Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
I moja beba to radi.
Pozdrav mame 🥰 sljedece sedmice idemo u posjetu kod roditelja na par dana. S obzirom da zivimo sami u drugom gradu zanima me dal bebac vec sad ima strah od nepoznatog i ovisnost o majci ili je jos prerano za zo? bebac ima 3ipo mjeseca.
prerano je za takvu vrstu straha
Drage mame bebana za 2dana puni 4 meseca dojim je. Uzela sam Novalac kako vec dohranu je l osecam da nemoze dovopjno od dojenja da se najede ali nzm zasto nece da pije to melko nazovimo melko nekad i ne sisa da vidim hocel tad ni tad nece
Majcino mleko se brzo vari. Ne moze da ti se smanji kolicina mleka ako si iskljucivo dojila bebu. Ne uvodi ad mleko nemas potrebe. Kolicina mleka ti ide po principu ponude i potraznje. Ako ti beba krace sisa nego ranije to je zato sto efikasnije sisa. To sto trazi cesce moze biti skok u razvoju moze da znaci da je nekad gladna nekad zedna nekad samo hoce da se zasladi i pomazi. Ako beba lepo napreduje nije gladna ne brini.
Mame, ne znam da li je za brigu ili ne,
pitaću pedijatra kad budem išla ali da pitam i ovde. :)
Beba će sad za koji dan 4 meseca, jede na svaka 3,4 sata 150ml ali nekad ne popije sve a npr pre mesec dana se dešavalo da popije više nego sada. Ona je inače srećna, zadovoljna, raspoložena. Hvala svima :)
imala sam i ja taj problem...ali sad mu dajem svasta pa jede normalno inace od hranice mu se sve poremetilo da smo nekad i bacali..cas je gladan na 3 sata cas pojede pa za deset min jos i tako sve se poremetilo i sad ima 2 uzine pa pije mlekce normalno..a bebilac sam prestala pre mesec
I moja beba sada sa skooro 4 meseca ne pije mleko kao ranije,pije 150ml al nekada ostavi 30 ili 60 ml. i nocu se cesce sada budi da jede nego pre,pre je spavao na 4 5 sati a sada 3 sata se probudi da jede. moje neko misljenja je da njih mleko sada ne moze toliko da zasiti jer su aktivniji preko dana i manje spavaju pa im treba i cvrsta hrana 🙃
Moja beba isto za koji dan 4 mesec,pije na 2 ipo 3 sata,nekad 120 nekad 160😀,dajem koliko joj se jede,i da hocu vise ne mogu,gura flasicu i izbacuje jezikom,smatram da ne mogu sva deca da jedu isto,i ona od 7kg i od 5kg ne jedu istu kolicinu.
Drage mame, koliki je obim glave vaše bebice u ovom periodu? Unapred hvala! Pozdrav!
41
Sa tacno 4 meseca je bio 42cm, a na rodjenju 36cm.
. Mame beba ce 23 puna 4 kad uvesti kašice?
Alex..slazem se sa tobom.Ali moras se i ti sloziti da je prerano dati cvrstu hranu bebi od 3.meseca.Jos ako je imala grceve..pa ni oni nisu prosli kako treba jos treba opterecivati mali organizam necim sto jos nije dobro za tako malu bebu.A i ne znam sta te mame ocekuju...da im neko da orden zato sto su pocele tako rano sa cvrstom hranim a ne razmisljaju da li ce to dete u buducnosti imati problem sa crevima itd.
ja sam uvela sa tri mjeseca i deset dana.Beba je zadovoljna i srecna, voli hranu❤
Tesko je dati ovde odgovor... Mislim da svaki pedijatar drugacije prica ( kazem iz MOG iskustva) i svaka mama radi kako misli da je najbolje za bebu... Mislim da ova "prepucavanja" sto sam citala u grupi nisu okej... Ovde se postavlja pitanje pa ko je dobre volje treba da odgovori... Svakako svaka mama radi kako misli da treba... Neko ce sa 4. Neko sa 6. Meseci, znam zenu koja je da 3 ipo.. Ja cu sacekati jos malo, pa kad mislim da treba probacu ... Ne mislim da iko gresi... Svi smo mi razliciti, a i svaka beba je razlicita... Samo se ne treba mesati u tudje odluke svako zeli najbolje svom detetu 💙
Drage mame,
da li imate iskustva sa Pavlikovim remenčićima? Kod nas su slabije razvijeni kukići, potrebno je nošiti remenčiće.
I mi ih nosimo već 4 nedelje. Posle koliko nedelja ste isli na kontrolu za podešavanje dužine?
Mi ih nosimo vec 2.5 meseca. Pisi mi na ivana.kostic026@gmail.com
Pozdrav mame, sa koliko su se vasa djeca pocela okretati sa stomaka na leđa? Nama ce za 5 dana 4 mjeseca, a doktorica danas na kontroli rekla da ga stimulisem igrackama jer mu je vrijeme.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »