu joj produzili! Smaraci... Doduse, dete je bas zdravo i napredno, hvala Bogu, ali imala je "sifre" od ortopeda...
Da li je neko bio na novoj komisiji i kako ste prosli?
Mene kao roditelja deteta od 11god. sa posebnim potrebama zanima sledeće: Mom detetu je preko potreban odlazak na more iz medicinskih razloga .. nismo imali sredstava da ga vodimo od 2012.god i sada nam se ukazala prilika ali moj poslodavac mi ne da godišnji do oktobra pa sam mislila da na osnovu deteta kao pratilac zatražim bolovanje dve nedelje, međutim na to nemam prava pošto za dete do 14 god mogu da dobijem nedelju dana a ili stim da opet ne smem da napuštam zemlju i da ću snositi sankcije ako to ipak uradim!? Da li neko ima rešenje za ovaj moj problem? Mi bi ostali u Srbiji ali Srbija nema more!
Ko isplacuje bolovanje tri meseca na negu deteta?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »